Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pasaules rallija čempionāta organizēšanai Latvijā plāno piešķirt 1,883 miljonu eiro līdzfinansējumu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pasaules rallija čempionāta organizēšanai Latvijā plāno piešķirt 1,883 miljonu eiro līdzfinansējumu
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Foto: FLAT-OUT media agency

LETA. Valdība plāno palielināt apropriāciju Ekonomikas ministrijai (EM) 1,883 miljonu eiro apmērā līdzfinansējumam Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanai Latvijā šogad, liecina EM izstrādātais rīkojuma projekts.

Ministru kabinets jau 2021.gada decembrī nolēma atbalstīt WRC posma organizēšanu Latvijā 2024.gadā.

Kopējais nepieciešamais valsts budžeta līdzfinansējums ir 2,533 miljonu eiro. Izglītības un zinātnes ministrija ir noslēgusi sadarbības līgumu ar pasākuma organizatoru SIA "RA Events" un 2022.gadā jau piešķirti 400 000 eiro, bet 2023.gadā - 250 000 eiro. Papildu nepieciešamais finansējums ir 1,883 miljonu eiro.

EM norāda, ka prognozētie ieņēmumi pievienotās vērtības nodokļa (PVN) veidā no ārvalstu viesu radītā apgrozījuma ir 3,101 miljons eiro, kas ir būtiski vairāk par nepieciešamo valsts līdzfinansējumu, līdz ar to pasākums atzīstams par fiskāli pozitīvu.

Jau ziņots, ka Ministru kabinet šonedēļ WRC posma organizēšanu Latvijā atzina par fiskāli neitrālu pasākumu.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā notiks no 18. līdz 21.jūlijam. Rallija norise aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā. Latvijas posmā ātrumposmos veicamā distance pārsniegs 250 kilometrus, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Izmantotie resursi:
LETA