Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Egle: "Tuvojoties otrajam tramplīnam, uz ceļa stāvēja cilvēku pūlis" (+video)

Jānis Celmiņš

Egle: "Tuvojoties otrajam tramplīnam, uz ceļa stāvēja cilvēku pūlis" (+video)
Aivis Egle/Andis Dauga
Foto: Gatis Smudzis

''R-evolution Racing Team” ekipāža Aivis Egle/Andis Dauga Latvijas Rallija čempionāta 3.posmā ''BTA Rally Talsi 2011” izcīnīja 4.vietu N4 grupas ieskaitē. Šajā rallijā, kas norisinājās 14. un 15.maijā, piedalījās pavisam 85 ekipāžas no dažādām valstīm. Tā dēvētais ''čempionu” rallijs bija sapulcējis arī milzum daudz rallija skatītāju.

''R-evolution Racing Team'' uz Talsiem devās jaunā sastāvā. Aivis turpmāk brauks kopā ar Andi Daugu. Ekipāžas pirmais rallijs aizvadīts godam, jo rallijs Talsos vienmēr bijis prasīgs gan pret sportistiem, gan pret tehniku. ''Rallijs nebija viegls,” iesāk Aivis Egle. ''Talsu pusē ceļi ir ar mīkstu granti un tie pēc dažām sporta mašīnām jau bija izdangāti un ar dziļām bedrēm. Bija ļoti jāuzmanās, lai auto nesalauztu, jo šajā rallijā tādu iespēju bija pietiekami daudz. Jāatzīst, ka mūsu starta pozīcija arī deva papildus grūtības, lai izcīnītu uzvaru N4 grupā.”

''BTA Rally Talsi 2011” norisinājās divas dienas, kur pirmajā dienā sportisti aizvadīja divus grants posmus un divus asfalta posmus. Pēc pirmās dienas ekipāža A.Egle/A.Dauga kopvērtējumā ierindojās 12.vietā.

Andis Dauga: ''Otro dienu iesākām savā tempā. Jāatzīst, ka uz visiem 100% nespējām pabraukt. Galvenokārt, esam sapratuši tās lietas, kurās zaudējām svarīgās sekundes. Uz nākamo posmu noteikti būsim daudz ātrāki nekā Talsos.”

''BTA Rally Talsi 2011” bija grandiozi rallija svētki, kur nosacīti tika atklāta vasaras un rudens posmu sezona Latvijas Rallija Čempionātā. Diemžēl ''R-evolution Racing Team'' ekipāža A.Egle/A.Dauga saskārās ar vienu nepatīkamu starpgadījumu devītā ātrumposma laikā. Pēc tam, kad pēc riepas nomaiņas trasē atgriezās Sviļa/Aizsilnieka ekipāža, dažu sekunžu atstarpē aiz tās brauca Egle/Dauga. Devītais ātrumposms iekļāva sevī slavenos Sukturu tramplīnus. ''Kad bijām pārlēkuši pirmajam tramplīnam, ieraudzījām, ka uz otrā tramplīna atrodas cilvēku pūlis, kas ar mugurām pret mums vēro iepriekšējās ekipāžas lēcienu trešajā tramplīnā. Tas bija patiesi biedējoši un nepatīkami. Ceru, ka šādās situācijās vairs nekad nenokļūšu,” tā Aivis Egle.

Rallija finišā ''R-evolution Racing Team'' ekipāža A.Egle/A.Dauga ierindojās 7.vietā absolūti un 4.vietā N4 grupas ieskaitē LRČ ieskaitē.

Nākamās sacīkstes, kurās redzēsim A.Egli un A.Daugu, būs rallijs ''Jēkabpils-Madona 2011”, kas norisināsies 4. un 5.jūnijā.

Egle/Dauga devītajā ātrumposmā

Informāciju sagatavoja:
r-evolution.lv

  -4 [+] [-]

, 2011-05-18 15:20, pirms 13 gadiem
Es arī tur pabiju un tā neko nobrīnījos par organizatoru attieksmi. Vienā no posmiem (ne šajā, kas video) organizatori nokontrolē biļetes un saka: ejiet pa šo ceļu cauri mežiņam un tur galā būs skatu vietas... Tā nu mēs ejam, bet te pēkšņi pa to pašu ceļu pretī drāžas rallija ekipāžas!! Kaut kāds sviests, visi bēg krūmos kur kurais... nekādas organizācijas... uzreiz bija skaidrs, ka ne par dalībnieku, ne apmeklētāju drošību te neviens nerūpējas.

