Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Folkreisa vasaras kausā un krosa komisijas autokrosa kausa izcīņā Smiltenē pieteikušies jau 100 dalībnieki

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Folkreisa vasaras kausā un krosa komisijas autokrosa kausa izcīņā Smiltenē pieteikušies jau 100 dalībnieki
Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Šajā nedēļas nogalē startē LAF Krosa komisijas disciplīnu vasaras sezona: Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņa. Pirmdien sasniegts pirmais šā gada simts – saņemts 100. pieteikums svētdienas sacīkstei.

Kā sezonas pirmajai sacīkstei pienākas, Smiltenes iespējamo dalībnieku skaitu ir grūti prognozēt. Pieteikšanās kampaņa sākās jau pirms mēneša, sākotnēji demonstrējot lielisku tempu. Tas vēlāk mazinājās, tomēr pakāpeniski auga, līdz pirmdienas vakarā sasniedza 100 dalībnieku atzīmi. Tas nav slikts gaidāmās sezonas rādītājs, un visai droši, ka šī ir pirmā, bet ne pēdējā sacensība ar simts un vairāk dalībniekiem. Ļoti iespējams, ka apaļais skaitlis būs regulārs rādītājs arī Latvijas autokrosa čempionāta posmos, nav nereāla arī simts dalībnieku pulcēšanās rallijkrosā.

Smiltenes, Tepera posma pieteikšanās termiņš noslēgsies trešdienas vakarā un, visticamāk, potenciālais braucēju skaits būs nedaudz lielāks. Tas, protams, sajūsmina līdzjutējus un rīkotājus, taču nes līdzi arī smagus uzdevumus tiesnešiem un sacensību vadībai – iespiest visus braucienus vienā dienā.

Smiltenes un šā gada Folkreisa sacīkšu kopumā sacensību nolikums paredz, ka simts un vairāk dalībnieku var ieviest kardinālas izmaiņas sacensību plānā. Visticamāk – par ko tiks paziņots ceturtdien – sportistu reģistrācija, starta vietu izloze un tehniskā komisija tiks pārcelta tikai uz sestdienu, lai svētdienas rītam atvēlētu vien dalībnieku sapulci un pirmos braucienus. Sportistiem jābūt gataviem, ka trasē būs jābūt jau sestdienas pēcpusdienā.

Ja dalībnieku skaits iegūst kādus īpašus izrāvienus, netiek izslēgta arī brīvo treniņu dzēšana un braucienu apļu skaita samazinājumu. Taču šie soļi tiks pieņemti pakāpeniski, vērojot dalībnieku skaitu un tā sadalījumu pa klasēm.

Ja par klasēm, šobrīd nav skaidrs Treniņu klases liktenis. Šajā klasē pulcējas Latvijas čempionātu dalībnieki, kuri nedrīkst startēt Krosa komisijas kausa izcīņā, taču labprāt izmantotu Smiltenes posmu kā treniņu pirms čempionāta sākuma. Uzstādījums – klasē klātienē jābūt sportistiem skaitā no pieciem līdz 12, lai šai ieskaitei varētu norisināties treniņu cīņa. Pašlaik tikai četri pieteikumi. Turklāt jebkurā gadījumā klases plāni būs zināmi tikai ceturtdienas rītā, kad būs noslēgusies visu klašu pieteikšanās. Treniņu klase varbūt sapulcēs vajadzīgo dalībnieku skaitu. Tomēr, ja kopējais dalībnieku skaits būs pārāk liels, Treniņu klase būs pirmā, kas tiks “saīsināta” un Smiltenē nestartēs. Pieteiktie dalībnieki pauž gatavību cīnīties, gaida pārējos.

Folkreisā pirmdienas vakarā pulcēti 69 dalībnieki (rekords – 89, rekords ārpus Mūsas – 77), Folkreisa 4WD klasē 13 pieteikumu (rekords – 10), labi pildot uzdevumu, lai sapulcētu pēc iespējas lielāku dalībnieku skaitu Darzatehnika.lv Play Off balvas izcīņai. Krosa komisijas kausā pašlaik 14 pieteikumu, bet Treniņu klasē, kā minēts, četri pieteikumi.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv