Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC leģenda Lēbs līderis pēc Grieķijas rallija pirmās dienas

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

WRC leģenda Lēbs līderis pēc Grieķijas rallija pirmās dienas
Sebastjans Lēbs

Par Grieķijas WRC rallija līderi pēc pirmās dienas kļuvis ''M-Sport'' komandas pilots, deviņkārtējais pasaules rallija čempions (WRC) Sebastjans Lēbs, kuram nepilnas divas sekundes zaudē viņa komandas biedrs, 25 gadus vecais francūzis Pjērs-Luī Lubērs.

Ar pirmajiem sešiem grants ātrumposmiem piektdien startējis Grieķijas WRC rallijs. Kā jau tas bija prognozēts, diena smaga izvērtās braucējiem, kuri trasē devās pirmie un attīrīja ceļu pārējiem braucējiem. Vissmagāk klājās čempionāta kopvērtējuma līderim Kallem Rovanperam, kurš visus 109 kilometrus brauca kā pirmais, dienas beigās finišējot vien devītajā vietā.

Pēc četriem ātrumposmiem līderis bija vecmeistars Sebastjans Lēbs, kuram tobrīd 6,4 sekundes zaudēja Tjerī Noivils, bet astoņas sekundes atpalika Pjērs-Luī Lubērs, kurš starp WRC braucējiem trasē devās kā viens no beidzamajiem, tādējādi lieliski izmantojot ceļa pozīciju.

Nākamajā ātrumposmā Lēbs saslīdēja un zaudēja pirmo pozīciju, kamēr Lubērs, izcīnot savu pirmo uzvaru WRC ātrumposmos, pirmo reizi karjerā kļuva par WRC rallija līderi. Arī dienas priekšpēdējā dopā Lubērs bija ātrākais, pārsvaru pār Esapeku Lapi palielinot līdz 7,8 sekundēm, kamēr 8,3 atpalika Lēbs.

Dienas noslēdzošajā ātrumposmā pārliecinoši ātrākais bija Lēbs, kurš pēc finiša atzina, ka iepriekš esot nedaudz zaudējis laiku, tāpēc dienas noslēdzošajā posmā esot nedaudz pabraucis ātrāk. Dienas izskaņā Lēbs no trešās vietas pakāpās uz pirmo, kļūstot par Grieķijas WRC rallija līderi. Tikai 1,7 sekundes viņam zaudēj Lubērs, kurš Lēbam septītajā dopā neliela bremžu un stūres defekta dēļ zaudēja desmit sekundes. Jāpiebilst, ka Lubērs ar šīs dienas sniegumu daudziem ir sagādājis patīkamu pārsteigumu. Trešais ir Lapi, kurš atpaliek 8,7 sekundes.

Jāpiebilst, ka Lēbs šajā rallijā uzvarējis trīs reizes, taču, kā pirms starta atzina deviņkārtējais WRC čempions, tad no šī gada rallija viņš ir braucis tikai divus ātrumposmus, un tos pašus pirms desmit gadiem. Šis Lēbam ir tikai ceturtais rallijs šogad, un visos, kuros viņš ir startējis, viņš spējis būt starp ātrākajiem.

Tikmēr Lubērs dienas izskaņā atzina, ka ir patīkami pārsteigts sacensties ar tautieti Lēbu. Lubērs piebilda, ka Lēba gaitām rallijā viņš sekojis kopš mazotnes.

WRC2 Open klasē līderis ir soms Emils Lindholms, kuram 30 sekundes zaudē Nikolajs Grjazins. Andreas Mikelsens, kurš ceturtdien Superspecial ātrumposmā taranēja betona apmali un nepabeidza ātrumposmu, līderim zaudē gandrīz desmit minūtes.

Drāma WRC3 Junior klasē, kur dienas otrajā posmā divas riepas pārsita Sami Pajari, kurš bija spiests izstāties. Pirms dienas noslēdzošā dopa līderis bija igaunis Roberts Virves, taču tikai trīs sekundes viņam zaudēja Džons Armstrongs. Taču noslēdzošajā dopā Armstrongs Virvesam zaudēja minūti un 18 sekundes. Līdz ar to abus braucējus šobrīd šķir minūte un 21 sekunde.

Sestdien sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi (147,98 km).

Rallija rezultāti:

     [+] [-]

, 2022-09-09 21:45, pirms 2 gadiem
Nu tīra trase ir devusi efektu, taču nedēļas gari treniņi ar nav bijuši lieki, jautājums gan pie Ford paliek.

Kāpēc pamatpilotiem netaisa tādus testus?

Jo šī gada mašīna patiesībā ir pat ļoti laba, ko pierādīja pirmssezonas testi, jauda, salīdzinoši universāla vadāmība, labs balans u.c.

     [+] [-]

, 2022-09-09 22:05, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Nu tīra trase ir devusi efektu, taču nedēļas gari treniņi ar nav bijuši lieki, jautājums gan pie Ford paliek.

Kāpēc pamatpilotiem netaisa tādus testus?

Jo šī gada mašīna patiesībā ir pat ļoti laba, ko pierādīja pirmssezonas testi, jauda, salīdzinoši universāla vadāmība, labs balans u.c.
Loubet vismaz točna ar testējās pirms Grieķijas. Lēbs, protams, ir izvēlējies startēt rallijos, kur viņam vislielākās iespējas uz labu rezultātu, bet nu tas vienalga nemazina to, ka viņš ir izcils pilots. Leģenda. Fords ir ok, jā, bet nu paskaties ko pārējie piloti pa sezonu ar to labo Fordu ir iespējuši...viens podests ja nemaldos...

     [+] [-]

, 2022-09-10 03:48, pirms 2 gadiem
Nevienlīdzīgi braukšanas apstākļi. Pagaidām objektīva rezultātu vērtēšana nav iespējama.

     [+] [-]

, 2022-09-10 12:56, pirms 2 gadiem
O Nikolays arī ticis braukt. Grieķiem pie dibena viss 😇😁

     [+] [-]

, 2022-09-10 15:13, pirms 2 gadiem
killo2000 rakstīja: Loubet vismaz točna ar testējās pirms Grieķijas. Lēbs, protams, ir izvēlējies startēt rallijos, kur viņam vislielākās iespējas uz labu rezultātu, bet nu tas vienalga nemazina to, ka viņš ir izcils pilots. Leģenda. Fords ir ok, jā, bet nu paskaties ko pārējie piloti pa sezonu ar to labo Fordu ir iespējuši...viens podests ja nemaldos...
Jā viņam bija nelieli testi, bet ne nedēļu kā Lēbam. Līdz leģendai viņam tālu, būsim reālisti, FORD taupibas dēļ, nenopērk labākos braucējus, šie arī nav super braucēji viņiem, turklāt, ja viņiem nedod testus regulāri, kā to dara Hjundai, Toyota, tad tikai loģiski, ka viņi pārāk neaug.

Fordam vai nu jāpaņem jaunie talanti, jādod testus, jeb vismaz viens labs braucējs jānopērk. Citādi mašina ir izdevusies, taču gads tiek noliets.