Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais WRC čempions Rovanpera ralliju sezonu noslēgs ar neierastu auto (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Divkārtējais WRC čempions Rovanpera ralliju sezonu noslēgs ar neierastu auto (+video)
Foto: www.everand.com

Divkārtējais pasaules rallija čempions Kalle Rovanpera nākamā mēneša izskaņā (30.novembris) piedalīsies ''Killarney Historic Rally'', braucot ar 2,5 litru ''Toyota Starlet''. Šis būs pirmais Rovanperas rallijs Īrijā, un viņš to veiks tikai nedēļu pēc šī gada WRC noslēguma posma Japānā.

"Es zinu, ka rallijs Īrijā ir liels notikums," portālam DirtFish saka Kalle Rovanpera. "Dzirdēju par Kilarniju no sava komandas biedra un drauga Ārona Džonstona. Viņš jau kādu laiku man stāstīja par šo pasākumu. Viņš palīdzēja visu sakārtot, tāpēc liels paldies viņam.”

"Šķiet, ka tas būs lielisks rallijs ar daudz faniem un skaistiem ceļiem. No driftēšanas es pazīstu Konoru Šanahanu (Īrijas drifta zvaigzni), un viņš daudz stāstīja par Kilarniju, tāpat kā Kreigs Brīns. Kreigs vienmēr mums teica, ka mums jādodas uz ralliju Īrijā. Tāpēc tagad mēs to darīsim."

"Papildus Ārona palīdzībai, esmu ļoti pateicīgs Džeisonam par to, ka viņš man ļaus izmantot savu automašīnu. Esmu redzējis dažus video – izskatās lieliski un arī ātri, apmēram 380 zirgspēki. Domāju, ka tas ir pietiekami! Es vēl neesmu skatījies daudz onboard video, bet redzēju dažus klipus no Moll’s Gap ātrumposma. Tas izskatās īpaši, ar daudziem faniem un neticamu atmosfēru. Es ar nepacietību gaidu ralliju un tikšanos ar daudzajiem faniem tur."

FIA sporta delegāts un Kilarnijas pārstāvis Pols Neigls saprot, cik nozīmīga Rovanperas dalība ir šim rallijam, kuru reiz organizēja viņa tēvs Moriss. "Tas ir milzīgs notikums," teica bijušais WRC rallija stūrmanis Pols Neigls. "Kilarnija vienmēr ir viena no lielākajām dienām Īrijas rallija kalendārā, un tagad tā kļuva vēl lielāka. Rallijs tika izpārdots ar 175 dalībniekiem pagājušajā gadā, un mēs sagaidām līdzīgu situāciju arī šoreiz. Redzēt Rovanperu braucam Moll’s Gap ar Džeisona ''Starlet'' būs viens no sezonas lielākajiem notikumiem. Mēs esam priecīgi, ka pie mums būs pašreizējais pasaules čempions."

Ar šādu auto startēs Rovanpera:

Izmantotie resursi:
All rallying. One source. – DirtFish