Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Al-Atija un Bareda palielina pārsvaru Dakaras rallijreidā

Rolands Eliņš

Al-Atija un Bareda palielina pārsvaru Dakaras rallijreidā
Nasers al-Atija
Foto:AP/Scanpix

Dienvidamerikā turpinās Dakaras rallijreids, kurš no Argentīnas nu pārcēlies uz Čīli. Aizvadītajā ceturtajā posmā vieglo automašīnu klasē uzvaru izcīnīja Nasers al-Atija, bet motociklu kategorijā ātrākais bija Hoans Bareda. Abi pieminētie ir līderi arī kopvērtējumā.

Nasers al-Atija jau pirms vakardienas posma bija ieguvis vairāku minūšu pārsvaru, pat neskatoties uz divu minūšu soda dēļ zaudēto uzvaru pirmajā posmā, bet vakar viņš ar lieliski veiktu distances beigu daļu spēja izcīnīt vēl vienu vienu uzvaru un savu pārsvaru kopvērtējumā palielināt līdz 8:15 minūtēm.

Viņa tuvākais konkurents Ginels de Vilērs vakar palika trešais, no al-Atijas atpaliekot gandrīz trīs minūtes, savukārt otro vietu ieņēma Spānijas rallists Nani Roma, kura cerības uz augstu vietu kopvērtējumā gan zudušas jau pēc pirmā posma neveiksmes.

Motociklu konkurencē vakar uzvaru svinēja spānis Hoans Bareda, par divām minūtēm apsteidzot Marku Komu, bet trešajā vietā atstājot čīlieti Pablo Kintanilju. Baredas pārsvars kopvērtējumā pieaudzis līdz teju 13 minūtēm, turklāt trešajā vietā esošais portugālis Paulo Gonsalvess atpaliek vairāk nekā 20 minūtes.

Dakara rallijreida organizatori joprojām cenšas noskaidrot bojā gājušā motociklista Mihala Hernika nāves iemeslu. Viņš vakar tika atrasts miris 300 metrus nostāk no ceļa, turklāt nekas neliecināja, ka notikusi avārija. Kā vēsta Polijas mediji, Herniks nespēja izturēt grūto posmu līdz galam un nolēma atpūsties trases malā, taču aizmidzis un karstajā saulē pārkarsis tiktāl, ka iznākums bijis letāls.

Šodien tiks aizvadīts piektais posms, tā sākums paredzēts 14:30 pēc Latvijas laika.

Motociklu klase, kopvērtējums

V.SportistsValstsLaiks
1.H. BaredaSpānija13:10:33
2.M. KomaSpānija+12:49
3.P. GonsalvessPortugēla+20:29
4.R. FariaPortugāle+23:05
5.H. ViladomssSpānija+24:51
6.P. KintaljaČīle+30.42

Vieglo automašīnu klase, kopvērtējums

V.SportistsValstsLaiks
1.N. al-AtijaKatara12:30.44
2.G. del VilērsDĀR+8:15
3.J. al-RajiSaūda Arābija+23:33
4.B. ten BrinkeNīderlande+42:32
5.K. HolovičsPolija+43:30
6.E. van LonsNīderlande+45:14

Izmantotie resursi:
dakar.com
Rajd Dakar. Hernik po sekcji zw³ok....

     [+] [-]

, 2015-01-08 11:25, pirms 10 gadiem
2.rindkopu parlasiet aksti