Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs uzvar Francijā un kļūst par deviņkārtējo pasaules čempionu

Lēbs uzvar Francijā un kļūst par deviņkārtējo pasaules čempionu
Daniels Elena un Sebastjans Lēbs - deviņkārtējie pasaules čempioni
Foto: AFP/Scanpix

Noslēdzies Francijas WRC rallija posms, kurā par uzvarētāju kļuva Sebastjans Lēbs, kurš tādējādi priekšlaicīgi kļuva par deviņkārtējo pasaules rallija čempionu.

Pirms pēdējās dienas Lēba pārsvars pār otrās vietas ieguvēju Jari Mati Latvalu bija 30 sekundes. Bija skaidrs, ka, ja ne kļūda vai kāds tehnisks defekts, tad Lēbs izcīnīs uzvaru un kļūs par pasaules čempionu, jo pēdējā dienā bija jāveic tikai 62 kilometri.

Pēdējā dienā ļoti ātrs bija beļģis Tjerī Noivils, kurš no sešiem posmiem ātrāko laiku uzrādīja piecos dopos. Tas viņam kopvērtējumā no sestās vietas ļāva pakāpties uz ceturto pozīciju. Pēc trīs posmiem Lēba pārsvars pār Latvalu bija 25 sekundes, kas nozīmēja to, ka tikai fatāla neveiksme liegs Lēbam priekšlaicīgi kļūt par pasaules čempionu.

Pēdējos trīs posmos kopvērtējumā nekas nemainījās un Lēbs savās mājās (pēdējais dops notika gar pilota mājām) kļuva par deviņkārtējo pasaules čempionu (visi deviņi tituli izcīnīti pēc kārtas). Fenomenāls sasniegums. Otrais palika Latvala, bet trešais – Miko Hirvonens. Jāatzīmē, ka 20. posmā, kas bija Power Stage posms, ātrākais bija igaunis Ots Tanaks.

Līdz WRC sezonas beigām atlikuši vēl divi posmi – Itālijā un Spānijā.

Francijas rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.S.LēbsCitroen DS3 WRC3:32:53.1
2.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC+15.3
3.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+44.0
4.T.NoivilsCitroen DS3 WRC+1:07.2
5.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+1:16.3
6.O.TanaksFord Fiesta RS WRC+2:27.8
7.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+5:51.5
8.K.AtkinsonsMini Cooper WRC+6:42.3

  +3 [+] [-]

, 2012-10-07 17:16, pirms 12 gadiem
Leģenda. Vēlpietam visi 9 tituli pēc kārtas...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-07 17:33, pirms 12 gadiem
Vismaz Lēbs atšķirībā no citām motosporta leģendām aiziet tā arī neuzvarēts...

  +2 [+] [-]

, 2012-10-07 17:40, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Vismaz Lēbs atšķirībā no citām motosporta leģendām aiziet tā arī neuzvarēts...
Piekrītu, bet ka tik šim tāpat nesagribas atgrieztis pēc pāris gad un nobraukt vēl kād sezonu lai dabūtu 10 titulu! Bet nu šito rekord ar ilgi neviens nepārspēs, tāpat kā Šumahera 7 titulus!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-07 17:44, pirms 12 gadiem
Apveicu!!! Lēbs vnk pārcilvēks!!! Gluži kā universālais kareivis!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-07 18:28, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Vismaz Lēbs atšķirībā no citām motosporta leģendām aiziet tā arī neuzvarēts...
Pats Lēbs jau ir skaidri un gaiši pateicis, ka šie nebūs pēdējie ralliji un arī turpmāk ik pa laikam ņems tajos dalību...
Šādi cilvēki, kuri gadiem ilgi atradušies konkurences vidū un guvuši no tā adrenalīnu, tā vienkārši "punktu" nevar pielikt. Tas pats bija ar MS un tas pats būs ar Lēbu! Tikai atšķirībā no MS, francūzim ir arī tāda iespēja "piedalīties pāris sezonas event'os".

