Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc pirmā posma vadībā Vasaraudzis / P.Spredzis, otrais - A.Neikšāns

Pēc pirmā posma vadībā Vasaraudzis / P.Spredzis, otrais - A.Neikšāns
Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis
Foto: Arnolds Šivars, Fotoaģentūra "4rati"

Pēc rallija "Latvija 2010" pirmās dienas pirmā ātrumposma vadībā izvirzījusies Ivara Vasaraudža/Pētera Spredža ekipāža, kurā par 0,3 sekundēm apsteidz Anda Neikšāna/Māra Jēkabsona ekipāžu.

Šodien rallija pirmajā dienā pilotiem bija jāaizvada tikai viens 1,8 kilometrus garš dops Jurmalā. Kā jau rallija organizētāji minēja, tad šajā posmā neko iegūt nevar, bet zaudēt gan var gana daudz. Šis asfalta ātrumposms bija ātrs un viltīgs, taču tas netraucēja pilotiem ar skaistām sānslīdēm priecēt tos dažus tūkstošus līdzjutēju, kuri tobrīd atradās pie Līvu akvaparka.

Neskatoties uz vienas siena ķīpas aizskaršanu, visātrāk šo posmu veica Vasaraudzis/Spredzis, kuri finišā par 0,30 sekundēm apsteidza Neikšāna/Jēkabsona ekipāžu. Atgādināsim, ka Andis šajā rallijā brauc kopā ar Māri Jēkabsonu. Tieši ar Jēkabsonu Andis uzsāka savas gaitas rallijā, 2004. gadā startējot ar ''Lada Samara'' automobili. Trešajā vietā pēc pirmā posma atrodas Māris Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Jāatzīmē, ka augstajā ceturtajā vietā pēc pirmā posma ir Ali Jansons/Ivars Krievs, kuri brauc ar vecās paaudzes "Subaru Impreza" automašīnu. Tikai 18. vietā pēc pirmā dopa ir pieredzējušais somu sportists Tonijs Gardemeisters, kurš šajā rallijā brauc ar vecās paaudzes "Mitsubishi EVO IV" automašīnu.

Tas, ka šis posms ir gana viltīgs, pierādīja Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks, kuri vienā līkumā ar mašīnas aizmuguri aizķēra siena ķīpu, tādējādi zaudējot dažas sekundes. 4WD+ klasē pēc pirmā posma līderi ir Miks Ernstsons/Kārlis Kļaviņš, 4WD Open klasē Konstantīns Koņuhovs/Māris Spēlmanis. 2WD klasē ātrākie ir Kaspars Īle/Zita Īle, bet 1600+ klasē labākie pēc pirmā posma ir Normunds Orlovs/Jānis Kollis.

Rīt rallijs pārcelsies uz Kuldīgu, kur sportistiem būs jāveic vēl astoņi posmi. Pirmais ātrumposms sāksies 09:18.

Pirmā posma rezultāti

VietaEkipāžaMašīnaLaiks
1.Ivars Vasaraudzis/Pēteris SpredzisMitsubishi Lancer WRC2:05.38
2.Andis Neikšāns/Māris JēkabsonsMitsubishi EVO IX+0.30
3.Māris Neikšāns/Pēteris DzirkalsMitsubishi EVO IX+1.87
4.Ali Jansons/Ivars KrievsSubaru Impreza+2.69
5.Raimonds Kisiels/Arnis RonisMitsubishi Lancer WRC+3.21
6.Jānis Vorobjovs/Guntars ZicānsMitsubishi EVO X+3.43
7.Olexandr Saliuk/Pavlo CherepinMitsubishi EVO IX+3.59
8.Jānis Feldmanis/Anrijs JesseMitsubishi EVO X+4.12
9.Mārtiņš Svilis/Aivis AizsilnieksMitsubishi EVO VIII+4.44
10.Miks Ernstsons/Kārlis KļaviņšMitsubishi EVO VI+4.52