Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Francis ceturtdien sāks izšķirošo cīņu par JWRC čempiontitulu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks/Francis ceturtdien sāks izšķirošo cīņu par JWRC čempiontitulu
Foto: FIAERC.com

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis uz Spānijas rallija starta estakādes stāsies ceturtdienas pievakarē, kūrortpilsētā Salou. 2021.gada WRC sezonas junioru čempionāta rezultāts no 14. līdz 17. oktobrim izšķirsies Katalonijas ātrajos un līkumotajos asfalta ceļos. Spānijas rallijs ir noslēdzošais šī gada junioru ieskaites WRC posms, kurā Sesks/Francis cīnīsies līderu trijniekā ar Pajari/Salminenu un Armstrongu/Hallu.

Mārtiņš Sesks: “Jau otro gadu sezonas noslēgumā esam trīs JWRC ekipāžas ar līdzvērtīgām izredzēm uz pjedestālu. Noslēdzošo JWRC posmu sākam trešajā vietā un psiholoģiski tā ir pat vieglāk, jo varam tikai iegūt un kāpt uz augšu. Mūsu bonuss ir tas, ka zinām, ko nozīmē kļūdīties, bet nepārdegt. To esam mācījušies no pagājušās sezonas.”

Spānijas rallijā būs jāveic pavisam 17 ātrumposmi 280,46 km kopgarumā. Gleznainā Katalonijas ainava un līkumotie, paugurainie ceļi sola ne vien skatītājus un lielisku sacensību atmosfēru, bet arī smagu darbu sportistiem un viņu spēkratiem.

“Trase ir ļoti interesanta un izaicinoša, līkumu te noteikti ir daudz vairāk kā divos aizvadītajos asfalta posmos Portugālē un Beļģijā. Lai nepazustu līkumoto ceļu mudžeklī, mums ar stūrmani būs jāapstrādā ļoti daudz informācijas. Centīsimies uzturēt pastāvīgi augstu braukšanas tempu, bet vairīsimies no agresijas, kas kopējam laikam var pievienot tikai nevēlamas sekundes. Asie līkumi un asfalta segums noteikti būs izaicinājums auto jaudai, piekarei un bremzēm,” pārdomās dalās Sesks.

Pašreiz vadošais trijnieks ietilpst 14 punktu intervālā, bet jāatceras, ka viena sliktākā posma rezultāts kopvērtējumā netiks ņemts vērā. Pirms Spānijas rallija pirmajā vieta ierindojās Pajari/Salminens ar 91 punktu, otrajā vietā – Armstrongs/Halls ar 88 punktiem, trešajā Sesks/Francis ar 77 punktiem, bet ceturtajā vietā Joona/Koponens ar 52 punktiem un piektajā Creigtons/Regans ar 45 punktiem.

Izmantotie resursi:
Mārtiņš Sesks | FIA Pasaules junioru rallija...