Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Portugāles WRC rallija kvalifikācijā ātrākais Latvala, Neikšāns pārsit riteni

Portugāles WRC rallija kvalifikācijā ātrākais Latvala, Neikšāns pārsit riteni
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals
Foto: www.rallysport.hu

Pēc Portugāles WRC rallija kvalifikācijas braucieniem ātrāko laiku uzrādīja ''Ford'' komandas pilots Jari Mati Latvala, kamēr Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals vienā no braucieniem smagajā trasē pamanījās pārsist riteni.

Rīt tiks dots starts sezonas ceturtajam WRC posmam, kurā uz starta izies arī ''LMT Rallija'' komandas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Jau esam ziņojuši, ka Neikšāns/Dzirkals šogad Rally Class ietvaros (šajā klasē par uzvaru cīnīsies četras ekipāžas) ar ''Subaru Impreza'' startēs sešos pasaules rallija čempionāta posmos.

Šodien Portugālē tika aizvadīti treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem vadošie braucēji sev izvēlējās starta vietas rallija pirmajai dienai, kurā būs jāveic viens pilsētas posms un trīs nakts dopi. Ātrākie treniņos bija ''Ford'' braucēji, kuri nolēma trasē doties vēlāk, cerot, ka trase vairs nebūs slidena, kā arī vairs trasē nebūs putekļu (organizatori sola laistīt trasi). Tikmēr ''Citroen'' nolēma trasē doties pašā sākumā, kad būs mazāk putekļu, taču vairāk slīdēs. Kurš šoreiz trāpīs, uzzināsim jau rīt.

Tāpat pirmos metrus ar jauno ''Subaru Impreza'' automašīnu veica Andis un Pēteris. LMT Rallija komanda ziņo, ka kopumā tika veikti trīs braucieni, no kuriem vienā tika pārsists ritenis. ''Mūsu klases automašīnām uz visu ralliju paredzētas tikai 20 riepas, ieskaitot shakedown ātrumposmu. Bet jau pēc šīs dienas 15 kilometriem riepas izskatījās diezgan pabrauktas!” ''Symtech Racing'', kas sagatavo ''Rally Class'' prasībām atbilstošas automašīnas, iecerējusi griezties pie sacensību tiesnešiem un oficiālā riepu piegādātāja D-Mack ar ierosinājumu palielināt riepu limitu, pretējā gadījumā vairāk kā 400 km garo trasi gluži vienkārši nebūs iespējams veikt,'' saka Andis Neikšāns. Tas, ka rallijs solās būt ļoti smags, apliecina tas, ka jau divi piloti ir piedzīvojuši avārijas un rīt vairs nestartēs.

Kopā četrās dienās pilotiem būs jāveic 22 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 434 kilometrus.

Pirmās dienas starta saraksts:

V.Pilots
1.Mikko Hirvonen
2.Sebastien Loeb
3.Ott Tanak
4.Dani Sordo
5.Jari Ketomaa
6.Thierry Neuville
7.Armindo Araujo
8.Martin Prokop
9.Nasser Al-Attiyah
10.Daniel Oliveira
11.Peter van Merksteijn
12.Dennis Kuipers
13.Patrik Sandell
14.Mads Ostberg
15.Evgeny Novikov
16.Petter Solberg
17.Jari-Matti Latvala
......
27.A.Neikšāns

  +5 [+] [-]

, 2012-03-28 23:31, pirms 12 gadiem
Novēlu uzvarēt savā grupā un nobraukt līdz galam! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2012-03-29 12:30, pirms 12 gadiem
Nebūs tehnisku broblēmu,Rally class ieskaitē būs pirmais noteikti.Un ja viss ies no rokas,tad vienīgie konkurenti N4 ir pāris vietējo brauceju.Pārējos Andis sabāzīs vienā maisā.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-29 13:33, pirms 12 gadiem
Vai šīs sacensības ir iespējams kaut kur redzēt?

     [+] [-]

, 2012-03-29 14:15, pirms 12 gadiem
sportafans36 rakstīja: Vai šīs sacensības ir iespējams kaut kur redzēt?
Ir iespējams apskatīties apskatus pēc katras rallija dienas! Protams ja tev ir ESPN HD vai Motors TV kanāls, tad tur rāda online!