Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vorobjovam/Pūķim neveiksmīga kvalifikācija Lietuvas rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Vorobjovam/Pūķim neveiksmīga kvalifikācija Lietuvas rallijā
Vorobjovs/Pūķis
Foto: Armandas Knezys

Lietuvas rallija čempionāta atklāšanas posmā "Halls Winter Rally 2017" aizvadīta kvalifikācija, kurā ātrāko laiku ar ''Škoda Fabia R5'' uzrādīja Dominikas Butvilas, kamēr vienīgā latviešu ekipāža Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis ieņēma 17.vietu.

Kvalifikācijā, kur trases garums bija četri kilometri, ātrākais bija Butvilas, kuram šī ir debija ar ''Škoda Fabia R5''. Otrais palika Vitautas Švedas, bet trešais - Giedrius Notkus, kurš vēl pagājušās nedēļas nogalē piedzīvoja avāriju, taču, pateicoties mehāniķu smagam darbam, spēja salabot auto un iziet uz starta.

Astoto vietu ieņēma Martinas Samsonas, kurš šajā posmā startē ar Jāņa Vorobjova ''Mitsubishi Mirage'', bet Vorobjovs/Pūķis, kuriem šis kopā ir pirmais rallijs, finišēja 17.vietā, līderiem zaudējot 35 sekundes. Tiek ziņots, ka ekipāžai kvalifikācijā noslāpa auto, tādēļ arī ir tik daudz zaudēts.

Sacīkstes, kas notiks Lietuvas pilsētas Utenas apkaimē, risināsies divas dienas. Piektdien, 27. janvārī tiks aizvadīti pirmie seši ātrumposmi tumsas apstākļos, bet sestdien, 28. janvārī, gaidāmi vēl seši ātrumposmi dienas gaišajā laikā. Ātrumposmu kopējais garums - 120 km.

Kvalifikācijas rezultāti ŠEIT.

Izmantotie resursi:
LRČ