Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis/Šimins: ''Domāju, ka nākamais gads mums būs ļoti svarīgs''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sirmacis/Šimins: ''Domāju, ka nākamais gads mums būs ļoti svarīgs''
Artūrs Šimins un Ralfs Sirmacis
Foto: fiaerc.com

Šī brīža Latvijas ātrākā rallija ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins raidījumā Overtime TV atklāja, cik liels budžets nepieciešams, lai startētu Eiropas rallija čempionātā (ERČ).

Šogad Ralfs kopā ar Artūru ERČ čempionātā, nestartējot visos posmos, izcīnīja trešo vietu, par ko ekipāža saņēma 15 000 eiro. Artūrs atzina, ka par šo naudu sanāk riepas testiem un vienām sacensībām.

Ralfs atzina, ka šobrīd ERČ un WRC ātrākā mašīna ir tieši ''Škoda Fabia R5'', ar kuru ekipāža šogad ERČ izcīnīja trīs uzvaras. ''Ar ''Škoda'' mašīnu braucam tāpēc, ka tajā brīdī, kad sākām braukt, komanda bija iegādājusies tieši ''Škoda'' mašīnas, kas tobrīd bija jaunākās un labākās R5 mašīnas. Lētākās tās noteikti nebija, bet labākās gan, jo, ja tu grib braukt pa priekšu, tad budžetu taupīšana nebūs pareizā lieta. Šobrīd ''Škoda'' ir ātrākā R5 klases automašīna.''

Ekipāžas stūrmanis atzina, ka savākt budžetu sezonai esot grūti. ''Lielākā daļa mūsu sponsoru un atbalstītāju nāk tikai no ģimenes pazīšanām. Latvijā, lai savāktu tādu budžetu, ar kuru varētu braukt Eiropā visaugstākajā līmenī, ir sarežģīti. Lai aizvadītu sezonu ERČ čempionātā, nākamajam gadam nepieciešami 600 000 eiro,'' atklāj Artūrs.

Sarunas nobeigumā Šimins atzina, ka ar veiksmīgu sezonu 2017.gadā viņi cer iekrist acīs kādai rūpnīcas komandai. ''ERČ lielā klase ir pēdējais solis līdz WRC čempionātam. Domāju, ka nākamais gads mums būs ļoti svarīgs, jo, ja mēs spēsim uzvarēt ERČ, tad mums pavērsies daudz lielākas iespējas. Varbūt mūs sāks atbalstīt kāda rūpnīcas komanda, kur ir jau daudz lielākas iespējas,'' nobeidz Šimins.

Izmantotie resursi:
Overtime TV

     [+] [-]

, 2016-11-08 08:48, pirms 8 gadiem
Lai veicās!!!