Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks palielina pārsvaru Lapzemes WRC, Ožjē ielido kupenā (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Tanaks palielina pārsvaru Lapzemes WRC, Ožjē ielido kupenā (+video)
Ots Tanaks

Pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) Lapzemes rallija otrās dienas līderis joprojām ir igaunis Ots Tanaks, kuram seko Kalle Rovanpera un Tjerī Noivils.

Lapzemes WRC rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi (144 km). Pirmajos trīs posmos divas reizes ātrākais bija Ots Tanaks, bet reizi – Elfins Evans. Tobrīd kopvērtējumā Tanaks par 23,6 sekundēm apsteidza Kalli Rovanperu. Tikmēr uz sesto vietu pakāpās Olivers Solbergs, kurš sacensību otrajā dienā demonstrēja lielisku ātrumu.

Pēc servisa parka sestajā un septītajā ātrumposmā ar ātrākajiem laikiem apmainījās Tanaks un Rovanpera, taču dienas noslēdzošajā 27 kilometrus garajā dopā, kas notika pa tumsu, ļoti ātrs bija Noivils, kuram vislabāk izdevās sataupīt savas riepas. Finišā beļģis par 12,3 sekundēm apsteidza Tanaku.

Līdz ar to kopvērtējumā līderis ir Tanaks, kuram seko Rovanpera un Noivils. Šos abus sportistus šķir tikai 1,8 sekunde. Diemžēl neveiksmīgs šis posms padevās Sebastjanam Ožjē. Franču sportists, kurš, ņemot vērā arī nelabvēlīgo starta pozīciju, visu dienu nespēja konkurēt ar pārējiem braucējiem, pēdējā līkumā pirms finiša ielidoja kupenā, kur tika zaudētas vairāk nekā 20 minūtes. Pēc finiša Ožjē atzina, ka īpaši vīlies viņš nav, jo šis ir rallijs, kuru ātrāk gribas aizmirst.

Starp R5 klases mašīnām turpināja dominēt Esapeka Lapi, kurš bija ātrākais piecos no sešiem ātrumposmiem. Dienas noslēdzošajā dopā ātrākais starp visām R5 klases mašīnām bija igaunis Egons Kaurs. WRC2 klases kopvērtējumā līderis ir Lapi, kuram seko Mikelsens (+49,8) un Grjazins (+1:25.8). WRC3 klasē līderis ir Tēmu Asunmā, kuram tikai 12,5 sekundes zaudē Kaurs. Piektais ir Matiass Ekstroms.

Jāpiebilst, ka ceturtajā posmā kupenā ielidoja Johans Kristofersons, kurš zaudēja deviņas minūtes, bet Emīls Lindholms, kurš cīnījās ar Grjazinu par trešo vietu, piedzīvoja avāriju.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic divi ātrumposm (44,94 km).

Rallija rezultāti:

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Tänak Ott - Järveoja MartinHyundai i20 Coupe WRC1:43:32.1
2.Rovanperä Kalle - Halttunen JonneToyota Yaris WRC+24.1
3.Neuville Thierry - Wydaeghe MartijnHyundai i20 Coupe WRC+25.9
4.Breen Craig - Nagle PaulHyundai i20 Coupe WRC+53.4
5.Evans Elfyn - Martin ScottToyota Yaris WRC+1:03.5
6.Solberg Oliver - Marshall SebastianHyundai i20 Coupe WRC+1:26.8
7.Katsuta Takamoto - Barritt DanielToyota Yaris WRC+1:34.4
8.Suninen Teemu - Markkula MikkoFord Fiesta WRC+1:49.3
9.Greensmith Gus - Edmondson ElliottFord Fiesta WRC+3:01.8
10.Lappi Esapekka - Ferm JanneVolkswagen Polo GTI R5+4:48.8

Ožjē kļūda:

     [+] [-]

, 2021-02-28 11:55, pirms 3 gadiem
Autor, kas?? kuram Kalle Rovanpera un Tjerī Noivils.
Kā to saprast: Lapzemes WRC rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic seši kilometri (144 km).