Kurš tad dos braukt ar konkurētspējīgu tehniku F1 kādus 2-3 posmus sezonā(normālos apstākļos)? NEVIENS...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-07 19:10, pirms 12 gadiem
Detlefs rakstīja: Lēbs-9x.
Celtics-8x.
Lenss+Šūmis 7x.
Nu tādi skaitļi.
Daudziem ir 5x.
Rosi tak ar bija.
Bet Lēbam ir talants,neapšaubāmi leģenda.
vel jau musejie! Artis Rasmanis un Kristers Serģis 5kartejie pasaules chempji!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-07 19:23, pirms 12 gadiem
Jolkins rakstīja: Pats Lēbs jau ir skaidri un gaiši pateicis, ka šie nebūs pēdējie ralliji un arī turpmāk ik pa laikam ņems tajos dalību...
Šādi cilvēki, kuri gadiem ilgi atradušies konkurences vidū un guvuši no tā adrenalīnu, tā vienkārši "punktu" nevar pielikt. Tas pats bija ar MS un tas pats būs ar Lēbu! Tikai atšķirībā no MS, francūzim ir arī tāda iespēja "piedalīties pāris sezonas event'os".

Kurš tad dos braukt ar konkurētspējīgu tehniku F1 kādus 2-3 posmus sezonā(normālos apstākļos)? NEVIENS...
Tieši tā, viņš brauks tikai dažos sezonas posmos tīri sava preika pēc un ne uz ko nepretendējot, turklāt rallijs tomēr pa lielam ir amatieru sporta veids, reti kurš tur saņem algu.
To tomēr nevar salīdzināt ar tādiem sporta veidiem kā F1 un moto GP, kur katrs kurš tur ienāk uzreiz nokļūst skarbā biznesa vidē kur no viņa prasa tikai un vienīgi rezultātu. WRC principā var braukt jebkurš, kurš to var atļauties.
Šūmahers tomēr ieleca atpakaļ lielajā sportā, rūpnīcas komandā par to saņemot milzīgu algu.
Lēbs turpmāk WRC pabraukās ārpus rūpnīcas un laikam arī nesaņemot algu.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-07 19:31, pirms 12 gadiem
Pēdējos gadus WRC ir ļoti pliekans palicis.Un ticiet vai nē,tas ļoti lielā mērā ir Citroen+ Loeb nopelns.Kopš Loeba pirmā titula,kad visiem bija skaidrs,ka šis puisis ir kas īpašs rallijā,rallijs ar katru gadu palika arvien pliekanāks.Ražotāji gāja prom,un atpaļ,vietā nenāca.Neviens negrib taisīt reklāmu par lielu naudu,ja zina ka cīnīties ar Citroen+Loeb ir visai bezcerīgi.Tātad projekta spīdums ir nolemts.Gandrīz visus titulus Loebs ir izcīnījis cīnoties ar vienu ražotāju ..Ford. Ļoti ceru ka pēc Loeba aiziešanas,WRC saks atdzimt.Kaut gan māc atkal šaubas,vai kāds spēs cīnīties ar VW milzīgo budžetu,un Ogier pie stūres nākamajā gadā.Ogier ir vēlviens milzu talants.Un kopā ar VW var radīt tieši tādu pašu efektu kā tagad Loebs ar Citroen.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-07 20:12, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: To tomēr nevar salīdzināt ar tādiem sporta veidiem kā F1 un moto GP, kur katrs kurš tur ienāk uzreiz nokļūst skarbā biznesa vidē kur no viņa prasa tikai un vienīgi rezultātu. WRC principā var braukt jebkurš, kurš to var atļauties.
Šūmahers tomēr ieleca atpakaļ lielajā sportā, rūpnīcas komandā par to saņemot milzīgu algu.
Lēbs turpmāk WRC pabraukās ārpus rūpnīcas un laikam arī nesaņemot algu.
Un ko tad es rakstīju? Vienkārši tavs sākotnējais "atšķirībā no citām motosporta leģendām" koments līdz ar visu tā izrietošo zemtekstu bija lieks. Ja F1 būtu tik pat pieejams kā WRC, tad arī MS pēc Brazīlijas 06' visticamāk pāris gadus turpinātu piedalīties tikai atsevišķos posmos.
Vispār muļķīgi ko tādu rakstīt, ja piloti pārstāv dažādas motorsporta disciplīnas. Katram veidam savas nianses un citi sīkumi, kas galu galā arī nosaka karjeras nobeigumu.

     [+] [-]

, 2012-10-07 20:13, pirms 12 gadiem
Citroni nākamgad brauks ar 3 mašīnām. Gan jau ka divas būs pamata ekipāžas un trešajā sēdēs kāds Abu Dabi bīdīts pilots. Un tajos 5 raļļos, kuros mauks Lēbs, gan jau viņu sēdinās tajā 3. (Abu Dabi) mašīnā. Līdzīgi kā savulaik Fordā, kad Abu Dabi pie šiem bij un Al Kasimi vizinājās ar Ford WRC. Par ražotājiem - tik tikko takš Hyundai paziņoja ka piedalīsies WRC kā rūpnīcas komanda, tā kā pamazām jau kkas veidojas. Citroen, Ford (tiesa Ford vienubrīd mata galā karājās),Volkswagen, MINI + vēl Hyundai - tad jau komandu skaits būtu tīri pietiekams. Galvenais lai visas ir daudz maz konkurētspējīgas, nevis nīkuļo kā piemēram MINI pašlaik.

     [+] [-]

, 2012-10-07 20:47, pirms 12 gadiem
jā,Mini kaukā krituši atpakaļ salīdzinot ar pagāšgadu. Redzēs,kā būs ar Fordu,vai atradīs finanses pēc 2013.gada,jo patreiz lielais Fords neko nesola. Redzēs ko Latvala izlems par VW piedāvājumu,gribētos jau lai paliek Ford,jo savādāk viņiem uzvaras neredzēt nākamgad. Dilemma Latvalam baigā,vai nu reāli cīnīties par čempi nākamgad,un tad meklēt vietu,vai attīstīt mašīnu kādus gadus.Neticu,ka Polo pirmājā gadā ņems titulu. Patīkami,ka taisās Toyota un Hyndai,bet nav jau tik daudz to augstās raudzes pilotu,ko sēdināt iekšā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-10-07 21:01, pirms 12 gadiem
tā ir ņirgāšanās par autosportu ja viens var paņemt 9 titulus pēc kārtas. nekādas intrigas, brauciet kā gribat vienalga uzvarēs tas francūzis

  +1 [+] [-]

, 2012-10-07 21:35, pirms 12 gadiem
Jolkins rakstīja: Un ko tad es rakstīju? Vienkārši tavs sākotnējais "atšķirībā no citām motosporta leģendām" koments līdz ar visu tā izrietošo zemtekstu bija lieks. Ja F1 būtu tik pat pieejams kā WRC, tad arī MS pēc Brazīlijas 06' visticamāk pāris gadus turpinātu piedalīties tikai atsevišķos posmos.
Vispār muļķīgi ko tādu rakstīt, ja piloti pārstāv dažādas motorsporta disciplīnas. Katram veidam savas nianses un citi sīkumi, kas galu galā arī nosaka karjeras nobeigumu.
Ar to visu vairāk biju domājis to, ka Lēbs no lielā sporta(WTCC un atsevišķi posmi WRC, viņa gadījumā tomēr jau ir vairāk kā atpūta nevis darbs) aiziet tā arī neuzvarēts. Šūmahers 2006 gadā aizgāja pēc tam, kad Alonso divus gadus pēc kārtas bija pierādijis, ka viņš būdams jaunais talants var pārspēt šo leģendu un arī MSCH nav neuzvarams. Taču Lēbs no WRC aiziet neuzvarēts. Tā ir liela māksla, aiziet vēl esot labākajam, paliekot neuzvarētam.
To vajadzētu pamācīties ne tikai Šūmaheram, bet arī Rossi, kurš solījās aiziet laicīgi, bet šobrīd redzam, ka nīkuļo pa vidusdaļu un nespēj aiziet ar godu.

     [+] [-]

, 2012-10-07 21:43, pirms 12 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Pēdējos gadus WRC ir ļoti pliekans palicis.Un ticiet vai nē,tas ļoti lielā mērā ir Citroen+ Loeb nopelns.Kopš Loeba pirmā titula,kad visiem bija skaidrs,ka šis puisis ir kas īpašs rallijā,rallijs ar katru gadu palika arvien pliekanāks.Ražotāji gāja prom,un atpaļ,vietā nenāca.Neviens negrib taisīt reklāmu par lielu naudu,ja zina ka cīnīties ar Citroen+Loeb ir visai bezcerīgi.Tātad projekta spīdums ir nolemts.Gandrīz visus titulus Loebs ir izcīnījis cīnoties ar vienu ražotāju ..Ford. Ļoti ceru ka pēc Loeba aiziešanas,WRC saks atdzimt.Kaut gan māc atkal šaubas,vai kāds spēs cīnīties ar VW milzīgo budžetu,un Ogier pie stūres nākamajā gadā.Ogier ir vēlviens milzu talants.Un kopā ar VW var radīt tieši tādu pašu efektu kā tagad Loebs ar Citroen.
ironiski, ka lai arī WRC atkal kļūs interesantāks un neprognozējamāks, tomēr cilvēku acīs tas vienalga būs tikai... viduvējs līmenis, jo visi ir redzējuši uz ko patiesībā ir spējīgs cilvēks pie WRC stūres un visi zin, ka līzīga Lēbam nav. cilvēku prātos vienalga paliks doma, ka lai cik ātri būtu līderi, tomēr tas nav pats augstākais rallija līmenis, jo vienīgais cilvēks kurš spējis braukt visaugstākajā līmenī nu pat kā pametis šo izrādi.
Cilvēku acīs WRC būs kā stalta un skaista piramīda, kas diemžēl ir bez savas spices/virsotnes, ko uzstādījis Lēbs, bet no esošajiem pilotiem neviens to nespēj sasniegt.
Tas ir kā sieviešu kārtslēkšanā. Aizies Isinbajeva ar saviem 5m+ un sacensības varbūt kļūs daudz interesantākas, tomēr cilvēki tā pat redzēs un zinās, ka tās, as tagad cīnās par zeltu nevar uzlēkt augstāk par 4,80m. It kā jau jauni varoņi, lielāka intriga u.t.t. bet... līmenis tomēr kļuvis šķidrāks...

