Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks starp kandidātiem uz vietu "M-Sport" komandā nākamajā sezonā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks starp kandidātiem uz vietu "M-Sport" komandā nākamajā sezonā
Mārtiņš Sesks un Ričards Milleners. Foto: Tet Rally Latvia

Mārtiņš Sesks ir viens no kandidātiem uz vietu ''M-Sport Ford'' komandā nākamajā sezonā, apliecinājis ''M-Sport Ford'' vadītājs Malkolms Vilsons.

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts Čīles WRC rallijs, kurā trešo reizi ar Rally1 automašīnu startēs Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Pēc saviem diviem iespaidīgajiem rallijiem (Polijā un Latvijā) Mārtiņam Seskam ir vēl viena iespēja atstāt iespaidu uz M-Sport – bet kas īsti ir likts uz spēles?

Gada sākumā Sesks domāja, ka sacentīsies Eiropas rallija čempionātā (ERC), taču tagad viņš ir novirzījis savu uzmanību un finanses, lai papildinātu atbalstu no WRC rīkotāja un M-Sport, cerot izmantot šo iespēju sasniegt rallija augstāko virsotni – iespēju, kuru vēl pirms gada viņš pat neiedomājās saņemt.

Kad portāls DirtFish jautā, vai viņš plāno piedalīties ERČ noslēguma posmā Polijā, Sesks apstiprina: ''Visticamāk, mēs tur nedosimies. Mums joprojām ir liels atbalsts no WRC rīkotāja un M-Sport, bet mums pašiem arī jāiegulda zināms finansējums, tāpēc nav viegli vienlaikus būt abos čempionātos,'' stāsta Mārtiņš Sesks.

Čīles rallijs ir kā ''pēdējā iespēja'' Mārtiņam atstāt iespaidu uz M-Sport vadītāju Malkolmu Vilsonu un WRC komandas vadītāju Ričardu Mileneru cīņā par vietu komandā nākamajā sezonā.

Malkolms Vilsons apstiprināja, ka Rallijs Čīlē būs izšķirošs brīdis Mārtiņam Seskam, kamēr paralēli tiek atrisināts jautājums par Ford dalību pasaules rallija čempionātā (WRC).

"Mana prioritāte ir atrast veidu, kā palikt WRC, un atkal daudz kas būs atkarīgs no tā, cik mašīnu būs," skaidroja Malkolms Vilsons pēc Akropoles rallija Grieķijā. "Bet Sesks noteikti ir viens no tiem, uz kuru mēs skatīsimies. Neatkarīgi no tā, mēs meklēsim jaunākus braucējus un gatavosimies nākotnei."

Tas būs īsts pārbaudījums Seskam, lai iegūtu iespēju biežāk startēt ar ''Ford Puma'' Rally1 2025. gadā. Labās ziņas ir tādas, ka līdz šim viņš ir darījis visu pareizi. "Ričs un pārējie ir centušies atrast veidu, kā Seskam ļaut startēt Čīlē, jo viņa sniegums Polijā un Latvijā bija neticams," turpina Vilsons. "Es zinu, ka Latvija bija viņa mājas sacīkstes, bet tas, kā viņš spēja divas dienas saglabāt piecu sekunžu attālumu no Ožjē, bija unikāli. Es tiešām domāju, ka kādā brīdī spiediens viņu salauzīs."

Taču Mārtiņš Sesks parādīja savu izturību un rakstura stingrību. Ignorējot visu apkārtējo troksni, viņam tas lieliski izdevās Latvijā. Polijā uz viņu tika izdarīts mazāks spiediens, un viņš plāno pieiet šonedēļ gaidāmajam posmam Dienvidamerikā ar tādu pašu domāšanas veidu, kāds tas bija Polijā.

