Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kristofersons Rīgas finālā pārspēj Gronholmu un izcīna pirmo uzvaru sezonā

Kristofersons Rīgas finālā pārspēj Gronholmu un izcīna pirmo uzvaru sezonā
Foto: Red Bull Content Pool

Svētdien Rīgā notikušajā pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas piektajā posmā pirmo uzvaru šajā gadā izcīnīja trīskārtējais titula ieguvējs Johans Kristofersons, kurš aizraujošā cīņā finālbraucienā Biķernieku trasē pārspēja Niklasu Gronholmu.

Svētdien Rīgā notikušajā pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas piektajā posmā pirmo uzvaru šajā gadā izcīnīja trīskārtējais titula ieguvējs Johans Kristofersons, kurš aizraujošā cīņā finālbraucienā Biķernieku trasē pārspēja Niklasu Gronholmu.

Sestdien, kad turpat norisinājās RX1 sezonas ceturtais posms, Kristofersons fināla startā sadūrās ar Gronholmu un ieslīdēja barjerā, kā rezultātā viņam nebija iespējas pacīnīties par pirmo trijnieku.

Šodien pirmajā kvalifikācijā uzvarēja Matiass Ekstroms, kurš Rīgā aizvadīja pirmos rallijkrosa startus sezonā, bet otrajā un trešajā kārtā labākais bija Gronholms, triumfējot arī summā, kur Kristofersons ieņēma otro vietu.

Pirmajā pusfinālā no viņiem startēja Gronholms, kurš arī spēja uzvarēt, aiz sevis atstājot Timiju Hansenu un Timo Šaideru, bet ārpus pirmā trijnieka palika Enco Ide, Kevins Abrings un Dans Ēbergs. Kristofersons tikmēr uzvarēja otrajā pusfinālā, pārspējot Ekstromu, kamēr kā trešais finālam kvalificējās Kevins Hansens. Aiz viņiem finišēja Kristiāns Sabo un Juha Ritkonens.

Finālā vadībā izrāvās EKS JC komandu pārstāvošais Kristofersons, bet viņam pakaļdzīšanos uzsāka Gronholms, Ekstroms un kopvērtējuma līderis Timijs Hansens. Šoreiz Kristofersons bija pārāks par sāncenšiem, džokera apli veica sacīkšu nobeigumā un finišu šķērsoja nepilnu sekundi priekšā Gronholmam, kamēr Timijs Hansens šajā reizē palika trešais, Ekstroms guva ceturto vietu, bet aiz viņa ierindojās Kevins Hansens. Sestais finišu sasniedza Sabo, kurš finālā tika startēt pēc tam, kad Šaideram īsi pirms starta radās tehniskas problēmas.

Kristofersonam šī ir pirmā uzvara sezonā pēc viduvējiem pirmajiem trim posmiem, bet jau 25. visā karjerā. Kopvērtējumā viņš tagad trešajā vietā, 20 punktus aiz līdera Timija Hansena, tikai trīs punktus aiz Kevina Hansena un trīs punktus priekšā Gronholmam. Ja notikumi attīstīsies viņam vajadzīgajā virzienā, atlikušajos divos posmos vēl varam sagaidīt interesantu cīņu par titulu.

Sezonas turpinājums gaidāms 16. un 17. oktobrī Portugālē.

Fināla rezultāti:

VietaPilotsAutoKomandaApļiRezultāts
1.Johans KristofersonsAudi S1KYB EKS JC64:59.316
2.Niklass GronholmsHyundai i20GRX-SET World RX Team6+0.920
3.Timijs HansensPeugeot 208Hansen World RX Team6+2.149
4.Matiass EkstromsSeat IbizaAll-Inkl.com Münnich Motorsport6+2.274
5.Kevins HansensPeugeot 208Hansen World RX Team6+5.525
6.Kristiāns SaboHyundai i20GRX-SET World RX Team6+8.161

Kopvērtējums:

VietaPilotsAutoPunkti
1.Timijs HansensPeugeot 208130
2.Kevins HansensPeugeot 208113
3.Johans KristofersonsAudi S1110
4.Niklass GronholmsHyundai i20107
5.Kristiāns SaboHyundai i2088
6.Kevins AbringsRenault Mégane RS79
7.Timo ŠaidersSeat Ibiza64
8.Enco IdeAudi S157
9.Juha RitkonensFord Fiesta43
10.Matiass EkstromsSeat Ibiza37

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.