Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala: ''Rovanpera Latvijā veicis daudz rallijus, tāpēc viņš vēlēsies tur startēt''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvala: ''Rovanpera Latvijā veicis daudz rallijus, tāpēc viņš vēlēsies tur startēt''
Kalle Rovanpera un Jari-Mati Latvala. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Pašreizējais pasaules rallija čempions (WRC) Kalle Rovanpera nākamajā mēnesī sāks savu 2024. gada WRC sezonu, startējot Zviedrijas rallijā, kurā viņš uzvarēja 2022.gadā.

Jau ziņojām, ka somu rallija braucējs šogad aizvadīs atsevišķus WRC posmus, tādējādi uzlādējot baterijas pirms atgriešanās uz pilnu slodzi ''Toyota'' komandā 2025. gadā.

"Mēs joprojām esam nedaudz atvērti attiecībā uz Kalles Rovanperas un Sebastjana Ožjē grafikiem," portālam motorsport.com saka ''Toyota'' komandas vadītājs Jari-Mati Latvala. "Domāju, ka ir skaidrs, ka Latvija ir rallijs, kurā Kalle vēlētos piedalīties. Latvijā viņš ir veicis daudz rallijus, kad bija jauns, tāpēc ir diezgan skaidrs, ka Kalle vēlēsies startēt šajā rallijā. Taču vēl ir iespējams, ka abi Ožjē un Rovanpera piedalīsies kādās no sacensībām vienlaicīgi."

Atgādināsim, ka Kalle savā karjerā vairākas reizes startējis Liepājas ceļos. 2015.gadā rallijā ''Kurzeme'' Rovanpera ar ''Citroën C2 R2 Max'' izcīnīja trešo vietu LRC3 klasē. Gadu vēlāk, startējot ar ''Škoda Fabia R5'' automašīnu, Kalle ''Rally Liepāja'' dubultposmā izcīnīja 16. un 2.vietu absolūti, bet 2017.gadā somu sportists ar ''Ford Fiesta R5'' izcīnīja 2.vietu ''Rally Liepāja'' ERČ posmā, 18,5 sekundes zaudējot Nikolajam Grjazinam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...