"Mēs atgriežamies pie domāšanas veida, kāds mums bija Polijā," saka Mārtiņš Sesks. "Atkal rallijs mums ir jauns, un arī rallija raksturs ir jauns Rally1 mašīnai bez hibrīda. Mēs zinām, ka ātrajās sacensībās tas nerada lielu atšķirību, bet šeit, Čīlē, mēs zinām, ka hibrīds var palīdzēt vairāk nekā tas bija Polijā. Vienkārši sāksim sacensības un skatīsimies, kur mēs esam. Tad mēs sapratīsim, kāds ir mūsu temps, kāds ir temps bez hibrīda mašīnas, un tad varēsim virzīties tālāk. Jo šobrīd neviens īsti nezina. Vissvarīgākais ir pierādīt, ka mēs varam nobraukt sacīkstes bez problēmām. Tas ir mūsu mērķis – pabeigt sacensības bez jebkādām problēmām, jo, manuprāt, tas ir vissvarīgākais, ka varam tikt galā ar šiem garajiem un sarežģītajiem rallijiem."

Pateicoties Seska sniegumam Polijā, kurš viņš ar ne-hibrīda automašīnu spēja uzrādīt ļoti labus rezultātus, parādījās interese par M-Sport Rally1 automašīnām. Pēc viņa iespaidīgā snieguma ar ne-hibrīda Ford Puma Polijā, Indonēzijas braucējs iegādājās tieši to pašu šasiju, kuru Sesks vadīja šogad. Protams, Vilsons par šo iznākumu bija sajūsmā.

"Pēc tam, kad šī mašīna tika pārdota, ir radusies interese vēl par dažām," turpina Sesks. "Tā ka turpināsim šādā veidā. Varbūt mūsu auto pēc Čīles arī tiks pārdots! Tas nāks par labu mums visiem."

Radīt pārdošanas iespējas, lai pārdotu mašīnas, nav parasta profesionāla rallija braucēja darba daļa. Taču Sesks nav parastā situācijā: kamēr Toyota cenšas sakārtot savu braucēju sastāvu Rally1 mašīnās un Hyundai meklē citus braucējus savai trešajai mašīnai, Sesks ir atradis citus veidus, kā padarīt sevi par ideālo nākotnes M-Sport braucēju.

"Mēs nākam no maza tirgus Latvijā, tāpēc mums jāatrod vairāk veidu, kā sevi pierādīt, ne tikai braukt un censties nodrošināt visu paketi. Bet galu galā uzvar tas, kurš ir ātrākais trasē. Soli pa solim, un cerams, ka tas novedīs pie kaut kā lielāka. Es ļoti ceru, ka nākotnē būs kādas iespējas ar M-Sport, kuras varēsim izmantot nākamajā sezonā un ilgāk. Bet šobrīd daudz kas ir atkarīgs no tā, kā mums veiksies Čīlē. Iesim soli pa solim."

Čīle ir tikai viens solis Seska karjerā. Bet, ja viss noritēs tā, kā šogad, kad viņš debitēja WRC, tas varētu būt arī ''pēdējais solis'' ceļā uz kļūšanu par pastāvīgu WRC dalībnieku 2025. gadā.

     [+] [-]

, 2024-09-24 13:02, vakar
Fourmax varētu saslēgties ar Hyundai ( kas ir reāli, jo Sordo laikam ies pensijā, EPL negrib pilnu sezonu, hvz kas ar Mikelsenu ) ... vairāk pavērtu durvis Mārtiņam ... Pajari zem Toyota un tur durvis ciet ... Solberga sponsors galīgi neder Ford-am ... no jauniem jau vairs nekas īsti nav ... ja vienīgi Evans neizlido no Toyota un nenāk uz Ford ... paspeklulet jau pagaidām varam ...

  +2 [+] [-]

, 2024-09-24 14:26, vakar
Es domāju, ja Strokšs nebūtu atvilcis WRC posmu uz Latviju, tad Seskam startēšana WRC ar rally1 auto joprojām būtu tikai slapjos sapņos.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-24 15:20, vakar
dsks rakstīja: Fourmax varētu saslēgties ar Hyundai ( kas ir reāli, jo Sordo laikam ies pensijā, EPL negrib pilnu sezonu, hvz kas ar Mikelsenu ) ... vairāk pavērtu durvis Mārtiņam ... Pajari zem Toyota un tur durvis ciet ... Solberga sponsors galīgi neder Ford-am ... no jauniem jau vairs nekas īsti nav ... ja vienīgi Evans neizlido no Toyota un nenāk uz Ford ... paspeklulet jau pagaidām varam ...
Bezjēdzīgi iedomāties ka Sesks ir Ožje , Noivila, Tanaka,
Rovanperas līmeņa braucējs...!!!! Nav Seskam tādu sponsoru
kā Solbergam, Pajari, Formo, ...! Nav Seskas ne japānis,
ne anglis... Nu neprot vēl Sesks braukt pa piķi...!!! WRC nākotnē
uz milzīgas jaut. zīmes...???
Un kā jums liekas, kurā komanda , bez liela līdzmaksājuma, Grib Sesku!!!!????

