Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs: "Dakaras rallija pirmais ātrumposms bija elle"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lēbs: "Dakaras rallija pirmais ātrumposms bija elle"
Sebastjans Lēbs

Neveiksmīgs Dakaras rallija pirmais ātrumposms padevās abiem Prodrive braucējiem un vieniem no favorītiem Naseram Al-Atijam un Sebastjanam Lēbam, kuri kopvērtējumā šobrīd atrodas ārpus Top 10.

Sestdien dalībnieki mēroja 532 km no Alulas uz Al Henakijaku, 405 km veicot ātrumposma režīmā. "Overdrive Toyota" pilots Giloms de Meviuss sasniedza labāko laiku, distanci veicot 4 stundās un 36 minūtēs. Mazāk par divām minūtēm viņam zaudēja vecmeistars Karloss Sainss ar elektrisko "Audi". Trešajā vietā esošais "Toyota" pilots Žinels de Viljē zaudēja vairāk par deviņām minūtēm.

Neveiksmīgs ātrumposms padevās diviem favorītiem Naseram Al-Atijam un Sebastjanam Lēbam. "Pirmajos piecdesmit kilometros divreiz pārsitu riepu, tāpēc pēc tam vairs nevarējām uzbrukt un vienkārši centāmies sasniegt finišu. Neskatoties uz to, esmu priecīgs, jo bija patiešām grūti, un pēdējos 150 kilometrus mums nācās braukt ļoti lēni," saka pēdējo divu gadu Dakaras rallija uzvarētājs Nasers Al-Atija.

"Slaloma braukšana starp akmeņiem ar ātrumu 30 km/h nav jautri. Mēs zinājām, ka tas nebūs lielisks posms braukšanas ziņā, bet mums tas bija jādara. Mēs to pārvarējām, taču ne bez problēmām. Vienreiz mums bija plīsusi riepa. Tas viss mums maksāja 23 minūtes, bet mēs esam šeit... Tā bija elle, mēs tikai cerējām, ka izvairīsimies no vēl kādām pārsistām riepām. Mums izdevās, un tas tagad ir viss, kam ir nozīme," tā Sebastjans Lēbs.

"Mums nācās apdzīt vairāk nekā piecdesmit motociklus... Tiem bija ļoti grūti, braucēji avarēja, mēģinot izvairīties no akmeņiem. Es pielāgoju savu braukšanas stilu, turoties trases ārpusē, lai izvairītos no tiem. Tas bija posms, kurā bija grūti atrast savu tempu. Bija jābrauc lēni pa akmeņiem, lai izvairītos no pārsistām riepām, un jāpaātrinās, kad vien varēja," tā bijušais Eiropas rallija čempions Kšištofs Holovčičs, kurš pēc pirmās dienas ieņem 14.vietu.

Dakaras rallija rezultāti pēc 1. posma auto klasē: