Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs: ''Ātrums Grieķijas rallijā nebūs pats galvenais''

Lēbs: ''Ātrums Grieķijas rallijā nebūs pats galvenais''
Sebastjans Lēbs
Foto: www.ewrc.cz

Jau šajā nedēļas nogalē startēs Grieķijas WRC posms, kurā uz starta izies arī Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Kā portālam wrc.com atzina astoņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs, tad šajā rallijā nav svarīgākais būt ātrākam katrā posmā.

''Citroen'' Grieķijas WRC posmā ir uzvarējis iepriekšējās divas reizes. Pagājušajā gadā šeit nepārspēts palika tā brīža Lēba komandas biedrs Sebastjans Ožjē. Pirms šī gada Grieķijas posma Lēbs ir favorīts Nr.1 uz uzvaru. Taču šis nebūs parasts grants rallijs, jo šajā posmā, līdzīgi kā Argentīnā, daudz ko izšķirs veiksme, jo ceļi ir ļoti rupji un akmeņaini.

Franču rallija braucējs atzīst, ka šeit nav nepieciešams būt visu laiku ātrākajam. ''Daži ātrumposmi ir gludi un ātri, bet citi – ļoti akmeņaini, kas nav draudzīgi mašīnas piekarei. Lielu lomu šajā posmā spēlēs riepas. Jāsaka, ka šajā rallijā nav svarīgākais par katru cenu uzrādīt ātrākos laikus atsevišķos ātrumposmos. Ir nepieciešama stabilitāte visa rallija garumā, un tikai pēc tam var izdarīt secinājumus. Protams, mans mērķis ir uzvara, un to arī centīšos izcīnīt,'' saka Lēbs, kurš šobrīd WRC kopvērtējumā Peteru Solbergu apsteidz par 18 punktiem.

Kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.S.Lēbs91
2.P.Solbergs73
3.M.Hirvonens70
4.M.Ostbergs68
5.J.Novikovs43
6.J.M.Latvala28