Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Bijušais "MotoGP" braucējs Danilo Petruči ieiet autosporta vēsturē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Bijušais "MotoGP" braucējs Danilo Petruči ieiet autosporta vēsturē
Danilo Petruči

"Esmu ļoti, ļoti laimīgs. Man tiešām nav vārdu," pēc finiša ar asarām acīs teica Danilo Petruči, kurš kļuva par pirmo braucēju vēsturē, kurš uzvarējis slavenā Dakāras rallija ātrumposmā un MotoGP posmā.

Šogad Dakāras rallijā debiju piedzīvo bijušais "MotoGP" braucējs Danilo Petruči. Pēc pirmā ātrumposma Petruči kopvērtējumā ieņēma augsto 13.vietu (starp 144 dalībniekiem), bet otrajā posmā braucēju pievīla tehnika, tāpēc sportists zaudēja daudz laika un kopvērtējumā atkrita uz beigām.

Arī turpinājumā Petruči atsevišķos posmos spēja uzrādīt augstvērtīgus rezultātus, līdz piektajā smagajā posmā viņš svinēja uzvaru. Divkārtējais MotoGP sacensību uzvarētājs Petruči kļuva par pirmo braucēju vēsturē, kurš uzvarējis slavenā Dakāras rallija ātrumposmā un MotoGP posmā.

Kā vēlāk atklāja sportists, tad diena galīgi neliecināja par to, ka posma beigās viņš varētu uzvarēt ātrumposmā.

"Man tik, tik ļoti paveicās, ka pirmajā avārijā neguvu traumu," par piekto ātrumposmu stāsta Danilo Petruči. "Es gribēju nogalināt to kamieli, ko sastapu pēc šī līkuma. Gribēju viņu nogalināt, bet šeit (Saūda Arābijā) viņi kamieļus uzskata svarīgākus pat par sievietēm.''

"Tāpēc nodomāju, ka man par to būs nepatikšanas. Turklāt tas bija diezgan liels kamielis. Varu jums atklāt, ka sākumā biju iedomājies, ka tie ir mazāki, bet nē. Mazliet biju apjucis, jo avārija bija diezgan smaga, es diezgan daudz kūleņoju.

"Domāju par to kamieli, un tad sev teicu: "Labi, man ir jānokļūst līdz finišam, īpaši tāpēc, ka man bija problēmas ar biksēm. Tās bija saplēstas, tāpēc visu laiku centos tās uzvilkt. Tad es ļoti centos tikt līdz finišam, un man ļoti palīdzēja Daniels Sanders. Viņš tiešām ir neticams braucējs, viņš ir tik ātrs. Akmeņainajā posmā mēs bijām tik ātri, ka noķērām pārējos, taču tad mēs apmaldījāmies. Nedaudz vēlāk atradu pareizo ceļa punktu, tāpēc braucu maksimāli ātri. Likās, ka pēdējie 50 km nebeigsies. Vēlāk es gandrīz iebraucu vienā bedrē, bet, par laimi, pēdējā brīdī paspēju mainīt virzienu. Bet es ļoti smagi sasitu potīti."

Pēc finiša Petruči pat nenojauta, ka ir iegājis autosporta vēsturē. Sportists atzina, ka uzreiz pēc tam, kad viņam paziņoja par uzvaru posmā, viņš "raudāja kā mazulis", taču vēlāk viņa seju pārņēma smaids.

"Esmu ļoti, ļoti laimīgs. Man tiešām nav vārdu," pēc finiša ar asarām acīs teica Petruči. "Tas ir kaut kas tāds, kas man vēl ir jāsaprot, jo īsumā sakot, kad biju jauns, vienmēr vēlējos iekļūt autosporta vēsturē. Un šodien man tas izdevās, jo esmu vienīgais cilvēks šajā pasaulē, kurš ir uzvarējis MotoGP sacīkstēs un Dakāras rallija ātrumposmā. Tas ir kaut kas tāds, ko vēl neviens nav paveicis, un es esmu ļoti, ļoti laimīgs."

Jāpiebilst, ka šodienas posms sportistam nebija veiksmīgs, jo Danilo vairākas reizes apmaldījās.


Pēc finiša Petruči steidza apsveigt citas MotoGP zvaigznes.



Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...
Official website of the Dakar Rally

     [+] [-]

, 2022-01-10 17:21, pirms 2 gadiem
Tikai kāds te sakars ar autosportu?Varbūt tomēr ar motosportu vai tehnisko sporta veidu..