Turklāt video redzams organizators zaļājā tērpā, kurš brīvi ļauj tiem cilvēkiem atrasties uz trases rallija laikā... kkāds marasms!!
Slēpts komentārs: Raitcha

  -1 [+] [-]

, 2011-05-18 15:47, pirms 13 gadiem
Par šitādu nolaidību arī cietumsodu var dabūt.. tak vienreiz jau bija traģēdija Ugunsdzēsēju svētkos.. Rallijā arī vajag?..

  +5 [+] [-]

, 2011-05-18 16:28, pirms 13 gadiem
ja viss buutu tik vienkaarshi kaa Juus sheit to veidojat.

jaasaak ar to, ka cilveeki vestees (tie, kas trases malaas ar svilpi) nav vis organizatori, bet apsardze, kuras uzdevums ir briidinaat skatiitaajus par auto tuvoshanos. Talsu publika jau gadiem izceljas ar jebkaadu pashsaglabaashanaas instinktu truukumu, kas tik buut kaadu metru tuvaak trasei nekaa citiem. pirms 2iem gadiem tieshi pie shiem pashiem trampliiniem jau izceelaas kautinji starp apsardzi un skatiitaajiem (un tikai pateicoties tam, ka dazhs varonis kunga praataa dabuuja pa ausiim, tur iztika bez starpgadiijumiem). pagaishgad situaacija bija mazliet mieriigaaka, jo klaat bija arii policija, kuras shogad, cik man zinaams, tur protams nebija. savukaart apsardzes dienestam tika aizliegts lietot fizisku speeku pret skatiitaajiem.. luuk arii rezultaats.
Slēpts komentārs: Geeks

  +4 [+] [-]

, 2011-05-18 17:23, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Vispār īsti nesaproti, kapēc cilvēki iet skatīties Ralliju.
Viss ko var redzēt ir kā mašīna panesa garām, sānslīdē, lecienā vai kā, bet vnk panesas garām un vēl putekļus un akmeņus saber uz galvas.
Ne var redzēt kādus dueļus, ne apdzīsānas....
Nu ej skaties savu F1 pa TV,un nemaisi gaisu. Un ja gribi saprast,tad varbūt kaut vienu reizi apmeklē ralliju,un tad uzdod bērnišķīgus jautājumus,no sērijas...es visam zinu jēgu,kāpēc jūs ne Visā pasaulē miljoniem cilvēku apmeklē ralliju gadu desmitiem......LAikam viņiem vajag Raicha komentāru izlasīt ,lai nāk apgaismība,jo savādāk dzīvo tumsonībā

  +4 [+] [-]

, 2011-05-18 17:28, pirms 13 gadiem
Organizatoriem pa pakaļu jo šādas lietas nedrīkst notikt.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-18 17:38, pirms 13 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Nu ej skaties savu F1 pa TV,un nemaisi gaisu. Un ja gribi saprast,tad varbūt kaut vienu reizi apmeklē ralliju,un tad uzdod bērnišķīgus jautājumus,no sērijas...es visam zinu jēgu,kāpēc jūs ne Visā pasaulē miljoniem cilvēku apmeklē ralliju gadu desmitiem......LAikam viņiem vajag Raicha komentāru izlasīt ,lai nāk apgaismība,jo savādāk dzīvo tumsonībā
ko tad vinsg taadu aplamu pateica ? esmu bijis rallijaa un arii neredzu tam jeegu... varbuut Tu speesi paskaidrot, kas tur taads ?

  -2 [+] [-]

, 2011-05-18 18:03, pirms 13 gadiem
Nav jau brīnums, kurzemnieki vienmēr ir izcēlušies ar savu stulbumu rallijos!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-18 23:32, pirms 13 gadiem
Geeks rakstīja: Es atvainojos bet jūsu visu komentāri man liekas smieklīgi aplami un vispār neizprotoši stulbi
Zoverags: nabags 1. reizi aizbraucis uz ralliju un nesaprot kāpēc jābēg krūmos tu gribi lai tev uztaisa pajolam speciālu ceļu krūmos lai tu tur kā karalis varētu skriet ?
Raitcha: varu derēt ka tev nav tiesības un ja ir tad tu tās esi nopircis lai varētu pēc piena aizbraukt uz veikalu
Harold: Talsos šausmīgā nolaidība tad jau laikam pats dzīvo laimes zemē kur viss ir ideāli un traģēdijas nenotiek ?
Davai Saderam
Braucu protams arī pēc piena uz veikalu, bet ne tikai...

  +1 [+] [-]

, 2011-05-18 23:37, pirms 13 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Nu ej skaties savu F1 pa TV,un nemaisi gaisu. Un ja gribi saprast,tad varbūt kaut vienu reizi apmeklē ralliju,un tad uzdod bērnišķīgus jautājumus,no sērijas...es visam zinu jēgu,kāpēc jūs ne Visā pasaulē miljoniem cilvēku apmeklē ralliju gadu desmitiem......LAikam viņiem vajag Raicha komentāru izlasīt ,lai nāk apgaismība,jo savādāk dzīvo tumsonībā
F1 jau nu točna ir interesantāk par TV skatīties, jo dzīvajā formulu tikai dzird, pat īsti nepaspēj saskatīt, ka'vbiņa panesas garām, jo skatītāju tribīnes parasti ir uz taisnēm, kur lielāki ātrumi, kur iespējas līkumu izejā/ieejā apdzīt.
Ralijs, ar ātrumposmiem ir totāls sviests. ka'jau teicu, neredzu nekādu prieku skatīties, ka man garām pabrauc mašīna... Klātienē neredz ne nianses, ne ātrumus, ne plusus un mīnusus vietu sadalījumā. Tā starp citu Rallijus esmu apmeklējis pietiekoši, lai secinātu, ka nav starpības vai brauc dzeltens subars ar Rozā puķītēm tev garām vai Vasaraudzis ar savu Evo, paskrien garām un viss, sēdi uz trotuāra ielas malā un kaifo - tas pats.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-19 11:04, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: F1 jau nu točna ir interesantāk par TV skatīties, jo dzīvajā formulu tikai dzird, pat īsti nepaspēj saskatīt, ka'vbiņa panesas garām, jo skatītāju tribīnes parasti ir uz taisnēm, kur lielāki ātrumi, kur iespējas līkumu izejā/ieejā apdzīt.
Ralijs, ar ātrumposmiem ir totāls sviests. ka'jau teicu, neredzu nekādu prieku skatīties, ka man garām pabrauc mašīna... Klātienē neredz ne nianses, ne ātrumus, ne plusus un mīnusus vietu sadalījumā. Tā starp citu Rallijus esmu apmeklējis pietiekoši, lai secinātu, ka nav starpības vai brauc dzeltens subars ar Rozā puķītēm tev garām vai Vasaraudzis ar savu Evo, paskrien garām un viss, sēdi uz trotuāra ielas malā un kaifo - tas pats.
Tas tikai liecina par to,ka no autosporta maz ko saproti,ja neredzi nianses,atšķirības,braukšanas stilus,...bezgalīgi var turpināt.TAs ir kā ar tām grāmatām bērnībā.Kāmēr esi mazs,tikmēr tev vajag grāmatas ar bildītem.Bet tad ,kad tu jau esi pieaudzis,tad vairāk meklē jēgu tekstā,nevis krāšņumā.Ar autosportu ir līdzīgi.PLus vēl ralliju vari apvienot ar atpūtu dabā.Ralliju visur pavada adrenalīns,jo nav trases drošības barjeras-zonas.Mašīnas jebkurā laikā var ielidot kokos,krūmos,stabos.Rallijā vari stāvet tuvu trasei,un sajust pat vēju,kad aizgrauc garām auto.Un rallija laikā arī var skatīt rezultātus caur telefonu,kur tu vari redzēt kurš cik kuram sekundes zaudē ,vinnē...kas ar ko cīnās.Un tad salīdzināt trasē viņu braukšanas stilus.Izsecināt kāpēc viens ātrāks par otru.Bet nu ko tev stastīt,ja tev mīļakā nodarbe ir skatīt autosportu pa TV Tu vienkārši nemeklē jēgu autosportā kā tādā.Tu skaties to kā šovu.Tiklīdz nav šova,ta tev garlaicīgi.Ja izprastu ralliju,tad garlaicīgi nebūtu A šovu var paskatīties ieslēdzot kādu ASV kino...piemēram filmu adrenalīns. Arī jegas nekādas,tikai krāšņi bums bams

  +2 [+] [-]

, 2011-05-19 11:47, pirms 13 gadiem
ideoti, nedzirs ka autins brauca, lohi, sacakare tikai ekipazai rezultatu!

