Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pirms Moncas WRC rallija izšķirošās dienas Ožjē un Evansu šķir tikai pussekunde

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pirms Moncas WRC rallija izšķirošās dienas Ožjē un Evansu šķir tikai pussekunde
Sebastjans Ožjē. Foto: Sophie Graillon

Pēc Moncas WRC rallija divām dienām, kad sportisti kopā nobraukuši vairāk nekā divas stundas, līderis ir Sebastjans Ožjē, kuram tikai pussekundi zaudē komandas biedrs Elfins Evans.

Pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) noslēdzošā posma pirmās dienas līderis bija Evans, kuram 1,4 sekundes zaudēja Ožjē. Lai arī Ožjē nav nepieciešams par katru cenu izcīnīt uzvaru (viņa pārsvars pār Evansu pirms izšķirošā posma ir 17 punkti, bet maksimums var iegūt 30), lai izcīnītu savu astoto WRC čempiontitulu, franču sportists savu profesionālo WRC karjeru grib noslēgt kā pienākas – ar uzvaru un astoto čempiontitulu, lai arī intervijās sportists atzīst, ka brauc savā tempā un lieki neriskē.

Sacensību otrās dienas sešos posmos piecas reizes notika līderu maiņa (pa visu ralliju kopā jau sešas reizes), kur dienas izskaņā līderis ir Ožjē, kuram tikai 0,5 sekundes zaudē Evans. Trešā vieta pēc divām dienām ir ''Hyundai'' komandas braucējam Dani Sordo, kurš atpaliek 27,4 sekundes. Jāatzīmē, ka dienas otrajā posmā trešās vietas ieguvējs Noivils jau pašā sākumā pieļāva kļūdu, ieskrienot trases barjerā, tādējādi zaudējot trešo vietu komandas biedram.

RC2 klasē līderis ir itālis Andrea Krugnola, kuram 6,5 sekundes zaudē francūzis Joans Rosels. Trešais ir polis Kajetans Kajetanovičs (+9,1), bet ceturtais - Nikolajs Grjazins (+29,1).

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic trīs ātrumposmi (39,53 km) Moncas trasē un tās apkaimē.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier SébastienToyota Yaris WRC2:13:27.2
2.Evans ElfynToyota Yaris WRC+0.5
3.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+27.4
4.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC+46.6
5.Solberg OliverHyundai i20 Coupe WRC+1:21.2
6.Katsuta TakamotoToyota Yaris WRC+1:38.8
7.Suninen TeemuHyundai i20 Coupe WRC+2:17.1
8.Greensmith GusFord Fiesta WRC+2:24.8