Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija čempionātā startēs jauna komanda

Latvijas rallija čempionātā startēs jauna komanda
OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komanda
Foto: Rihards Baumanis, www.go4speed.lv

Šajā nedēļas nogalē – 28. janvārī – Utenas pilsētā Lietuvā tiks dots starts 2012. gada Latvijas autorallija čempionātam. Šajās sacensībās pirmo reizi uz starta izies ''OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komanda'', kurā startēs trīs Latvijas autosporta uzlecošās zvaigznes – Mārcis Ķenavs, Kārlis Nebars un Ralfs Sirmacis.

Projekts ''OKartes Autosporta Akadēmija'' tika prezentēts 2011. gada aprīlī. Tā mērķis ir nodrošināt talantīgākajam Latvijas jaunajam autosportistam iespēju startēt rallijā no Latvijas čempionāta (LRČ) līdz pat pasaules čempionāta (WRC) līmenim. Pērn notika OKartes Autosporta Akadēmijas atlases sacensības. Pēc to rezultātiem tika noteikti trīs labākie Latvijas jaunie autosportisti, kuri balvā saņēma iespēju 2012. gadā ar ''Ford Fiesta R2'' automašīnu startēt Latvijas rallija čempionātā. Atlases sacensību uzvarētājs Mārcis Ķenavs saņēma 100% finansējumu startam LRČ, savukārt Kārlis Nebars un Ralfs Sirmacis par otro un trešo vietu saņēma 50% finansējumu startam LRČ ar Ford Fiesta R2 automašīnu. Mārcim un Kārlim sacensības „Halls Winter Rally” Utenā būs pirmās lielās rallija sacensības viņu karjerā, savukārt Ralfam šī būs otrā pilnā sezona Latvijas rallija čempionātā.

Komandā šogad startēs trīs ekipāžas – Mārcis Ķenavs / Aleksandrs Innuss, Kārlis Nebars / Gundars Berķis un Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs. Liepājnieks Mārcis Ķenavs 2011. gadā uzvarēja OKartes Autosporta Akadēmijas atlases kārtā, taču lielajā rallijā nav startējis. Tomēr viņa pieredze un lieliskie rezultāti rallijsprintā padara Mārci Ķenavu par vienu no LRČ R2 klases favorītiem. ''Autosporta Akadēmija man ir devusi iespēju, un es vēlos to izmantot! No vienas puses tas ir sapnis – startēt profesionālā rallija komandā. No otras puses - tā ir liela atbildība, jo, ja iepriekš varēju pievilt tikai un vienīgi sevi, tad tagad neveiksmes gadījumā cietīs visa komanda! Par 2012. gadu esmu noskaņots optimistiski – kā nekā šis ir manas lielās iespējas gads! Mans mērķis ir sevi pierādīt no labākās puses,” tā gaidāmo sezonu komentē Ķenavs.

Kārlis Nebars no Vecpiebalgas 2011. gada OKartes Autosporta Akadēmijas atlases sacensību finālā bija tikpat ātrs kā Ķenavs, taču viņam nācās samierināties ar otro vietu. Neskatoties uz to, viņš šogad startēs Latvijas rallija čempionātā. ''Vēl pirms gada tikai sapņot varēju par iespēju braukt rallijā! Pateicoties Akadēmijai un maniem draugiem, kas ļāva noticēt lielajai iespējai, mans sapnis ir kļuvis par realitāti! Šī ir mana pirmā sezona rallijā, tādēļ pirmajās sacensībās uz augstām vietām neceru. Mans mērķis šogad ir progresēt un kļūt ātrākam ar katru nākamo ralliju!,” stāsta Nebars.

Ralfs Sirmacis no visiem trim OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandas dalībniekiem ir jaunākais – tikai 17 gadu – tomēr rallijā ir vispieredzējušākais. Viņam šī būs otrā pilnā sezona lielajā rallijā. ''Nebaidos skaļi runāt par savu mērķi – es vēlos startēt pasaules rallija čempionātā!,” pārliecināts ir gados jaunais Sirmacis. ''Zinu, ka OKartes Autosporta Akadēmija man palīdzēs tikt tuvāk savam mērķim. Jau pagājušogad izcīnīju savus pirmos divus pjedestālus Latvijas rallija čempionāta posmos. Šogad mērķis ir tikt pie pirmās uzvaras un arī izcīnīt Latvijas čempiona titulu!”

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Dzenītis, ''OKartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs

  -1 [+] [-]

, 2012-01-25 20:28, pirms 12 gadiem
Beidzot sponsori ir sapratuši, ka tikai šādi var izaugt WRC pilots. Lai piedod visi vecie buki, bet nauda kas tiek izgrūsta viņu hobija uzturēšanai ir vējā izmesta.
Play ball!

     [+] [-]

, 2012-01-25 23:07, pirms 12 gadiem
Wilsons86 rakstīja: Beidzot sponsori ir sapratuši, ka tikai šādi var izaugt WRC pilots. Lai piedod visi vecie buki, bet nauda kas tiek izgrūsta viņu hobija uzturēšanai ir vējā izmesta.
Play ball!
Piekrītu, bet pēc gadiem diviem viņiem vajadzēs sponsoru, kas nopērk un uztur pilnpiedziņas auto, jo izaugsmei jāturpinās, bet tāds vecais buks labāk pats vizināsies, nevis dos braukt jaunajam. Tādai komandai - jauno talantu audzinātājai - nākotnē vajag mašīnas katrā klasē, lai nebūtu tikai auklēšana, bet arī izaudzināšana.