Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakāras rallijs noslēdzies ar Desprē un Peteransela triumfu

Jānis Celmiņš

Dakāras rallijs noslēdzies ar Desprē un Peteransela triumfu
Sirils Desprē
Foto: AP/Scanpix

Ar francūža Stefana Peteransela 11. triumfu noslēdzies Dakāras rallijreids. Peteransels triumfēja vieglo automašīnu klasē, bet motociklu ieskaitē piekto reizi karjerā triumfēja viņa tautietis Sirils Desprē.

Peteransels dominēja lielāko daļu rallijreida un jau pirms pēdējiem pāris posmiem bija skaidrs, ka viņam titulu spēs atņemt tikai kāda ļoti liela neveiksme. Lai gan pēdējā posmā triumfēja Peteransela komandas biedrs spānis Nani Roma, nu jau 11 kārtējā Dakāras rallijreida uzvarētāja pārsvars pār DĀR pārstāvi Žinelu de Viljēru bija ievērojams – vairāk nekā 40 minūtes. Trešais kopvērtējumā finišēja Krievijas braucējs Leonīds Novickis.

Vieglo automašīnu klasē Peteransels triumfēja piekto reizi. Sešas reizes iepriekš francūzis uzvarējis ar motociklu.

Motociklu klasē Desprē bija ātrākais arī pēdējā ātrumposmā un arī kopvērtējumā triumfēja ar drošu pārsvaru. Otrais kopvērtējuma ieskaitē finišēja Portugāles sportists Rubens Farija, trešais – čīlietis Fransisko Lopess.

Smago automašīnu klasē uzvaru kopvērtējumā svinēja krievs Eduards Nikolajevs, otrajā un trešajā vietā atstājot savus tautiešus attiecīgi Airats Mardejevs un Andreju Karginovu.

Kvadraciklu klasē tikmēr triumfēja argentīnietis Markoss Patronelli.

Izmantotie resursi:
Accueil résumé : Dakar
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-20 11:52, pirms 11 gadiem
Kopš izstājās Nasers, pazuda pēdējā intriga tā jau neinteresantajā Dakārā... Nu nav vairs tas kad cīnijās Mitsubishi,VW, BMW. Marka Komas nestartēšana arī liels mīnuss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-20 13:11, pirms 11 gadiem
Karginovs atstāja 3.v. Karginovu

"Smago automašīnu klasē uzvaru kopvērtējumā svinēja krievs Andrejs Karginovs, otrajā un trešajā vietā atstājot savus tautiešus attiecīgi Airats Mardejevs un Andreju Karginovu."