Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kanāriju salu ERČ rallija pirmajā dienā britu sportistam iespaidīga avārija (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kanāriju salu ERČ rallija pirmajā dienā britu sportistam iespaidīga avārija (+video)
Rallija līderis

Kanāriju salās aizvadīta Eiropas rallija čempionāta (ERČ) 3.posma pirmā diena, pēc kuras līderis ir spāņu sportists Luis Monzons (''Škoda Fabia Rally2 evo'').

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Pēc sīvām cīņām līderis ir spāņu pilots Luis Monzons (''Škoda Fabia Rally2 evo''), kuram 8,4 sekundes zaudē ERČ pirmā posma uzvarētājs Nils Solans (''Volkswagen Polo GTI R5''), kurš tikai pēdējā brīdī nodrošināja budžetu, lai startētu šajā rallijā. 12,1 sekundi atpaliek 2020. un 2021.gada Francijas asfalta rallija čempions Joans Bonato (''Citroën C3 Rally2''). 20,3 sekundes zaudē pagājušā posma uzvarētājs Efrens Larena (''Škoda Fabia Rally2 evo'').

Neveiksmīgi ceturtais ātrumposms beidzās RC4 klases braucējam Džonam Armstrongam, kurš kļūdījās bremzēšanā un lielā ātrumā ieskrēja barjerās. Par laimi, barjeras sportistu pasargāja no daudz nopietnākām sekām.

''Diemžēl Kanāriju salu rallija 4. ātrumposmā kļūdījāmies bremzēšanas laikā, un mēs piedzīvojām avāriju. Ar mani un Braienu viss ir kārtībā. Atvainojamies komandai un sponsoriem, bet šoreiz mēs nevarēsim turpināt sacensības. Laiks pārstartēties un pārliecināties, lai šādas lietas nākotnē vairs neatkārtotos,'' tā Džons Armstrongs.

Sestdien rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic atlikušie seši ātrumposmi.

Rallija rezultāti:

Armstronga avārija: