Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

16 gadus vecais Rovanpera debijā ar WRC auto kāpj uz goda pjedestāla

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

16 gadus vecais Rovanpera debijā ar WRC auto kāpj uz goda pjedestāla
Kalle Rovanpera
Foto: Giulio Bisio Photo

Itālijā notiekošajā “Memorial Bettega” sacīkstēs lieliska debija ar WRC auto padevās 16 gadus vecajam Kallem Rovanperam, kurš sestdien izcīnīja trešo vietu, bet svētdienas pēcpusdienā palika otrajā vietā.

''Memorial Bettega'' sacīkstes tiek rīkotas par godu Attilio Bettegam, kurš 1985. gadā traģiski gāja bojā Korsikas rallijā. Tās norisināsies stadionā izveidotā paralēlajā ātrumposmā.

2016. gada Latvijas rallija čempionam Rovanperam šajās sacīkstēs pretim stājās spēcīgi un slaveni itāļu rallija braucēji, kā arī WRC piloti Elfins Evans un ''Hyundai Motorsport'' komandas pilots Tjerī Noivils, kurš trasē devās ar savu ''Hyundai i20 WRC'' automašīnu.

Rovanpera visus jau pārsteidza treniņos, uzrādot ātrāko laiku. Vēlāk notika pašas sacīkstes, kur divi sportisti paralēlā trasē cīnās par uzvaru divu braucienu summā. Rovanpera (''Ford Fiesta RS WRC'') aizcīnījās līdz pusfinālam, kur viņam pretim stājās britu pilots Elfins Evans (''Ford Fiesta RS WRC'').

Pirmajā braucienā par pussekundi ātrāks bija Evans, bet otrajā reizē uzvarēja Rovanpera, kurš Evansu apsteidza par 0,15 sekundēm. Taču divu braucienu summā finālā iekļuva Evans. Finālā uzvaru izcīnīja Noivils, bet Rovanpera palika trešais.

Arī svētdien šie sportisti aizcīnījās līdz pusfinālam. Šoreiz Rovanperam pusfinālā pretim stājās WRC zvaigzne Tjerī Noivils, kurš diemžēl vienā no braucieniem uzmeta kūleni un izstājās. Tas finālā ļāva iekļūt Rovanperam, kur viņam pretim stājās Elfins Evans.

Fināls aizritēja līdz kāda sportista trim uzvarām. Pirmajos divos braucienos uzvarēja Evans, bet trešajā nepārspēts palika Kalle. Ceturtajā braucienā par 0,05 sekundēm ātrāks bija Evans, kurš arī izcīnīja uzvaru, bet Rovanperam otrā vieta. Jāatzīmē, ka visos četros fināla braucienos atstarpe starp šiem braucējiem nebija lielāka par pussekundi.

Atgādināsim, ka nesen notikušajā Moncas rallija šovā, kurā uz starta izgāja vairāk nekā 100 ekipāžas, Rovanpera izcīnīja 17.vietu absolūti un ceturto klasē. Līdz goda pjedestāla Kallem pietrūka 25 sekundes.

Izmantotie resursi:
Motorshow - Bolognafiere 3-11 dicembre 2016