Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Igaunijas rallijā Tanaks par 0,3 sekundēm apsteidz Grosu (+video)

Igaunijas rallijā Tanaks par 0,3 sekundēm apsteidz Grosu (+video)
Georgam Grosam šajā rallijā nācās samierināties or otro vietu
Foto: www.rallifotod.eu

Ar fantastisku cīņu noslēdzies pirmais šī gada Igaunijas rallija čempionāta posms, kurā par mata tiesu ātrākais bija Ots Tanaks. Savu sīvāko sekotāju Georgu Grosu jaunais igaunis apsteidza par 0,3 sekundēm.

Aizvadītās nedēļas nogalē sākās jaunā Igaunijas rallija čempionāta sezona, kur pirmais posms tika aizvadīts Viru apkaimē. Kopumā sportistiem vienā dienā bija jāaizvada pieci posmi, kas kopā sastādīja 83 kilometrus. Pirmajā posmā ātrākais bija Tanaks, kurš Grosu, kas brauc ar "Ford Focus WRC" automašīnu, apsteidza par astoņām sekundēm. Otrajā dopā jau ātrākais bija Gross, kurš par 0,4 sekundēm apsteidza vēl vienu WRC pilotu – somu Juku Hiltunenu.

Arī turpinājumā ātrākos laikus uzrādīja Grosa ekipāža, kas pirms pēdējā garākā posma Tanaku apsteidza par 8,3 sekundēm. Taču Gross pēdējā dopā vienā no līkumiem pamanījās noslāpt (pirmā video sākumā - aut.), tādējādi zaudējot vērtīgas sekundes, kas beigās minimālu uzvaru ļāva svinēt Tanakam. Trešais šajā rallijā palika Egons Kaurs ar "Subaru" automašīnu.

Šajā rallijā uz starta izgāja arī viena ekipāža no Latvijas - Rolands Mēnesis/Māris Ziediņš, taču trešajā ātrumposmā (pēc otrā posma ekipāža bija 66.vietā – aut.) tehnisku iemeslu dēļ ekipāža bija spiesta izstāties.

Viru rallija rezultāti

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.Ott TanakSubaru Impreza WRX STI45.22.0
2.Georg GrossFord Focus WRC+0.3
3.Egon KaurSubaru Impreza WRX STI+56.2
4.Margus RemmakMitsubishi Lancer Evo+1.57.0
5.Raul JeetsMitsubishi Evo IX+2.22.2
6.Ago AhuSubaru Impreza WRX STI Spec C+2.33.0
7.Aigar ParsSubaru Impreza WRX STI+2.47.5
8.Martin KangurHonda Civic Type-R+3.15.9

Rallija mirkļi

Rallija mirkļi

Izmantotie resursi:
autosport.ee

     [+] [-]

, 2010-01-25 20:47, pirms 15 gadiem
Vot Igaunijā tas ir rallis. vienmēr gribējies aizbraukt!

     [+] [-]

, 2010-01-25 22:27, pirms 15 gadiem
ja neskaita lielo aukstumu bija gandrīz labi,bet varēja būt arī labāk

     [+] [-]

, 2010-01-25 22:33, pirms 15 gadiem
Izskatās, ka Tanakam ir pa spēkam atkārtot Marko Martina sasniegumus, vai arī pat pārtrumpot tos. Katrā ziņā talants viņam ir, arī PWRC rallijā varēs šogad braukt, tā kā iespējams pēc pāris gadiem varēs viņu redzēt cīnamies ar Hirvonenu, Lalvalu un Loebu.

     [+] [-]

, 2010-01-26 08:35, pirms 15 gadiem
he, tieshi es tur staavu , kad gross noslaapa
bet nu kaa Tanaks panjeema to liikumu, man jau likaas, ka visu aizmuguri noraus pret to koku
viena honda tur iemeeriija diezgan patiikami, un zheel, ka neviens nenofilmeeja pie mums to autinju kursh uzlika uz jumta, stuumaam minuutes 15 kameer dabuujaam aaraa, 2.apllii jau dzeki bij pus autinju samainiijushi