Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Apvienotā lietuviešu un latviešu ekipāža Žala/Mālnieks uzvar Lietuvas rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Apvienotā lietuviešu un latviešu ekipāža Žala/Mālnieks uzvar Lietuvas rallijā
Andris Mālnieks (pa kreisi) un Vaidotas Žala (pa labi) līksmo ar Notkus ekipāžu
Foto: Agrorodeo Dakar

Lietuvā noslēgusies 2018.gada rallija sezona, kur noslēdzošajā posmā ''Rally Classic'' uzvaru svinēja lietuvietis Vaidotas Žala ar stūrmani Andri Mālnieku. Tikmēr čempiontitulu izcīnīja Giedrius Notkus, kurš pirms rallija starta piedzīvoja avāriju.

Šajā posmā izšķīrās tas, kurš kļūs par Lietuvas rallija čempionu absolūtajā klasē. Uz šo titulu pretendēja trīs ekipāžas, tajā skaitā arī Žala/Mālnieks. Līderis pirms pēdējā posma bija Notkus (129), kuram sekoja Žala (123) un Benediktas Vanagas (101,4).

Atgādināsim, ka Notkusa dalība noslēdzošajā posmā bija apdraudēta, jo pirms sacensību starta sportists testos piedzīvoja avāriju, visai spēcīgi sasitot savu auto. Sportists atklāja, ka auto uz rallija startu nepagūs salabot, tāpēc viņš izskatīja iespēju īrēt kādu citu automašīnu. Lai arī vienu brīdi pilots pieļāva domu, ka uz starta viņš neizies, beigās tomēr lietuvietis atrada iespēju startēt ar citu auto, lai tādējādi turpinātu cīņu par čempiontitulu.

Ralliju lieliski iesāka Žala/Mālnieks (''Škoda Fabia R5''), kuri ar katru posmu attālinājās no saviem konkurentiem. Pēc četriem posmiem viņiem jau gandrīz pusminūti zaudēja Notkus (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), bet 27 sekundes atpalika Egidijus Valeiša (''Ford Fiesta R5''). Ātrs sākumā bija arī Benediktas Vanagas (''Škoda Fabia R5''), taču vēlāk sportists piedzīvoja izstāšanos tehnisku defektu dēļ.

Arī turpinājumā Žala bija ātrākais pilots trasē. Uzvarot visos rallija ātrumposmos, lietuvietis izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Šis sportistam bija ceturtais rallijs ar ''Škoda Fabia R5'', kur kopā tika izcīnītas trīs uzvaras un viena otrā vieta. Otro vietu noslēdzošajā posmā izcīnīja Valeiša, bet trešo vietu nosargāja Notkus.

Beigās par čempionu absolūtajā ieskaitē kļuva Notkus, kuram par vienu punktu izdevās apsteigt Žalas/Mālnieka ekipāžu. Jāatzīmē, ka Žala izlaida sezonas pirmo posmu, kas arī, visticamāk, liedza viņam izcīnīt titulu.

LARČ5 klasē uz starta izgāja Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kuriem bija cīņa par savas klases čempiontitulu. Pēc trīs posmiem astotais absolūti un pirmais klasē bija Vorobjovs, taču ceturtajā posmā ekipāža bija spiesta izstāties tehnisku iemeslu dēļ. Lai arī vēlāk ekipāža atgriezās trasē pēc ''Rally 2'' sistēmas, cīņa par LARČ5 klases čempiontitulu bija beigusies.

Jāatzīmē, ka kopumā vairāki braucēji negatīvi izteicās par rallija piedāvāto trasi, kas esot bijusi ļoti mīksta, tāpēc daudziem braucējiem nācās braukt pa dziļām špūrēm.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Žala/MālnieksŠkoda Fabia R552:01.0
2.Egidijus ValeišaFord Fiesta R5+01:54.4
3.Giedrius NotkusMitsubishi Lancer Evo IX+02:24.8
4.Vytautas ŠvedasMitsubishi Lancer Evo IX+02:51.8
5.Karolis ŠiugždinisMitsubishi Lancer Evo IX+05:34.3
6.Linas VaškysMitsubishi Lancer Evo IX+06:23.5
7.Eugenijus SladkevičiusMitsubishi Lancer Evo X+06:49.7
8.Justas TamašauskasBMW M3+07:17.2

Izmantotie resursi:
rally-live.lt