Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Horvātijas WRC rallija pirmās dienas Sesks JWRC klasē ceturtais

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pēc Horvātijas WRC rallija pirmās dienas Sesks JWRC klasē ceturtais
Foto: FIA Junior WRC

Par Horvātijas WRC rallija līderi pēc pirmās dienas kļuvis Tjerī Noivils no Hyundai komandas, kurš bija ātrākais trijos no astoņiem ātrumposmiem. Junior WRC klasē ceturtie pēc pirmās dienas ir Mārtiņš Sesks/Renārs Francis.

Rallija pirmajā ātrumposmā iespaidīgu avāriju piedzīvoja Kalle Rovanpera, kurš trasē devās kā pirmais un varēja izbaudīt iespēju braukt pa tīru trasi. Diemžēl vēlāk noskaidrojās, ka Rovanperas automašīnas bojājumi ir pārāk nopietni, tāpēc viņam šis rallijs ir beidzies pavisam. Noivils atlikušo dienas daļu trasē devās kā pirmais. To beļģis lieliski izmantoja pirmajos četros ātrumposmos, kas deva iespēju braukt pa tīru trasi. Tieši rīta četros ātrumposmos Noivils bija ātrākais trijos.

Pēc servisa parka, kad trase bija netīra, dubļaina un slidena, trīs posmos ātrākais bija Sebastjans Ožjē, kurš pēc pirmās dienas ieņem otro vietu un Noivilam zaudē 7,7 sekundes. Trešais ir Elfins Evans, kurš atpaliek astoņas sekundes. 31,9 sekundes atpaliek Ots Tanaks, kuram šī nebija tā veiksmīgākā diena, jo sportists nespēja turēt līdzi Noivila un Ožjē ātrumam. Augsto sesto vietu šobrīd ieņem francūzis Adriens Formaks, kuram šis ir pirmais rallijs pie WRC automašīnas stūres.

WRC2 klasē lieliska cīņa visas dienas garumā izvērtās starp latviešu SRT komandas braucēju Nikolaju Grjazinu un Madsu Ostbergu, kur dienas beigās līderis ir Ostbergs, kuram 7,8 sekundes zaudē Grjazins, kuram šajā dienā, tāpat kā citiem braucējiem, bija vairāki bīstami momenti.

Trešais WRC2 klasē ir Tēmu Suninens, kurš zaudē 52 sekundes. Diemžēl otrajā posmā riteni nolauza Andreas Mikelsens. Vēlāk norvēģis turpināja ralliju, taču laiks tika zaudēts ļoti daudz. WRC3 klasē līderis ir francūzis Joans Rosels, kuram 2,2 sekundes zaudēja bijušais ERČ pilots Kajetans Kajetanovičs.

Jāpiebilst, ka, lai arī oficiāli šis rallijs notiek bez skatītājiem, kā varēja redzēt video, tad skatītāju katrā ātrumposmā bija ārkārtīgi daudz.

Daudz notikumu arī JWRC klasē. Pēc diviem posmiem līderis bija Sami Pajari, taču trešajā dopā talantīgais soms avarēja. Sportists spēja sasniegt finišu, bet tika zaudēts vairāk par divām minūtēm. Pēc pirmā apļa Mārtiņš Sesks/Renārs Francis bija piektie. Otrajā aplī mūsu ekipāža kāpināja tempu, un dienu noslēdza ceturtajā vietā, klases līderim Martinam Koči zaudējot 35,6 sekundes.

Sestdien sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi (121,92 km).

Rallija rezultāti:

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Neuville Thierry - Wydaeghe MartijnHyundai i20 Coupe WRC55:36.8
2.Ogier Sébastien - Ingrassia JulienToyota Yaris WRC+7.7
3.Evans Elfyn - Martin ScottToyota Yaris WRC+8.0
4.Tänak Ott - Järveoja MartinHyundai i20 Coupe WRC+31.9
5.Breen Craig - Nagle PaulHyundai i20 Coupe WRC+54.8
6.Fourmaux Adrien - Jamoul RenaudFord Fiesta WRC+1:14.7
7.Greensmith Gus - Patterson ChrisFord Fiesta WRC+1:21.7
8.Loubet Pierre-Louis - Landais VincentHyundai i20 Coupe WRC+1:31.5
9.Katsuta Takamoto - Barritt DanielToyota Yaris WRC+2:23.2
10.Østberg Mads - Eriksen TorsteinCitroën C3 Rally2+3:17.6

JWRC klases rallija rezultāti:

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Koči Martin - Těšínský PetrFord Fiesta Rally41:04:22.1
2.Joona Lauri - Koponen AriFord Fiesta Rally4+21.5
3.Armstrong Jon - Hall PhilFord Fiesta Rally4+23.3
4.Sesks Mārtiņš - Francis RenārsFord Fiesta Rally4+35.6
5.Virves Robert - Pruul SanderFord Fiesta Rally4+1:11.7
6.Creighton William - Regan LiamFord Fiesta Rally4+2:00.8
7.Badiu Raul - Fetean RareșFord Fiesta Rally4+2:41.1
8.Pajari Sami - Salminen MarkoFord Fiesta Rally4+3:32.4