Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Akmeņainais Turcijas WRC rallijs iesākas ar Noivila ātrāko laiku treniņos

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Akmeņainais Turcijas WRC rallijs iesākas ar Noivila ātrāko laiku treniņos
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com

Pasaules rallija čempionāta (WRC) Turcijas rallija treniņos piektdien ātrākais bija beļģu pilots Tjerī Noivils, kurš par 1,2 sekundēm apsteidza komandas biedru Otu Tanaku.

Pēc ātrā un tramplīniem bagātā Igaunijas WRC rallija sportistiem priekšā nākamais pārbaudījums - smagais un sarežģītais Turcijas rallijs. Bez lielā karstuma, ar kuru sportistiem būs jācīnās rallija laikā, braucējiem ātrumposmos būs jāuzmanās no lielajiem akmeņiem.

Šis pēc daudzu braucēju domām ir sezonas smagākais rallijs, jo trase ir ļoti akmeņaina un smaga, tāpēc šajā posmā uzvarēs nevis ātrākais, bet gudrākais braucējs, kurš spēs paredzēt, kur var braukt ar pilnu gāzi, bet kur labāk samazināt ātrumu, lai nepārsistu mašīnas riteņus.

4,7 kilometrus garajā Shakedown posmā ātrākais bija Hyundai pilots Tjerī Noivils, kurš uzrādīja laiku 3:23.4, kas bija par 1,2 sekundēm ātrāks nekā komandas biedram Otam Tanakam. Trešais ātrākais rezultāts somu braucējam Kallem Rovanperam, kurš Noivilam zaudēja 1,4 sekundes.

Piektā vieta Sebastjanam Ožjē, bet sestais - Sebastjans Lēbs, kuram šis ir atgriešanās rallijs WRC. Neveiksmīgi treniņi beidzās M-Sport pilotam Gasam Grīnsmitam. Vienu brīdi sportistam bija trešais ātrākais laiks, taču savā trešajā braucienā Grīnsmits noskrēja no ceļa.

Pavisam kopā sportistiem trīs dienās būs jāveic 12 ātrumposmi (221 km). Uz starta šajā rallijā izies tikai 24 ekipāžas (10 WRC ekipāžas un 16 R5). Piektdien sportistiem būs jāveic divi ātrumposmi.

Shakedown rezultāti ŠEIT.

Izmantotie resursi:
WRC.com® | FIA World Rally Championship |...