Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Olivers Solbergs: "Mērķis šogad kļūt par WRC2 čempionu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Hyundai Motorsport'' komandas pilots Olivers Solbergs atklājis, ka viņa mērķis šogad ir kļūt par pasaules rallija čempionu WRC2 klasē.

''Hyundai Motorsport'' komandas pilots Olivers Solbergs sezonas sākumā paziņoja, ka šogad startēs pasaules rallija čempionātā, pārstāvot spēcīgo WRC2 klasi, taču līdz šim viņš vēl nevienu posmu WRC2 klases ieskaitē nav aizvadījis. Atgādināsim, ka Lapzemes WRC posmā sportists debitēja pie ''Hyundai i20 Coupe WRC'' stūres, un pastāv liela iespēja, ka Olivers šogad vēl kādā WRC posmā startēs ar ''Hyundai i20 Coupe WRC''.

''Šogad mēs koncentrējamies WRC2 čempionātam, kur centīsimies kļūt par pasaules čempioniem, un tas ir galvenais mērķis," saka Olivers Solbergs.

''Kā jūs zināt, man ir divu gadu līgums ar ''Hyundai'', tāpēc redzēsim, kas notiks nākamajā gadā. Cerams, ka varēšu aizvadīt pilnu sezonu ar WRC automašīnu, bet to nekad nevar zināt. Bet tas tiek apspriests. Vēl ir ļoti tāls ceļš ejams, tāpēc man ir jāievēro mans plāns un mans sapnis. Jāskatās, kā attīstīsies lietas, bet noteikti gribu būt pasaules čempions!''

Runājot par Lapzemes WRC posmu, Solbergs piebilda, ka ar viņa sniegumu apmierināts bija ne tikai ''Hyundai Motorsport'' boss Andrea Adamo, bet arī lieli Korejas bosi, kuri esot lepni, ka viņu komandā brauc Olivers.

''Joprojām esmu ļoti jauns, tāpēc vēlos pareizi analizēt šīs sacensības un iegūt pareizu skatu, jo noteikti ir daudz ko uzlabot un daudz ko izmēģināt, kad ar WRC mašīnu startēsim nākamajā reizē. Mums būs jāgaida un jāskatās, kad tas būs iespējams, bet cerams, ka tas notiks šogad. Mēs joprojām apspriežam un meklējam dažādas iespējas, bet, kā jau teicu, nevēlos neko sasteigt."

Atgādināsim, ka sezonas ievadā Solbergs Somijas rallija čempionāta 1.posmā, Lapzemes rallijā, ar ''Hyundai i20 R5'' izcīnīja 3.vietu, Montekarlo WRC rallijā, demonstrējot lielisku ātrumu ar ''Hyundai i20 R5'', Olivers noskrēja no ceļa un finišu nesasniedza, bet Lapzemes WRC rallijā tika izcīnīta septītā vieta.

Šobrīd pēc diviem WRC2 posmiem līderis ar 53 punktiem ir Andreas Mikelsens, kuram seko Esapeka Lapi (29) un Adriens Formaks (25).

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...