Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala pārsteigts par "Citroen" izvēlēto taktiku

Latvala pārsteigts par "Citroen" izvēlēto taktiku
Jari Mati Latvala izvēlas savu starta pozīciju
Foto: www.rallydeportugal.pt

Pēc vakardienas kvalifikācijas posma ''Citroen'' un ''Ford'' komandas braucēji izvēlējās atšķirīgas stratēģijas Portugāles WRC rallija pirmajai dienai.

Ja ''Ford'', tāpat kā iepriekšējos divos posmos, izvēlējās startēt beigās (ap 17. 18. vietu), kad trase būs attīrīta, tad ''Citroen'' nolēma riskēt un startēt pirmie, kas, iespējams, tumsā arī būs labāk, lai arī saķere, protams, viņiem būs sliktāka nekā ''Ford'' braucējiem.

''Tas bija grūts lēmums,'' iesāk Jari Mati Latvala. ''Mēs ilgi ar komandu sēdējām un domājām, kā rīkoties. Esmu pārsteigts par ''Citroen'' lēmumu. Varbūt pieļāvu variantu, ka viens brauks sākumā, otrs beigās, taču nedomāju, ka viņi abas mašīnas liks priekšā. Būs interesanti, jo mūsu stratēģijas atšķiras. Jā, tas ir riskanti, taču dažreiz ir jāriskē. Ja mēs vienmēr būsim piesardzīgi, tad būs grūti pārspēt ''Citroen''.

''Mēs izvēlējāmies šo pozīciju, jo uzskatām, ka tā ir vislabākā,'' saka ''Citroen'' pārstāvis. ''Mēs domājam, ka būs putekļi (organizatori gan sola laistīt trasi), tāpēc šī būs labākā starta vieta. Ja tu, piemēram, iebrauc kādā putekļainā līkumā, un tavai mašīnai kaut kas atgadās, tad nākamajā līkumā tu jau būsi piesardzīgāks, jo domāsi uz priekšu. Tas nav labi – ja brauc, tad brauc.''

Atgādināsim, ka šodien pa dienu sportisti aizvadīs vienu Superspeciālo ātrumposmu, bet vēlāk vakarā aizvadīs trīs posmus tumsā.

Pirmās dienas starta saraksts:

V.Pilots
1.Mikko Hirvonen
2.Sebastien Loeb
3.Ott Tanak
4.Dani Sordo
5.Jari Ketomaa
6.Thierry Neuville
7.Armindo Araujo
8.Martin Prokop
9.Nasser Al-Attiyah
10.Daniel Oliveira
11.Peter van Merksteijn
12.Dennis Kuipers
13.Patrik Sandell
14.Mads Ostberg
15.Evgeny Novikov
16.Petter Solberg
17.Jari-Matti Latvala
......
27.Andis Neikšāns

     [+] [-]

, 2012-03-29 13:34, pirms 12 gadiem
Vai šīs sacensības ir iespējams kaut kur redzēt?

  +5 [+] [-]

, 2012-03-29 13:41, pirms 12 gadiem
Portugālē