Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Gunta Lielkāja ekipāža debitēs Somijas rallija čempionāta posmā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Gunta Lielkāja ekipāža debitēs Somijas rallija čempionāta posmā
Guntis Lielkājis
Foto: Ciedra Racing

Piektdien startēs Somijas rallija čempionāta 2.posms, ''Vaakuna'' rallijs, kurā uz starta izies viena Latvijas ekipāža - Guntis Lielkājis/Ivars Grošus.

Šis būs ne tikai Somijas rallija čempionāta 2.posms, bet arī pirmais ''FIA Baltic Rally Trophy'' posms. Pavisam kopā ''FIA Baltic Rally Trophy'' ieskaitē šosezon būs pieci posmi, no kuriem divi notiks Latvijā (''Rally Talsi'' un ''Rally Latvija''), bet vēl divi – Lietuvā.

Pavisam kopā dalību apstiprinājušas vairāk nekā 140 ekipāžas, kurām divās dienās būs jāveic ap 130 kilometriem, Piektdien sportistiem no rīta būs jāpieraksta trase, bet vakarā būs jāveic divi ātrumposmi. Sestdien dienas kārtībā būs atlikušie septiņi posmi. Kopumā jāsaka, ka uz starta izies daudz spēcīgu pašmāju braucēji. Jāatzīmē, ka ''0'' ekipāžas funkcijas pildīs ''Toyota'' komandas trešais pilots Esapeka Lapi.

Debiju šajās sacīkstēs piedzīvos Guntis Lielkājis/Ivars Grošus (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), kuri cīnīsies arī ''FIA Baltic Rally Trophy'' ieskaitē. Uz starta redzēsim arī Sarmas rallija ātrāko pilotu Kalli Rovanperu, kuram šī būs debija Somijas rallija čempionātā, kā arī Nikolaju Grjazinu. Gan Rovanpera, gan Grjazins trasē dosies ar ''Škoda Fabia R5''.

Kā portālam ''Sportacentrs.com'' atzina Guntis Lielkājis, tad piektdien solās būt smaga diena, jo vienā dienā sportistiem būs jāpieraksta visi ātrumposmi, no kuriem neviens neatkārtosies. Tāpat Guntis zināja teikt, ka rallijs būs grūts un viltīgs, jo viena kļūda, un rallijs būs beidzies. Taču labā ziņa ir tā, ka trasē ir sniegs un ledus, kas nozīmē to, ka sportistus sagaida ziemai atbilstošs rallijs.

Tāpat sacensībās startēs divas lietuviešu ekipāžas – Jonas Pipiras (''Ford Fiesta R2T'') un Martinas Samsonas (''Subaru Impreza WRX STi''). Lai arī pirms sezonas Samsonas atzina, ka šosezon neplāno startēt daudz rallijos, šobrīd izskatās, ka viņa plāni ir mainījušies, jo ekipāža plāno piedalīties visos piecos ''FIA Baltic Rally Trophy'' posmos.

Atgādināsim, ka Somijas rallija čempionāta pirmajā posmā, kas janvāra beigās notika Lapzemē, uzvarēja Tēmu Asunmā (“Škoda Fabia R5”), aiz sevis atstājot Juhu Salo (“Peugeot 208 T16”) un Jusi Vainionpā (“Citroen DS3 R5”).

Izmantotie resursi:
SM Vaakuna-ralli