Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

MXGP zvaigznei Kairolī lielisks rezultāts rallija sacensībās Itālijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

MXGP zvaigznei Kairolī lielisks rezultāts rallija sacensībās Itālijā
Antonio Kairolī. Foto: Hyundai Motorsport

Aizvadītajās brīvdienās tika aizvadīts Itālijas rallija čempionāta noslēdzošais posms, rallijs Tuscan Rewind. Diemžēl neveiksmīgi šis rallijs beidzās diviem favorītiem, kamēr augsto sesto vietu izcīnīja vairākkārtējais MXGP čempions Antonio Kairolī.

Neveiksmīgi šis posms beidzās vienam no ātrākajiem itāļu braucējiem Simonem Kampedelli. Šajā posmā tika noskaidroti Itālijas rallija čempionāta čempioni, kā arī Itālijas grants rallija čempioni. Tieši par grants rallija čempiontitulu cīnījās Simone Kampedelli.

Pēc trīs posmiem itāļu sportists bija trešais, 6,6 sekundes atpaliekot no pirmās pozīcijas, taču ceturtajā dopā viens no pieredzējušākajiem itāļu braucējiem piedzīvoja avāriju, tādējādi zaudējot iespēju pacīnīties par čempiontitulu. Tāpat neveiksmīgi rallijs beidzās Ģiandomeniko Basso, kurš pirms šī posma bija Itālijas rallija čempionāta līderis. Vairākkārtējais ERČ un Itālijas rallija čempions noslēdzošajā posmā, tobrīd ieņemot trešo vietu, piedzīvoja izstāšanos.

Uzvaru rallijā svinēja Bolīvijas sportists Marko Vilkinsons Bulasija, kurš šobrīd ir līderis pasaules rallija čempionāta WRC3 klasē. Otrais finišēja Andrea Krugnola. Astotais palika viens no ERČ dalībniekiem Emīls Lindholms.

Tikmēr augsto sesto vietu izcīnīja deviņkārtējais motokrosa čempions Antonio Kairolī. Lai arī Kairolī pamatdarbs ir braukšana motokrosā, sportists brīvajā laikā labprāt piedalās arī rallija sacensībās, kurās viņš startē kopš 2011.gada. Pagājušajā gadā Kairolī šajā rallijā ar ''Škoda Fabia R5'' ieņēma 11.vietu, bet šogad starp vairāk nekā 90 ekipāžām itāļu sportists izcīnīja augsto sesto vietu, aiz sevis atstājot vairākus spēcīgus rallija braucējus. Sacensību uzvarētājam Kairolī, kuram šīs bija tikai 11.rallija sacensības karjerā, zaudēja minūti un 20 sekundes.

Jāpiebilst, ka sportista rīcībā bija Hyundai rūpnīcas gatavota mašīna ar kuru iepriekš braukuši tādi WRC piloti kā Sebastjans Lēbs, Dani Sordo, Jari Hutunens, Ole-Kristians Veibijs u.c.

Visi rezultāti ŠEIT.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-24 08:56, pirms 3 gadiem
Itāļiem tādi atraktīvi moto braucēji. Rosi arī neslikti gāž autorallijos.

     [+] [-]

, 2020-11-24 10:06, pirms 3 gadiem
Šajā sporta veidā 80% no rezultāta nosaka tehnika un pietiekami nobriedis prāts lai nesameklētu problēmas nevietā. Antonio ir abi!