  -1 [+] [-]

, 2024-09-24 18:51, vakar
Kapēc tu doma ka Seskam nav sponsoru pēc tāko viņš parādija iepriekšējos posmos?

  -1 [+] [-]

, 2024-09-24 19:00, vakar
Gandrīz ka 90% ka Sesks brauks nākamo sezonu M-Sport, pat ja Čīlē nesaies, visi kā viens runa par viņa (Seska) harizmu kas ir ļoti liela mārketinga daļa, jo mūsdienās tev nepietiek būt tikai par labu braucēju bet tev arī ir jāuztur sevi līmeni sociālajos mēdijos, ja tu vari pārdot preci tevi ņems visur. Diemžēl bizness ir augstāk nekā jebkas cits mūsdienās. Un WRC ir tieši segments kur pietrūkst tādu cilvēku kā Mārtiņš, ta kā šī ir ļoti laba iespēja aizķerties, viņš tikai nedrīkst noslēgties no mēdijiem kā pārējie wrc dalībnieki daudzkārt to dara.

     [+] [-]

, 2024-09-24 21:08, vakar
[quote wizzy888]
Gandrīz ka 90% ka Sesks brauks nākamo sezonu M-Sport, pat ja Čīlē nesaies, visi kā viens runa par viņa (Seska) harizmu kas ir ļoti liela mārketinga daļa, jo mūsdienās tev nepietiek būt tikai par labu braucēju bet tev arī ir jāuztur sevi līmeni sociālajos mēdijos, ja tu vari pārdot preci tevi ņems visur. Diemžēl bizness ir augstāk nekā jebkas cits mūsdienās. Un WRC ir tieši segments kur pietrūkst tādu cilvēku kā Mārtiņš, ta kā šī ir ļoti laba iespēja aizķerties, viņš tikai nedrīkst noslēgties no mēdijiem kā pārējie wrc dalībnieki daudzkārt to dara.
tad padalies, kāds varētu būt tas lielais Seska pienesums , piem. Fordam un Wrc!? Sesks nesīs Fordam uzvaras ? Nē, jo citi auto labāki. Kas no kā noslēdzas!??? Braucēji noslēdzās, vai komandas liek klusēt!?
Lai protams izdodas, bet harizmu bāka nieieliesi....

     [+] [-]

, 2024-09-24 21:25, vakar
wizzy888 rakstīja: Gandrīz ka 90% ka Sesks brauks nākamo sezonu M-Sport, pat ja Čīlē nesaies, visi kā viens runa par viņa (Seska) harizmu kas ir ļoti liela mārketinga daļa, jo mūsdienās tev nepietiek būt tikai par labu braucēju bet tev arī ir jāuztur sevi līmeni sociālajos mēdijos, ja tu vari pārdot preci tevi ņems visur. Diemžēl bizness ir augstāk nekā jebkas cits mūsdienās. Un WRC ir tieši segments kur pietrūkst tādu cilvēku kā Mārtiņš, ta kā šī ir ļoti laba iespēja aizķerties, viņš tikai nedrīkst noslēgties no mēdijiem kā pārējie wrc dalībnieki daudzkārt to dara.
Jā, viņš ir atvērts intervijām , izskatīgs, laba angļu valoda ! Bet ne Toyota ne Hyundai viņu vēl neņems savās komandās! Atliek tikai Msport , un tur vajag savu kāpostu piemest , Malkolms prot rēķināt lai izdzīvotu, un visi braucēji nāk ar savu piķi kaukādu ( izņēmumi bija Ožjē un Tanaks ) ! Šogad Munsteru finansē Serderidis un Formo daļēji finansē Francijas Auto federācija! Malkolms 100% nevienu nefinansēs no savas kabatas, un kur nu vēl uz visu sezonu , ja vien Tu neesi Ots Tanaks vai vārdā Sebastians ! Un tagad kad USA Ford liek uzsvaru uz Dakāru , jo grib pacelt sales Reindžerim , rallijam vispār no jeņķiem tiks vien kā twitterī posts - Great Job , Well Done

  -2 [+] [-]

, 2024-09-24 21:39, vakar
Un kāds līdzfinansējums būtu vajadzīgs, lai Sesks tiktu komandā?

     [+] [-]

, 2024-09-24 21:50, vakar
Damokla_zobens_23 rakstīja: Un kāds līdzfinansējums būtu vajadzīgs, lai Sesks tiktu komandā?
Tāda informācija naw pieejama nekur , kaut kādi konkrēti skaitļi ko kaut kur var izlasīt ir tikai rakstu autoru minējumi un spekulācijas ! Skaidrs ir tas, lai brauktu pilnu sezonu - tie nav tūkstoši, tie ir miljons(i) kas būs jāpiemaksā pašam !

  +1 [+] [-]

, 2024-09-24 22:03, vakar
Ir stulbi salīdzināt Martiņu ar top pasaules braucējiem, tikai vienu iemeslu dēļ, lai kada zvaigzne tu būtu tev ir janobrauc entie tūkst.km lai tu spētu saprast mašīnu par 101%. Mārtiņš ir pierādijis, ka viņam ir talants un spējas, bet ko tas dod ja tev nav komanda kur braukt. Wrc pats par sevi ir uz izbeigšanas robežas jo nevienam nav interese sekot lîdzi čempionātam kur regulāri knapi var savakt 10braucējus, un viss tas maksligi tiek dzivināts uz brauceju vardiem. Šodien WRC pašiem vajag Martiņu, jo iedomajaties stastu, džeks no laukiem kas iekapis knapi wrc auto, brauc pa priekšu čempioniem, tas vien jau rada ažiotāžu un atdzivina mirušo wrc, tikai problema ka neviens negrib maksāt, jo neviens nav isti parliecināts ka martiņš to limeni var noturet. Ja wrc un m sport butu dros ka martins brauks pa top3 un velkās parejos, tad 1000% jau nauda būtu atrasta.

     [+] [-]

, 2024-09-24 22:49, vakar
Lai veicas. Būs sarežģīti, bet jāturās cik var.

     [+] [-]

, 2024-09-24 23:20, vakar
kasdārzā rakstīja: Ir stulbi salīdzināt Martiņu ar top pasaules braucējiem, tikai vienu iemeslu dēļ, lai kada zvaigzne tu būtu tev ir janobrauc entie tūkst.km lai tu spētu saprast mašīnu par 101%. Mārtiņš ir pierādijis, ka viņam ir talants un spējas, bet ko tas dod ja tev nav komanda kur braukt. Wrc pats par sevi ir uz izbeigšanas robežas jo nevienam nav interese sekot lîdzi čempionātam kur regulāri knapi var savakt 10braucējus, un viss tas maksligi tiek dzivināts uz brauceju vardiem. Šodien WRC pašiem vajag Martiņu, jo iedomajaties stastu, džeks no laukiem kas iekapis knapi wrc auto, brauc pa priekšu čempioniem, tas vien jau rada ažiotāžu un atdzivina mirušo wrc, tikai problema ka neviens negrib maksāt, jo neviens nav isti parliecināts ka martiņš to limeni var noturet. Ja wrc un m sport butu dros ka martins brauks pa top3 un velkās parejos, tad 1000% jau nauda būtu atrasta.
Par laucinieku atbildēsi Mārtiņam...!

     [+] [-]

, 08:50, pirms 5 stundām
vilibalds123 ... Seska pienesums Ford-am jau ir noticis ... atvilka Poliju bez hibrīda, kas rezultējās ar pārdotu rally1 non-hybrid Fordu indonēzietim. Indonēzietis savukārt jau pirmajā rallija ar Fordu uzvilka visus vietējos. Tatad shēma strādā.