Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Leģenda Sainss kļūst par vēsturē vecāko Dakaras rallijreida uzvarētāju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Leģenda Sainss kļūst par vēsturē vecāko Dakaras rallijreida uzvarētāju
Foto: Dakar Rally

LETA--AFP. Spāņu pilots Karloss Sainss piektdien kļuva par četrkārtēju rallijreida "Dakara" uzvarētāju vieglo automašīnu ieskaitē, kamēr motociklu sacensībās par divkārtēju čempionu kļuva amerikānis Rikijs Brabeks.

Noslēdzošajā posmā dalībnieki veica 175 kilometrus un automašīnu klasē labāko rezultātu sasniedza francūzis Sebastjens Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), finišējot stundā 39 minūtēs un 41 sekundē.

Zaudējot piecas minūtes un deviņas sekundes, otro vietu ieņēma beļģis Gijoms de Meviuss ("Overdrive"), bet lietuvietis Vaidots Žaļa ("X-Raid Arijus") atpalika piecas minūtes un 21 sekundi un noslēdza pirmo trijnieku.

Jau pirms pēdējā posma bija skaidrs, ka Sainss ("Audi") ir teju nodrošinājis pirmo vietu kopvērtējumā. Pēc noslēdzošā posma spānis kopvērtējumā par stundu 20 minūtēm un 25 sekundēm apsteidza de Meviusu, kamēr Lēbs, zaudējot vēl nepilnas piecas minūtes, ieņēma trešo vietu.

Sainss, triumfējot 61 gada vecumā, kļuvis par rallijreida vecāko uzvarētāju.

Savukārt motociklu klasē pēdējā posmā argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM), finišējot pēc stundas 48 minūtēm un 40 sekundēm, bija ātrākais. Viņš par minūti apsteidza austrālieti Tobiju Praisu (KTM), bet trešo labāko rezultātu, zaudējot minūti un 14 sekundes, sasniedza Lusjanu Benjavidess ("Husqvarna")

Tikmēr kopvērtējuma uzvarētājs Brabeks ("Monster Energy Honda") noslēdzošajā posmā ierindojās septītajā pozīcijā, taču tas neliedza viņam atkārtot savu 2020. gada panākumu.

Otro vietu kopvērtējumā ieņēma botsvānietis Ross Brenčs ("Hero"), bet trešais bija Francijas pārstāvis Adriens van Beverens ("Monster Energy Honda").

Šī gada rallijreidā "Dakara" dalībniekiem bija jāveic 7891 kilometrs, kas sadalīts prologā un 12 posmos.

"Dakaras" rallijreids norisinājās 46.reizi. Pērn vieglo automašīnu klasē par pieckārtēju čempionu kļuva Kataras autosportists Nasers al Atija ("Toyota Gazoo"), bet motobraucēju ieskaitē pie sava otrā titula "Dakara" rallijreidā tika argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM).

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

     [+] [-]

, 2024-01-19 15:18, pirms 3 mēnešiem
Nu tad BEIDZOT!!!

     [+] [-]

, 2024-01-19 18:43, pirms 3 mēnešiem
Dalītas sajūtas par šo ralliju. Sainzu apsveicu un savā ziņā apsveicu Dambi un OSCar principā tā ir arī viņu uzvara.

Dalītas sajūtas par ralliju tāpēc, ka jau atkal notika lobijs, iedodot Audi +24kW jaudu pār citiem, kas ir pret noteikumiem un daudzi jau paredzēja Audi uzvaru. Saprotu, ka gribas lobēt "jaunu" tehnoloģiju, tikai žēl, ka tas notiek negodīgi un uz citu rēķina, līdzīgi kā tas bija ar dīzeļiem šeit un LeMānā.

Žēl, ka Toyotai tik daudz netipisku problēmu un arī avārijas, būtu krietni interesantāk.

Tāpat beidzot Dakārā jābeidz šī parodija, kad komanda cīnās priekš viena neviss katrs braucējs atsevišķi. Ja citādāk nevar, variants katrai komandai viena mašīna, viena ekipāža. Jeb, ja komandas biedrs atdeva savu riepu/pievadu u.t.t. 30 līdz 1h sods. Citādi šis , kas notika tik izteikti šajā rallijā vairāk atgādina parodiju. P.S. Šī problēma jau ir daudzus gadus.

     [+] [-]

, 2024-01-22 11:28, pirms 3 mēnešiem
Savā ziņā ir parodija, kur Sainz brauc un aiz viņa vēl divi Audi sēž uz riteņa viņam ja nu problēmas ... aizliedzot savstarpējo saiti būtu daudz godīgāk pret pārējiem ...