Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis otrais Alūksnes rallijā, Feldmanis debijas reizē piedzīvo avāriju

Sirmacis otrais Alūksnes rallijā, Feldmanis debijas reizē piedzīvo avāriju
Kristaps Feldmanis / Raivis Poišs
Foto: Mārtiņš Jankovskis

18. un 19. janvārī, spītējot līdz pat -25 grādu salam, ar sacensībām ''Alūksne” sākās Latvijas rallija sezona. Sacensībās piedalījās arī divas „OKartes Autosporta Akadēmijas” rallija komandas ekipāžas. Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs izcīnīja otro vietu starp vienas ass piedziņas ekipāžām, bet Kristaps Feldmanis / Raivis Poišs piedzīvoja avāriju piektajā ātrumposmā un bija spiesti izstāties.

Rallijs ''Alūksne” bija Latvijas rallijsprinta čempionāta 1.posms, Igaunijas rallija kausa 1.posms un rallija „Alūksne” kausa izcīņa individuālajā ieskaitē. Liela uzmanība tika pievērsta cīņai 2WD klasē, kur uzvarētājs saņēma 1000,- EUR lielu naudas balvu. Par vienu no galvenajiem uzvaras pretendentiem šajā klasē tika uzskatīta „OKartes Autosporta Akadēmijas” ekipāža Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs.

Jau ar pirmajiem ātrumposmiem kļuva skaidrs, ka par 1000,- EUR balvu cīnīsies trīs ekipāžas – igauņi Kevins Kūsiks / Rauls Kulgevē, latvieši Atis Bruņinieks / Edgars Grīns un Sirmača ekipāža. Sacensību sākumā līderos izvirzījās igauņi, taču pēc pieciem no astoņiem ātrumposmiem viņus apsteidza Bruņinieks. Sirmacis visu sacīkstes laiku turējās 5 līdz 10 sekunžu atstatumā no līderiem.

Pēdējos divos ātrumposmos tehnikas ķibeles piemeklēja igauņus, ļaujot uzvarētāju noteikt latviešu Ata Bruņinieka un Ralfa Sirmača cīņā. Pēdējos ātrumposmos tumsā Sirmacis spēja sadeldēt līdera pārsvaru no 9,43 līdz 5,65 sekundēm, tomēr jau otro gadu pēc kārtas bija spiests samierināties ar otro vietu 2WD ieskaitē rallijā „Alūksne”. 1000,- EUR nopelnīja Bruņinieks.

Otra „OKartes Autosporta Akadēmijas” ekipāža Kristaps Feldmanis / Raivis Poišs Alūksnē aizvadīja savu pirmo ralliju karjerā. Jau no pirmajiem ātrumposmiem Kristaps rādīja atzīstamu sniegumu, un pēc pus sacīkstes bija sestais ātrākais vienas ass piedziņas automašīnu pilots. Diemžēl 5. ātrumposmā kļūdījās ekipāžas stūrmanis, un debitantiem sacensības beidzās kupenā. ''Ar sniegumu pirmajos četros ātrumposmos biju apmierināts – pieradām rallija atmosfērai, arī liela stresa nebija. Tomēr žēl, ka neizdevās nobraukt līdz galam – šobrīd mums ir svarīgs katrs nobrauktais sacensību kilometrs! Tagad mums ir divas nedēļas, lai strādātu pie savām kļūdām un novērstu tās līdz nākamajām sacensībām. Eiropas čempionātā šādas kļūdas atkārtot nedrīkstam!,” tā savu sniegumu Alūksnē komentēja Feldmanis.

Noteikti jāatzīmē arī ekipāžas Kārlis Nebars / Oļģerts Dambrovs sniegumu. Nebars, kurš vēl pērn pārstāvēja „OKartes Autosporta Akadēmijas” krāsas, šogad pārsēdies uz pilnpiedziņas Subaru Impreza automašīnu. Jau savā pirmajā rallija sacīkstē ar Subaru Kārlis izcīnīja uzvaru 4WD klasē, kļūstot par Latvijas rallijsprinta čempionāta līderi!

Nākamās sacensības „OKartes Autosporta Akadēmijas” rallija komandai – no 1. līdz 3. februārim, kad Liepājā un Venstpilī risināsies Eiropas autorallija čempionāta pirmais posms un Latvijas rallija čempionāta pirmais un otrais posmi. Bez Sirmača un Feldmaņa ekipāžām uz starta redzēsim arī trešo „OKartes Autosporta Akadēmijas” rallija komandas duetu Emīls Blūms / Ilmārs Vecgailis.

Informāciju sagatavoja :
Mārtiņš Dzenītis, „OKartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs

     [+] [-]

, 2013-01-22 10:52, pirms 11 gadiem
kada zina Sirmacim butu jasamierinas ar otro vietu? lai priecajas... tas jau ir daudz! Prieks par Bruninieku... uzvareja labakais.