Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Francis pēc Zviedrijas ERČ pirmās dienas 3. vietā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks/Francis pēc Zviedrijas ERČ pirmās dienas 3. vietā
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis

Ar pirmo superspeciālo ātrumposmu ceturtdienas vakarā startēja Eiropas rallija čempionāta trešais posms, Zviedrijas rallijs. Pēc pirmās dienas latviešu ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis ieņem augsto trešo vietu.

Atgādināsim, ka kvalifikācijas braucienā Seska ekipāža finišēja trešajā vietā, apliecinot savu meistarību tieši uz grants seguma.

2,23 kilometrus garajā superspeciālajā ātrumposmā bija gan grants sekcija caur mežu, gan arī asfalta sekcija caur stāvlaukumu. Apstākļus sarežģītus padarīja mainīgie laikapstākļi, jo, kamēr pirmās ekipāžas brauca pa mitru trasi, vēlāk trasē lija, trasi padarot slidenu.

Mārtiņš Sesks/Renārs Francis trasē devās desmitie. Mitrā trasē Sesks tobrīd spēja uzrādīt ātrāko laiku. Jāatzīmē, ka uzbraucot uz asfalta, Sesks izbrauca pārāk plati un notrieca divus vadstatņus.

Drīz vien Sesku apsteidza norvēģis Mads Ostbergs, bet vēlāk, kad atkal atsāka līt, ātrāko laiku uzrādīja pagājušā gada ERČ čempions Haidens Padons. Astotajā un desmitajā vietā finišēja Olivers un Peters Solbergi. Jāatzīmē, ka Peteram Solbergam ātrumposma beigās kaut kas dega zem automašīnas.

RC3 klasē trešie pēc pirmās dienas ir turks Kerems Kazas un latviešu stūrmanis Andris Mālnieks, kuri klases līderim zaudē 1,8 sekundes.

Piektdien sportisti veiks astoņus ātrumposmus (81 km). Pirmā ātrumposma starts 08:51 pēc Latvija laika.

Piektdien Sesks/Francis trasē dosies no 17.starta vietas.

Rezultāti pēc SS1:

     [+] [-]

, 2024-06-14 08:14, pirms nedēļas
Kā jau apkārt runā, Sesks bija visbrutālākais pirmaja dopā

     [+] [-]

, 2024-06-14 08:33, pirms nedēļas
Tamdēļ es domāju, kur mums te tāda dīvaina smaka ir parādījusies ...