Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Čehijas ERČ asfalta posmā ar "Škoda Fabia R5" debitēs arī Sirmacis

Čehijas ERČ asfalta posmā ar "Škoda Fabia R5" debitēs arī Sirmacis
Sirmacis/Šimins
Foto: Lina Arnautova

No 26.-28.augustam Čehijā norisināsies astotais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms, kurā uz starta izies arī SRT komandas ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins.

Kā ziņo sacensību organizatori, tad kopā šajā asfalta rallijā, ieskaitot arī Nacionālā čempionāta dalībniekus, uz starta izies ap 130 ekipāžām. Starp rallija līderiem jāpiemin šī brīža ERČ līderis Kajetans Kajetanovičs, Aleksejs Lukjaņuks, Braiens Bufjērs un Jans Kopeckis, kurš līdz šim šajā rallijā izcīnījis piecas uzvaras. Pirmo asfalts ralliju ar ''Škoda Fabia R5'' aizvadīs Sirmacis, kurš šosezon ir vienīgais pilots ERČ čempionātā, kurš izcīnījis divas uzvaras.

Lai arī sākotnēji SRT komanda paziņoja, ka tā šogad startēs tikai grants posmos, šobrīd nolemts, ka Ralfs startēs Čehijas posmā, lai turpinātu cīņu par ERČ titulu. Pēc šī posma notiks ''Rally Liepāja'', bet, ja ekipāža savāks nepieciešamo budžetu, tad tā startēs arī noslēdzošajā ERČ posmā, kas notiks Kiprā.

''Sezonas sākumā ar ekipāžas R.Sirmacis/A.Šimins esošajiem sponsoriem tika izveidots sacensību plāns, kurā tika iekļauti pieci ERČ grants posmi: Grieķija, Portugāle, Igaunija, Latvija un Kipra. Visas pārējās sacīkstes, kurās sportisti piedalās, ir jāsedz no citas naudas. Ņemot vērā, ka Sirmacis uzvarējis divos no trim posmiem un parādījis, ka spēj cīnīties ar tādiem pieredzes bagātiem sportistiem kā Kajetans Kajetanovičs un Aleksejs Lukjaņuks, komanda uzskata, ka Sirmacim stratēģiski pareizi būtu startēt arī kādā no asfalta posmiem,'' nesen teica SRT komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis.

Kad līdz ERČ sezonas beigām atlikuši trīs posmi, līderis ar 160 punktiem ir Kajetanovičs, kuram seko Lukjaņuks (84) un Sirmacis (79).

Izmantotie resursi:
FIA ERC – European Rally Championship