Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Centrāleiropas WRC treniņos ātrākais igaunis Tanaks

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Centrāleiropas WRC treniņos ātrākais igaunis Tanaks
Ots Tanaks. Foto: wrc.com

Igauņu rallija braucējs Ots Tanaks, kurš ir arī viens no pretendentiem uz uzvaru pasaules rallija čempionātā (WRC), ceturtdien uzrādījis ātrāko laiku Centrāleiropas WRC treniņos.

Savā otrajā iebraucienā igauņu sportists par 0,2 sekundēm bija ātrāks nekā Sebastjans Ožjē. Tikmēr trešo ātrāko laiku pēc viena posma izlaišanas uzrādīja japānis Takamoto Katsuta.

Ceturtais ātrākais bija Tjerī Noivils, kurš veica tikai vienu braucienu. Jāatzīmē, ka, ja ņem vērā pirmā brauciena laikus, tad tajā ātrākais bija tieši Noivils.

Atgādināsim, ka Noivils jau šajā posmā var pirmo reizi kļūt par WRC čempionu. Lai tas notiktu, viņam šajā posmā ir jāgūst par diviem punktiem vairāk nekā Tanakam, kā arī viņš nedrīkst gūt mazāk par desmit punktiem nekā Ožjē un ne mazāk par 15 punktiem kā Elfins Evans.

WRC2 klasē treniņos ātrākais bija Joans Rosels, kurš par 0,7 sekundēm apsteidza Nikolaju Grjazinu. Šajā klasē par čempiontitulu cīnās trīs sportisti – Olivers Solbergs, Rosels un Sami Pajari, kurš šajā posmā aizvada trešo ralliju ar ''Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid''.

Pavisam kopā šajā rallijā uz starta izies 43 ekipāžas, kurām četrās dienās būs jāveic 18 ātrumposmi. Sacensību starts (16:05 pēc LV laika) tiks dots ceturtdien pēcpusdienā Prāgā, bet 19:26 sportisti pēc vairāk nekā 130 kilometrus gara pārbrauciena veiks otro 11,78 kilometrus garo ātrumposmu.

Treniņu rezultāti: