Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Deviņkārtējais WRC čempions Lēbs startēs Montekarlo WRC

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Deviņkārtējais WRC čempions Lēbs startēs Montekarlo WRC
Lēbs testos. Foto: Julien Pixelrallye

Ir apstiprināta Sebastjana Lēba atgriešanās pasaules rallija čempionātā, kur deviņkārtējais čempions ar ''M-Sport Ford Puma Rally1 Hybrid'' automašīnu startēs Montekarlo rallijā.

Tikmēr Adriens Formo ar jauno automašīnu startēs visos 2022.gada posmos. Līdz ar to 2022.gada Montekarlo WRC uz starta izies 11 jaunās Rally1 automašīnas.

Pagājušajā piektdienā publicētajā M-Sport sarakstā bija četri pieteikumi, un pēc sarunām starp komandu, braucēju un Red Bull Lēbs oficiāli ir pieteikts ceturtajā automašīnā.

Tas būs piektais Montekarlo rallijs, kurā Lēbs piedalīsies kopš 2012. gada beigām, kad viņš pārtrauca pilnvērtīgu dalību WRC čempionātā. Pavisam kopā Lēbs Montekarlo WRC startējis 13 reizes, no kurām uzvaras svinētas septiņos rallijos.

''Man tas joprojām patīk, reizēm piedaloties dažos rallijos," portālam DirtFish saka Sebastjans Lēbs. "Man vienmēr ir jautri braukt ar WRC automašīnām. Man bija iespēja atgriezties. Testēju automašīnu un man tā patika. Ar jaunajām tehnoloģijām un automobiļa līdzsvaru man šī automašīna šķiet diezgan labi braucama. Tāpēc teicu: "Kāpēc gan nebraukt pāris sacīkstes?"

Neraugoties uz būtiskajām izmaiņām noteikumos, Lēbs, kurš divas reizes ir izmēģinājis M-Sport Puma, negaida, ka būs būtiska atšķirība starp līdzšinējām mašīnām un jaunajām elektriski darbināmajām automašīnām.

''Noteikumi ir stingrāki attiecībā uz dažām detaļām, piemēram, svaru, pārnesumkārbu, balstiekārtu un tamlīdzīgi," turpina Lēbs. "Taču mums ir papildu jauda ar hibrīda dzinēju, tāpēc tas būs nedaudz atkarīgs no tā, cik daudz hibrīda mēs varēsim iegūt ātrumposmos. Automašīna joprojām ir ātra, tāpēc nedomāju, ka tā būs liela atšķirība, salīdzinot ar citām iepriekšējās paaudzes pasaules rallija automašīnām, īpaši uz asfalta. Uz grants seguma es šobrīd nezinu.''

Zināms, ka Lēba stūrmane būs Izabella Galmiša, ar kuru pagaidām ir startēts tikai testos. "Mēs neesam daudz braukuši kopā, taču iepriekš ar viņu kopā veicām dažus testus, un mūsu sadarbība bija laba. Viņa ir cilvēks, kuru pazīstu jau ilgu laiku, jo viņa aizvietoja Danielu Elenu testos, kad viņš nevarēja ierasties. Esmu pārliecināts, ka ar viņu viss izdosies,” nobeidz Lēbs.

Pagaidām Lēbs ir apstiprinājis, ka piedalīsies tikai Montekarlo, taču 2022. gadā viņš varētu piedalīties arī citos rallijos.