Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Blūma ekipāžai neveiksme, Sāremā rallijā uzvar Tanaks

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Blūma ekipāžai neveiksme, Sāremā rallijā uzvar Tanaks
Ots Tanaks. Foto: @alarikivisaar

Ar igauņu sportista Ota Tanaku uzvaru noslēdzies leģendārais Sāremā rallijs. Ātrākie no latviešiem bija Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders, kuriem 13.vieta absolūti un 4.vieta klasē

Piektdien tika aizvadīti trīs ātrumposmi. Pēc pirmās dienas vadībā izvirzījās Ots Tanaks (Ford Fiesta Rally2), kuram tikai 1,1 sekundi zaudēja Kens Torns (Škoda Fabia RS Rally2).

Diemžēl neveiksmīgi rallijs iesākās Emīla Blūma/Didža Eglīša ekipāžai, kura pirmajā dopā noskrēja no ceļa.

''Diemžēl vienā līkumā iebraucām par ātru un izslīdēja priekša. Līdz tam sapratām, kāda ir saķere, bet diemžēl izslīdēja. 100% mana vaina, bet tas ir sports un dažreiz tā notiek. Var gadīties sliktāk, var gadīties labāk. Šoreiz sanāca tā. Paldies visiem, kuri atbrauca atbalstīt. Diemžēl cīņa par titulu laikam ir beigusies, bet ir tā, kā ir,'' tā portālam Go4speed pastāstīja Emīls Blūms, kurš pirms šī rallija bija Igaunijas rallija čempionāta līderis savā klasē,

Ātrākie no latviešiem pēc pirmās dienas bija Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders (Mitsubishi Lancer Evo X), kuriem 16.vieta absolūti.

Sestdien sportistiem bija jāveic deviņi ātrumposmi. Uzvarot piecos dopos, Tanaks finišā par 9,2 sekundēm apsteidza Kenu Tornu, kurš dienas otrajā pusē bija ātrāks par Tanaku. Trešā vieta Gregoram Jētsam, kurš atpalika divarpus minūtes.

Ātrākie no latviešiem bija Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders, kuriem 13.vieta absolūti un 4.vieta klasē. Pēc desmit ātrumposmiem 2.vietā savā klasē bija Madars Dīriņš/Gints Lasmanis, taču diemžēl 11.dopā ekipāža izstājās ātrumkārbas defekta dēļ. Sacensībās sestdien atgriezās Blūma ekipāža, kura vēlreiz piedzīvoja izstāšanos.

32.vietu izcīnīja Jurģis Meisters/Kalvis Blūms, 35.pozīcija Edgaram Balodim/Maksimam Juzikevičam, 62.vieta brāļiem Alvim un Uldim Fjodoroviem, 67.vieta Mārtiņam un Raitim Ķikustiem, 88.pozīcija Arvim Vecvagaram/Jānim Sokolovam, 90.vieta Gintam Bremzem/Elīnai Bremzei, 95.vieta Aleksandram Jakovļevam/Valērijam Maslovam, 97.pozīcija Kārlim Folkmanim/Gundaram Pečakam.

Posma rezultāti:

     [+] [-]

, 2023-10-10 06:24, pirms gada
Latvieši aizbrauca nevis sastādīt konkurenci, bet pastāvēt fonā igauņiem. Attaisnojošais iemesls noteikti ir tas, ka nebrauca jau visas spēcīgākās mūsu ekipāžas.