Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc pirmās Sāremā rallija dienas Edgars Balodis klasē septītais

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pēc pirmās Sāremā rallija dienas Edgars Balodis klasē septītais
Edgars Balodis. Foto: Raimonds Volonts

Ar pirmajiem diviem ātrumposmiem piektdienas vakarā startēja Sāremā rallijs. Pēc pirmās dienas Edgars Balodis/Lāsma Tole ieņem 24.vietu absolūti un septīto vietu EMV4 klasē.

Ja sākotnēji rallijam bija pieteikušās ap 140 ekipāžām, kuru vidū bija vairākas latviešu un lietuviešu ekipāžas, beigās uz starta izgāja 114 ekipāžas (no kurām 19 Gaz!), kuru vidū ir arī trīs latviešu ekipāžas (Edgars Balodis/Lāsma Tole, Kristers Cimdiņš/Renārs Škenders un Aleksandrs Jakovļevs/Valērijs Maslovs) un viena lietuviešu.

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic divi ātrumposmi (18 km), no kuriem noslēdzošais notika pa tumsu. Abos posmos ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu ātrākais bija Georgs Gross, kurš arī kļuvis par jauno rallija līderi. Tikai 0,8 sekundes viņam zaudē Egons Kaurs (''Ford Fiesta Proto''), bet 8,4 sekundes atpaliek Timo Korge (''Ford Fiesta Rally2''), kurš pēdējos divus gadus brauca ar žiguli.

21.vietu absolūti un septīto EMV4 klasē (pavisam kopā šajā klasē uz starta izgāja 17 ekipāžas) ieņem Balodis/Tole, kuri klases līderim Ranno Bundsenam zaudē 41 sekundi.

26.vietu absolūti un piekto EMV7 klasē ieņem Cimdiņš/Škenders, bet 93.vietā ir Jakovļevs.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed