Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē aizraujošā cīņā Zviedrijas WRC rallijā uzvaru izrauj pēdējā ātrumposmā

Ožjē aizraujošā cīņā Zviedrijas WRC rallijā uzvaru izrauj pēdējā ātrumposmā
Foto: Volkswagen Motorsport

Par Zviedrijas WRC rallija uzvarētāju svētdien tika kronēts franču rallija braucējs Sebastjans Ožjē, kurš uzvaru izrāva tikai pēdējā ātrumposmā.

Pēc pirmās dienas līderis bija Andreas Mikelsens, kurš par nepilnām 20 sekundēm apsteidza Tjerī Noivilu no ''Hyundai'' vienības un Madsu Ostbergu no ''Citroen''. Tikmēr neveiksmīgi pirmās dienas priekšpēdējais posms izvērtās Jari Mati Latvalam un Ožjē, kuri padzīvojās pa kupenām un zaudēja laiku - Ožjē līderim zaudēja 38 sekundes, bet Latvala - vairāk par astoņām minūtēm.

Arī otrajā dienā starp braucējiem norisinājās sīva cīņa. Ātrs bija Ožjē, kurš, beidzoties otrajai dienai, kopvērtējumā bija pakāpies uz trešo vietu, līderim Noivilam zaudējot 9,6 sekundes, bet no otrās vietas atpaliekot 8,1 sekundi.

Pēdējā dienā sportistiem bija jāveic tikai trīs posmi. Visi trīs līderi pirmajos divos posmos uzrādīja gandrīz vienādus laikus, taču pirms izšķirošā posma līderis joprojām bija Mikelsens. Tobrīd trīs sekundes viņam zaudēja Ožjē, bet 4,6 sekundes atpalika Noivils.

Pirms izšķirošā posma visi līderi atzina, ka pēdējā posmā ies uz visu banku. Pirmais no līderu trijotnes finišu sasniedza Noivils, taču drīz viņa laiku pārspēja Ožjē. Taču tad pienāca ziņas, ka Mikelsens kādā no līkumiem ir sagriezies un zaudējis vērtīgas sekundes.

Tas ļāva līksmot Ožjē, kurš tādējādi kļuva par Zviedrijas WRC posma uzvarētāju. Otrais palika Noivils, bet trešais - Mikelsens. Ceturtajā vietā finišēja igaunis Ots Tanaks.

Nāamais WRC posms notiks Meksikā.

Zviedrijas WRC rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier SébastienVolkswagen Polo R WRC2:55:30.5
2.Neuville ThierryHyundai i20 WRC+6.4
3.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+39.8
4.Tänak OttFord Fiesta RS WRC+2:26.0
5.Paddon HaydenHyundai i20 WRC+3:31.5
6.Evans ElfynFord Fiesta RS WRC+3:53.0
7.Meeke KrisCitroën DS3 WRC+4:05.8
8.Prokop MartinFord Fiesta RS WRC+4:26.0
9.Protasov YuriyFord Fiesta RS WRC+5:32.2
10.Ostberg MadsCitroën DS3 WRC+6:40.9

Izmantotie resursi:
WRC.com® - The Official WRC® Website - wrc.com

  +1 [+] [-]

, 2015-02-15 18:42, pirms 10 gadiem
Būtu krietni jāpašķir vēstures lappuses, lai pameklētu ralliju, kad pirms pēdējā dopa uz uzvaru reāli pretendē trīs braucēji!! Lai gan jau pirms rīta dopiem varēja likt uz Ogier: visu izšķir čempiona cienīga nepārdegšana un riskēt tik cik nepieciešams.. Izskatās, ka Huyndai ir spēka ziņā priekšā Citroenam, un Citroens pagaidām arī kaunpilni kāš Ford jaunatnei... Pagaidām izskatās, ka Hyundai ir audzis kopā ar Noivilu, pazīmes bija jau Montekarlo.. Būs vasarā jauns dzinējs un kārba.. Lai gan visiem būs baigie uzlabojumi tjipa..