Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Velsas rallijā līderis Latvala, Lēbs tikai trešais

Velsas rallijā līderis Latvala, Lēbs tikai trešais
Jari Mati Latvala
Foto: AFP/Scanpix

Noslēgusies pirmā Velsas rallija diena, pēc kuras vadībā atrodas abi ''Ford'' komandas piloti. Līderis ir Jari Mati Latvala, bet viņam seko Peters Solbergs.

Jau ziņojām, ka pēc pirmā posma līderis bija Solbergs, kuram nepilnas divas sekundes zaudēja trīs sportisti. Arī pēc diviem ātrumposmiem viņš saglabāja vadību, taču trešajā posmā, kas bija šīs dienas garākais dops, zobus visiem parādīja Latvala, kurš uzrādīja ātrāko laiku, tādējādi kļūstot par rallija līderi.

Pēc servisa parka Latvala turpināja braukt visiem pa priekšu un palielināja pārsvaru. Dienas beigās Solbergs komandas biedram zaudēja 12 sekundes, bet trešais ir Sebastjans Lēbs, kurš pēc kāda posma atzina, ka šādos laikapstākļos (pēc servisa parka nedaudz uzlija) ar Ford braucējiem cīnīties ir grūti, lai arī pats franču braucējs esot braucis ātri un bez kļūdām. Sestais šobrīd ir igaunis Ots Tanaks.

Otrajā dienā sportistiem būs jāveic septiņi posmi.

Pirmās dienas rezultāti

V.PilotsMašīnaLaiks
1.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC1:25:05.7
2.P.SolbergsFord Fiesta RS WRC+12.1
3.S.LēbsCitroen DS3 WRC+21.3
4.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+32.6
5.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+53.8
6.O.TanaksFord Fiesta RS WRC+1:22.2
7.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+1:32.8
8.T.NoivilsCitroen DS3 WRC+2:27.9

Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Foto: FIA WRC
6

Sesks/Francis piektajā vietā pēc Polijas WRC rallija otrās dienas

Notikumiem bagāto un aizraujošo WRC septītā posma "Orlen Rally Poland" otro dienu, kurā tika veikti septiņi ātrumposmi, augstajā piektajā vietā noslēgusi Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža. Cīņas par vadošajām pozīcijām ļoti spraigas un līderim Andreasam Mikelsenam no "Hyundai" vienības latvieši šobrīd zaudē vien 7.7 sekundes.
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Facebook.com/motoreporter24
19

Sesks/Francis sāk ar sensāciju - otrie pēc četriem WRC ātrumposmiem

Pēc veiktiem četriem ātrumposmiem pasaules rallija čempionāta septītajā posmā "Orlen Rally Poland" sensacionālu otro vietu ieņem Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. No līdera Andreasa Mikelsena mūsu ekipāža piektdienas pusdienlaikā kopvērtējumā atpaliek 7.4 sekundes.
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Dace Janova, 4rati.lv
3

Sesks/Francis pirmajā WRC ātrumposmā Polijā devītie

Pasaules rallija čempionāta septītais posms "Orlen Rally Poland" startējis ar pirmo ātrumposmu Polijas pilsētā Mikolajkos. Kamēr uzvaru izcīnīja Ots Tanaks, devīto rezultātu savās pirmajās WRC sacensībās "Rally1" klasē uzrādīja Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci.