Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas WRC ralliju ar uzvaru pirmajā posmā iesāk Lēbs

Zviedrijas WRC ralliju ar uzvaru pirmajā posmā iesāk Lēbs
Sebastjans Lēbs
Foto: Citroen rallija komanda

Vakar vakarā Zviedrijā tika dots starts sezonas otrajam WRC posmam. Pēc pirmā superspeciālā ātrumposma vadībā izvirzījies franču rallija braucējs Sebastjans Lēbs.

Sezonas pirmajā posmā, kas notika Montekarlo, uzvarēja Lēbs, aiz sevis atstājot Sebastjanu Ožjē un Dani Sordo. Sezonas otrais posms tiek aizvadīts Zviedrijā, kur sportistiem jābrauc pa sniegu un ledu.

Pavisam kopā startam pieteikušās 43 ekipāžas, no kurām gandrīz puse startēs ar WRC automašīnām. Uz starta bez vadošajiem un jau zināmajiem WRC braucējiem pirmo reizi pēc ilgāka laika redzēsim Petera Solberga brāli Heningu Solbergu, kā arī citus jaunus un talantīgus skandināvu braucējus. Trijās dienās sportistiem kopā būs jāveic 22 ātrumposmi ar kopējo garumu 337 kilometri.

Vakar vakarā tika aizvadīts pirmais Superspeciālais ātrumposms, kura garums bija nepilni divi kilometri. Ātrāko laiku no visiem braucējiem uzrādīja Lēbs, kamēr Ožjē posma beigās trāpīja pa kupenu un beigās, zaudējot 2,5 sekundes, palika devītais. Otrais pirmajā posmā Jevgēņijs Novikovs, bet trešais – VW pilots Jari Mati Latvala.

Jāatzīmē, ka īsi pirms pirmā posma piloti pēc kvalifikācijas braucienos uzrādītajiem rezultātiem izvēlējās savas starta pozīcijas rallija pirmajai dienai. Visi kā viens izvēlējās startēt pēc iespējas vēlāk (lai nav jātīra trase), tāpēc Ožjē, kurš uzvarēja kvalifikācijā, šodien startēs tikai no 17. vietas. Pirmais starta numurs somam Jarko Nikaram.

Šodien sportistiem būs jāveic septiņi posmi.

Starta kārtība pirmajai dienai

Nr.Braucējs
1.Nikara
2.Kosciuszko
3.Wilson
4.Al Qassimi
5.H. Solberg
6.Ketomaa
7.Prokop
8.Sordo
9.Novikov
10.Loeb
11.Neuville
12.Latvala
13.Hanninen
14.Tidemand
15.Hirvonen
16.Ostberg
17.Ogier

Rezultāti pēc pirmā posma

V.PilotsMašīnaLaiks
1.S.LēbsCitroën DS3 WRC1:34.5
2.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+0.5
3.J.M.LatvalaVW Polo R WRC+0.5
4.M.HirvonensCitroën DS3 WRC+0.7
5.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+0.7
6.T.NoivilsFord Fiesta RS WRC+1.7
7.D.SordoCitroën DS3 WRC+1.9
8.J.NikaraMini John Cooper Works WRC+2.0
9.S.OžjēVW Polo R WRC+2.5
10.H.SolbergsFord Fiesta RS WRC+2.6

Izmantotie resursi:
World Rally Championship

  +1 [+] [-]

, 2013-02-08 09:55, pirms 11 gadiem
Novikovs izskatas ka bus nopietns braucejs!

     [+] [-]

, 2013-02-08 10:47, pirms 11 gadiem
LV rallija uzvarētājs Ketomaa 12. vietā! Atšķirība starp ERC un WRC nav nemaz tik milzīga! Būtu letiņiem vairāk naudas, arī varētu grozīties pa WRC posmiem un mēģināt pacīnīties par vietām desmitniekā.

     [+] [-]

, 2013-02-08 14:30, pirms 11 gadiem
sis sportaveids, un parsvara visi autosporti ir balstiti uz naudam. tadu ka Sirmacis un labaki netruktu ja tas butu tik leti ka spelet futbolu!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-08 17:41, pirms 11 gadiem
YX rakstīja: LV rallija uzvarētājs Ketomaa 12. vietā! Atšķirība starp ERC un WRC nav nemaz tik milzīga! Būtu letiņiem vairāk naudas, arī varētu grozīties pa WRC posmiem un mēģināt pacīnīties par vietām desmitniekā.
Neskaties tur pēc kkāda iesildīšanās posma rezultātiem. Paskaties šodienas dopus - konstanti ta apmēram 2sekundes uz kilometru kāš labākajiem....jā uz papīra jau it kā normāli - vieta desmitnieka tuvumā ir, bet nu tā labā vieta tik tāds pašapmāns, jo atstatums līdz elitei ir graujošs. Neikšāns jau tur pa ~20tām vietām brauca - iesēdinātu šamo WRC autiņā, gan jau arī tur pie tā desmitnieka grozītos, bet vai tam būtu baigā jēga, ja pēc pāris posmiem jau atpaliec vairākas minūtes no līderiem?

     [+] [-]

, 2013-02-08 18:29, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Neskaties tur pēc kkāda iesildīšanās posma rezultātiem. Paskaties šodienas dopus - konstanti ta apmēram 2sekundes uz kilometru kāš labākajiem....jā uz papīra jau it kā normāli - vieta desmitnieka tuvumā ir, bet nu tā labā vieta tik tāds pašapmāns, jo atstatums līdz elitei ir graujošs. Neikšāns jau tur pa ~20tām vietām brauca - iesēdinātu šamo WRC autiņā, gan jau arī tur pie tā desmitnieka grozītos, bet vai tam būtu baigā jēga, ja pēc pāris posmiem jau atpaliec vairākas minūtes no līderiem?
LOTI PAREIZI!