     [+] [-]

, 2012-10-07 22:00, pirms 12 gadiem
edzus72 rakstīja: tā ir ņirgāšanās par autosportu ja viens var paņemt 9 titulus pēc kārtas. nekādas intrigas, brauciet kā gribat vienalga uzvarēs tas francūzis
ko tu stipram padarisi!

  -1 [+] [-]

, 2012-10-07 23:00, pirms 12 gadiem
werdens rakstīja: vel jau musejie! Artis Rasmanis un Kristers Serģis 5kartejie pasaules chempji!
Mūsējie - Serģis ar Rasmani nobāl Vilemsena priekšā...

     [+] [-]

, 2012-10-08 08:40, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: ironiski, ka lai arī WRC atkal kļūs interesantāks un neprognozējamāks, tomēr cilvēku acīs tas vienalga būs tikai... viduvējs līmenis, jo visi ir redzējuši uz ko patiesībā ir spējīgs cilvēks pie WRC stūres un visi zin, ka līzīga Lēbam nav. cilvēku prātos vienalga paliks doma, ka lai cik ātri būtu līderi, tomēr tas nav pats augstākais rallija līmenis, jo vienīgais cilvēks kurš spējis braukt visaugstākajā līmenī nu pat kā pametis šo izrādi.
Cilvēku acīs WRC būs kā stalta un skaista piramīda, kas diemžēl ir bez savas spices/virsotnes, ko uzstādījis Lēbs, bet no esošajiem pilotiem neviens to nespēj sasniegt.
Tas ir kā sieviešu kārtslēkšanā. Aizies Isinbajeva ar saviem 5m+ un sacensības varbūt kļūs daudz interesantākas, tomēr cilvēki tā pat redzēs un zinās, ka tās, as tagad cīnās par zeltu nevar uzlēkt augstāk par 4,80m. It kā jau jauni varoņi, lielāka intriga u.t.t. bet... līmenis tomēr kļuvis šķidrāks...
nu pēc tavas versijas tad sanāk ka šodien vairs bokss nav populārs,jo neboksējas vairs Muhameds Ali.....Ies gadi,mainīsies tehnika,uzradīsies jauni Loeb-līdzīgie,un viss notiks atkal.Varbūt neviens vairs 9 titulus neizcīnīs.bet dažreiz pāris tituli pēc kārtas milzīgā konkurencē ir vertīgāki nekā deviņi.Un zinot to (esmu redzējis) ka Loeba braukšanas stils bija akadēmisks,nevis skatāms,tad man viņs atmiņa nemaz nepaliks kā baigais rallists-dullais -gāzējs.Sainzs savulaik arī bija megatalants.Tikai viņam apkart bija citi ļoti spēcīgi talanti,un ļoti spēcīgas komandas,kas neļava titulus iegūt tik daudz.Tad Sainzs (esmu redzejis) brauca ogogo !!! Un esmu pārliecināts ka ja noliktu blakus Loebu ar Sainzu ar vienādu tehniku,vienādā laikā un vecumā,tad Loebam noteikti būtu par kādu titulu mazāk.Loebs ir megatalants...jā.Bet pilnīgi nepiekrītu,ka Loeba aiziešanas neuzradīsies citi varoņi.Viņi būs citā laikā,citāda tehnikā,pie citas konkurences un salīdzināt viņus būs neiespējamj.Colin McRae piemēram ir izcīnījis tikai vienu titulu.Bet uzvārds komentārus neprasa,un atmiņa ir kā viens mega-rallists...ka ja tādi būtu vissi,tad rallija popularitāte pārspētu futbollu.