Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaka vietu ''Hyundai'' komandā varētu ieņemt Lapi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Tanaka vietu ''Hyundai'' komandā varētu ieņemt Lapi
Esapeka Lapi

Ota Tanaka vietu ''Hyundai Motorsport'' komandā, visticamāk, ieņems somu sportists Esapeka Lapi, tā ziņo respektablais portāls Dirtfish.

Pēc Ota Tanaka aiziešanas no Hyundai vienības pēdējās dienās WRC braucēju tirgū iet ļoti karsti. Katru dienu izskan dažādi pieņēmumi, kur un uz kādu komandu kurš braucējs varētu doties.

Līdz šim Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala savās intervijās atzina, ka, viņaprāt, komandai, kas izcīnīja abus čempiontitulus, savs sastāvs nav jāmaina. Iepriekš tika ziņots, ka Toyota sastāvā nākamgad pilnu sezonu aizvadīs WRC čempions Kalle Rovanpera un Elfins Evans, bet Sebastjans Ožjē un Esapeka Lapi dalīs komandas trešo automašīnu.

Taču ar negaidītu ziņu nesen klajā nāca portāls Dirtfish, kas vēsta, ka Lapi nākamsezon pievienosies Hyundai vienībai. Ja Toyota sastāvā somu braucējam bija paredzēta daļēja programma WRC, tad Hyundai komanda somu braucējam piedāvā aizvadīt pilnu sezonu.

Šogad 31 gadu vecais Lapi septiņos rallijos trīs reizes finišēja 3.vietā, kā arī citos rallijos bija līderis, pirms viņš pieļāva kļūdas.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Lapi kopā ar Toyota dosies uz Japānu, lai pierakstītu trasi (ar skatu uz nākamo sezonu), kamēr Ožjē piedalīsies sacensībās. Taču DirtFish informācija liecina, ka Lapi palicis Somijā. DirtFish avoti norāda, ka lielākais zaudētājs šajā darījumā, visticamāk, būs Andreas Mikelsens, kurš bija iecerējis atgriezties Hyundai un kurš bija viens no galvenajiem pretendentiem uz Ota Tanaka vietu Hyundai vienībā.