     [+] [-]

, 2011-05-19 17:27, pirms 13 gadiem
Raitcha ej un a*sūkā beigtam alnim ja nav nekas labāks ko darīt nevis raksti ka nesaskati jēgu rallijā jo jēga nav no tevis

     [+] [-]

, 2011-05-19 23:08, pirms 13 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Tas tikai liecina par to,ka no autosporta maz ko saproti,ja neredzi nianses,atšķirības,braukšanas stilus,...bezgalīgi var turpināt.TAs ir kā ar tām grāmatām bērnībā.Kāmēr esi mazs,tikmēr tev vajag grāmatas ar bildītem.Bet tad ,kad tu jau esi pieaudzis,tad vairāk meklē jēgu tekstā,nevis krāšņumā.Ar autosportu ir līdzīgi.PLus vēl ralliju vari apvienot ar atpūtu dabā.Ralliju visur pavada adrenalīns,jo nav trases drošības barjeras-zonas.Mašīnas jebkurā laikā var ielidot kokos,krūmos,stabos.Rallijā vari stāvet tuvu trasei,un sajust pat vēju,kad aizgrauc garām auto.Un rallija laikā arī var skatīt rezultātus caur telefonu,kur tu vari redzēt kurš cik kuram sekundes zaudē ,vinnē...kas ar ko cīnās.Un tad salīdzināt trasē viņu braukšanas stilus.Izsecināt kāpēc viens ātrāks par otru.Bet nu ko tev stastīt,ja tev mīļakā nodarbe ir skatīt autosportu pa TV Tu vienkārši nemeklē jēgu autosportā kā tādā.Tu skaties to kā šovu.Tiklīdz nav šova,ta tev garlaicīgi.Ja izprastu ralliju,tad garlaicīgi nebūtu A šovu var paskatīties ieslēdzot kādu ASV kino...piemēram filmu adrenalīns. Arī jegas nekādas,tikai krāšņi bums bams
Vot par šitādu komentu, pat es plusu ieliku...
Super, atklāti, pamatoti...
LAi tev daudz jaukas ralija sacīkstes dzīvajā...
Mani tas nepaķer

     [+] [-]

, 2011-05-19 23:09, pirms 13 gadiem
Geeks rakstīja: Raitcha ej un a*sūkā beigtam alnim ja nav nekas labāks ko darīt nevis raksti ka nesaskati jēgu rallijā jo jēga nav no tevis
Ne lielāka un ne mazķaas kā no tevis... Kad pabeigsi pamatskolu, iespējams tev radīsies citas vērtības, un spēsi saprast cilveķu viedokļu atšķirību par lietām, tikmēr, lai Tev vasara nepaiet vasaras darbos skolas solā...

     [+] [-]

, 2011-05-19 23:11, pirms 13 gadiem
Njaa reaali tas traucee lloti brauceejiem jo vins redz kad prieksaa staav cilveeki vins nebuus paarliecinaats, kad aiz nakamaa trampaliina nestavees veel kaads atsaldeetais! reaali cilveeki jaasaak domaat par citiem arii nevis tikai par sevi lai labaak redzeetu!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-20 14:53, pirms 13 gadiem
Ne lielāka un ne mazķaas kā no tevis... Kad pabeigsi pamatskolu, iespējams tev radīsies citas vērtības, un spēsi saprast cilveķu viedokļu atšķirību par lietām, tikmēr, lai Tev vasara nepaiet vasaras darbos skolas solā...

mazķaas un cilvēķu drīzāk liecina ka tev vasaras darbi nav bijuši sveši un nu jau esi liels vecis laikam bet nu es nesaprotu kādēļ tev vispār ir tavs neizprotamais viedoklis šeit jāizpauž ja vispār ar šīm lietām acīmredzami neesi saistīts!! ej spēlē savu dambreti un nelien kur nevajag ja neko nesaproti