Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Māris Neikšāns: "Vietām sanāca attīstīt 200 km/h lielu ātrumu"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Māris Neikšāns: "Vietām sanāca attīstīt 200 km/h lielu ātrumu"
Ekipāža pēc finiša
Foto: Lina Arnautova

Sestdien norisinājās Krievijas rallija čempionāta 2.posms ''Rally Peno'', kurā uz starta ar trīs ekipāžām izgāja arī ''Neiksans Rallysport'' vienība.

Pēc šī rallija komanda saka lielu paldies rallija organizatoriem par lieliski noorganizēto ralliju, jo gan organizācija, gan ceļi bija lieliski. Trasi klāja ledus un sniegs, tāpēc sportisti varēja izbaudīt skaistu ziemas ralliju.

Otro vietu absolūti izcīnīja Jānis Berķis / Edgars Čeporjus. Ekipāža piekāpās tikai pieredzējušajam un ātrajam Sergejam Uspenskijam, kurš šajos ceļos bija ļoti ātrs. Trešo vietu absolūti un pirmo N4 klasē izcīnīja Denis Rostilovs/Dmitrijs Ļebeģiks, bet ceturtie absolūti un otrie N4 klasē – Māris Neikšāns / Anrijs Jesse.

''Šis bija skaists ziemas rallijs. Jānis atkal demonstrēja labu sniegumu, cīnoties par uzvaru svešos ceļos. Mūsu ekipāžas uzdevums bija izbaudīt sacensības un sasniegt finišu, tāpēc braucām droši un neriskējām, jo vēl jūtu, ka kādu laiku nav braukts. Varam pabraukt ātri, bet brīžiem nespēju apstrādāt to informāciju, ko nolasa stūrmanis. Tāpēc reizēm nācās atlaist gāzi vai nedaudz piebremzēt. Rallija beigās pēdējā sekcijā jau noķērām ritmu un braucām ātrāk, taču bez liekiem riskiem. Daži ātrumposmi bija loti ātri, vietām sanāca attīstīt 200 km/h lielu ātrumu. Galvenokārt tur zaudējām sekundes, jo braucām piesardzīgi. Prieks par Denisu Rostilovu, kurš ar katru nobraukto kilometru progresē un kļūst aizvien ātrāks, ko arī sportists pierādīja šajā posmā. Kopumā ar rezultātu esam ļoti apmierināti. Paldies komandas mehāniķiem par lielisko darbu un perfekti sagatavotu tehniku” tā portālam ''Sportacentrs.com'' atzina Māris Neikšāns.

Šis ''Neiksans Rallysport'' komandai bija pēdējais ziemas rallijs šajā sezonā.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Sergejs UspenskijsSubaru Impreza WRX1:01:04.2
2.Jānis BerķisFord Fiesta R5+0:44.6
3.Denis RostilovsMitsubishi Lancer Evo IX+2:22.1
4.Māris NeikšānsMitsubishi Lancer Evo X+2:28.9
5.Pāvels ŠerbakovsMitsubishi Lancer Evo IX+3:41.9
6.Timofejs AndrušenkoSubaru Impreza WRX+3:48.8
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja