Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu rallija ekipāža pasakās latviešiem, kuri izglāba sportistiem dzīvības

Lietuviešu rallija ekipāža pasakās latviešiem, kuri izglāba sportistiem dzīvības
Foto: Sandra Šķila

Pēc piedzīvotās avārijas rallijsprintā ''Gulbis'', kad lietuviešu ekipāža Algirdas Kazlauskas/Andrius Petruškevičius uz jumta iekrita Gaujā, ekipāža saka lielu paldies visiem tiem skatītājiem, kuri izglāba viņiem dzīvību.

Ceturtajā ātrumposmā ekipāža noskrēja no ceļa un iekrita Gaujā Par laimi, blakus avārijas vietai bija skatītāji, kuri izglāba gan pilotu, gan stūrmani. Kā atzina stūrmanis Andrius Petruškevičius, tad avārija notika tehnisku iemeslu dēļ.

''Ceturtajā posmā mums bija dzinēja problēmas. Kādā kreisā līkumā blakus upei mēs izbraucām ārpus trajektorijas un iebraucām slidenajā grantī. Centāmies atgriezties ceļam pa vidu, taču dzinēja defekta dēļ mašīnai nebija jaudas. Šī grants mūs iesvieda ceļa pretēja pusē. Pirmā doma bija, ka viss ir kārtībā, ka esam pļavā, jo redzējām tikai zāli, taču tad pēkšņi parādījās upe, kurā piezemējāmies uz jumta,' notikumus atceras Andrius Petruškevičius.

''Mūsu mašīnas durvis ātri vien atvēra kāds skatītājs vārdā Toms, kurš arī mūs izvilka no mašīnas. Es biju pirmais, taču pēc tam mēs ar Tomu izvilkām pilotu. Par laimi, mums nav savainojumu. Slīkšana nav laba lieta, bet dažreiz rallijā tā gadās. Mēs esam priecīgi, ka esam dzīvi, kā arī esam pateicīgi skatītājiem, kuri tur bija un izglāba mūs. Jāsaka, ka drosmīgais Toms tajā brīdī mums ļoti palīdzēja, jo, ja ne viņš, tad es tagad nerunātu. Jums ir gudri un izpalīdzīgi cilvēki, kuri riskē ar savām dzīvībām, lai glābtu mūsējās,'' nobeidz stūrmanis.

Jāatzīmē, ka, neskatoties uz šo atgadījumu, ekipāža jau meklē jaunu auto uz 300 Ezeru rallijam, kas notiks šajās brīvdienās. Tāpat lietuvieši atzina, ka pateiksies visiem glābējiem.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed