Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Bergmanis/Pūķis kļūst par Igaunijas rallija čempioniem savā klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Bergmanis/Pūķis kļūst par Igaunijas rallija čempioniem savā klasē
Bergmanis/Pūķis. Foto: Raimonds Volonts

Ar Sāremā ralliju sestdien noslēdzās Igaunijas rallija čempionāts, kur EMV5 klasē par čempioniem tika kronēti Edijs Bergmanis/Ivo Pūķis.

Absolūtajā ieskaitē un EMV2 klasē par čempionu šogad pirmo reizi kļuva 21 gadus vecais Gregors Jēts (465,5 punkti), kurš šogad bija ātrākais divos no septiņiem rallijiem. Trešais palika Prīts Koiks (318), kurš šogad bija ātrākais vienā rallijā. Trešā vieta jaunajam igauņu talantam, 15 gadus vecajam Jasparam Vaheram (254). Ja pirmie divi braucēji startēja ar jaunākās paaudzes R5 mašīnām, tad Vahers ar priekšpiedziņas ''Ford Fiesta Rally4'' automašīnu.

Tāpat Vahers, kurš šogad aizvadīja tikai savu pirmo pilno rallija sezonu, šogad triumfēja arī EMV4 un junioru ieskaitēs, kur starp junioriem viņš bija ātrākais četros rallijos no pieciem. Sāremā rallijā, būdams pārliecinošs EMV4 klases līderis un ieņemot augsto devīto vietu absolūti, 12.dopā igauņu sportists bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ.

Pavisam kopā absolūtajā ieskaitē punktus izcīnīja 128 ekipāžas, kur no latviešiem augstākajā vietā bija Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs, kuriem devītā vieta, kamēr 10.vietā ierindojās Edijs Bergmanis/Ivo Pūķis.

Dramatiski notikumi risinājās EMV5 klasē, kurā startēja vairāki latviešu sportisti. Pirms noslēdzošā posma EMV5 klasē līderis bija Timu Korge (129), kuram sekoja Balodis (100) un Bergmanis (98). Būdams pārliecinošs klases līderis, Korge desmitajā dopā bija spiests izstāties. Turpinājumā par uzvaru cīnījās Alans Popovs un Begrmanis, kur priekšpēdējā posmā Popovs zaudēja divas minūtes un 41 sekundi, tādējādi zaudējot līderpozīcijas. To izmantoja Bergmanis, kurš izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tuvāko sekotāju apsteidzot par 54 sekundēm.

Ar to Bergmaņa ekipāžai pietika, lai sezonas kopvērtējumā par četriem punktiem apsteigtu Korgi un kļūtu par EMV5 klases čempioniem! Pavisam kopā Bergmanis/Pūķis (133 punkti) šosezon savā klasē uzvarēja trīs rallijos. Otrais palika Korge (129), bet trešā vieta Balodim (118), kas ceturtās vietas ieguvēju Popovu apsteidza par nieka diviem punktiem. Pavisam kopā šajā klasē punktus izcīnīja 24 ekipāžas, bet uz starta izgāja vairāk nekā 30 ekipāžas.

Jāpiebilst, ka arī 2019.gadā Igaunijas rallija čempionātā Bergmanis bija pirmais (toreiz tā saucās EMV4 klase), bet Balodis trešais. Otrais toreiz bija Emīls Blūms.

EMV8 klasē piektā ātrākā ekipāža starp 35 startējušajām bija Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis, kuri Lada Classic ieskaitē palika otrie starp septiņām ekipāžām.

Visi rezultāti ŠEIT.

Absolūtais kopvērtējums:

V.PilotsMašīnaPunkti
1.Gregors JētsŠkoda Fabia Rally2 Evo465.5
2.Prīts KoiksFord Fiesta R5 MK II / Škoda Fabia Evo318
3.Jaspars VahersFord Fiesta Rally4254
4.Timu KorgeMitsubishi Lancer Evo 10245
5.Kaspars KasariFord Fiesta Rally3237
............
9.Edgars BalodisMitsubishi Lancer Evo 8 219.5
10.Edijs BergmanisMitsubishi Lancer Evo 9207

EMV5 klases kopvērtējums:

V.PilotsMašīnaPunkti
1. Edijs BergmanisMitsubishi Lancer Evo 9133
2.Timu KorgeMitsubishi Lancer Evo 10129
3.Edgars BalodisMitsubishi Lancer Evo 8118
4.Alans PopovsMitsubishi Lancer Evo 9116
5.Aiko AigroMitsubishi Lancer Evo 966.5