Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Somijas rallija čempionu šķir 0,4 sekundes un viens punkts (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Somijas rallija čempionu šķir 0,4 sekundes un viens punkts (+video)
2022.gada Somijas rallija čempioni

Par 2022.gada Somijas rallija čempionu kļuvis Miko Heikilā (''Škoda Fabia Rally2 evo''), kurš trillera īstā cīņā pārspēja citu somu sportistu Emilu Lindholmu (''Škoda Fabia Rally2 evo'').

Kouvolā aizvadīts noslēdzošais 2022. gada sezonas Somijas rallija čempionāta posms. SM1 klasē par čempiona titulu cīnījās TGS Worldwide rallija komandas braucēji Emils Lindholms (''Škoda Fabia Rally2 evo'') un Miko Heikilā (''Škoda Fabia Rally2 evo'').

Pirmajos četros ātrumposmos trīs dopos ātrākais bija Heikilā, taču viņam cieši sekoja Lindholms (+3,5) un igaunis Egons Kaurs (+7,4). Pēc servisa parka nākamajos divos ātrumposmos Lindholmam izdevās samazināt pārsvaru, un pirms noslēdzošā dopa viņš Heikilam zaudēja tikai 1,3 sekundes.

Noslēdzošajā 25 kilometrus garajā ātrumposmā ātrākais bija Kaurs. Otrais palika Lindholms, taču kopvērtējumā viņam nedaudz pietrūka, lai izcīnītu uzvaru. Beigās pirmais Heikilā, kuram Lindholms zaudēja tikai 0,4 sekundes, kamēr Kaurs finišēja trešais, no līdera atpaliekot pusotru sekundi. Pateicoties šai uzvarai, Heikilā čempionāta kopvērtējumā par vienu punktu apsteidza Emilu, tādejādi pirmo reizi kļūstot par SM1 klases čempionu.

Jāpiebilst, ka uzvarētāja vidējais ātrums šajā rallijā bija 133,7 km/h, bet divos ātrumposmos vidējais ātrums pārsniedza 140 km/h.

''Tā ir patiešām laba sajūta. Mēs to esam gaidījuši un smagi strādājuši, lai to panāktu. Viss rallijs bija ļoti ātrs. Braucām, cik ātri vien varējām, tāpēc ik pa laikam bija dažas nepatīkamas situācijas. Tā bija ļoti saspringta diena, un rezultātu starpības atkal bija nelielas,'' tā Heikilā.

''Apsveicam Miko ar čempiontitulu. Es personīgi esmu apmierināts ar savu braukšanu, jo viss tika atstāts trasē. Nevainojamas sacensības no mūsu puses. Jā, mums nebija pati ideālākā starta vieta, jo bijām pirmā automašīna trasē, taču neaizbildināsimies ar to. Rezultāts noteikti nevarēja būt vēl ciešāks par šo. Nez, vai kaut kur citur pasaulē izšķirošajā rallijā čempionu izšķir 0,4 sekundes un viens punkts," pārdomās dalījās 2021.gada Somijas čempions Lindholms.

Rallija rezultāti: