Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu stūrmaņa Andra Mālnieka ekipāža Vācijas rallijā piedzīvo neveiksmi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu stūrmaņa Andra Mālnieka ekipāža Vācijas rallijā piedzīvo neveiksmi
Foto: Simon Stäudten

Vācu pilota Lazara Kana un viena no pieredzes bagātākajiem latviešu stūrmaņiem Andra Mālnieka ekipāža svētdien cieta neveiksmi Vācijas ''Lausitz Rallye'' rallija sacensībās.

Vācijā aizvadīts Lausitz Rallye rallija acensības, kurās uzvaru svinēja vācietis Matias Kāle, kuram šis bija piektais panākums šajā rallijā. 26 sekundes viņam zaudēja Julius Tanerts, bet trešais – čehs Jans Černijs. Visi trīs piloti trasē devās ar ''Škoda Fabia R5''.

Uz startā izgāja arī vācu braucējs Lazars Kans (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), kuram stūrmanis bija pieredzējušais Andris Mālnieks. Diemžēl ekipāža tehnisku iemeslu dēļ nepabeidza ralliju.

''Pirmās dienas trešajā ātrumposmā mums likās, ka ir izbeidzies sajūgs. Palikām aiz līkuma diezgan bīstamā vietā, pēc kā tika nolemts ātrumposmu apturēt. Vēlāk, pētot automašīnu, secinājām, ka sajūga pedālis ir aizķēries aiz skrūves. Šo problēmu ātri vien novērsām, bet, ņemot vērā, ka tobrīd mums brauca palīgā, mēs bijām spiesti izstāties un dienas pēdējo posmu neveicām,” sarunā ar portālu Go4speed stāsta Andris Mālnieks, kurš stenogrammu vācu braucējam lasīja krievu valodā.

''Otrajā dienā atgriezāmies pēc Superrally sistēmas. Lazars uzrādīja labu ātrumu un mēs turpinājām cīņu, taču tad automašīnai pazuda trešais un ceturtais ātrums, kā rezultātā bijām spiesti izstāties.”

Andris atzina, ka rallijs bija noorganizēts labi un viesi tika uzņemti lieliski. ''Rallijs bija noorganizēts ļoti labi. Gribētu uzteikt organizatorus, kuri viesus uzņēma pozitīvi un katrs viesis bija izpētīts – ar ko braucis, kur braucis un cik daudz. Viņi zināja, ka esmu braucis ar Jāni Vorobjovu, kurš šajā rallijā ir startējis iepriekš. Tāpat viņi zināja, kas ir Vaidotas Žala. Bija patīkami.''

Mālnieks piebilda, ka ceļi bija līdzeni un ar ļoti daudz krustojumiem, tāpēc šādā rallijā varēja labi mācīties strādāt pie bremzēšanas punktiem, līkumu izejām. Stūrmanis piebilda, ka šis ir labs rallijs, kurā var mācīties.

''Ja daudzi latviešu sportisti bieži izvēlas rallija sezonu noslēgt Sāremā rallijā, tad ieteiktu, ja ir tāda izdevība, atbraukt uz šo ralliju, kur tiešām ir gan interesanti ceļi, gan arī daudz ko var iemācīties.”

Visi rezultāti ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed