Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Evansam cīņa par titulu beidzas ar avāriju

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Evansam cīņa par titulu beidzas ar avāriju
Evansa auto pēc avārijas

Neveiksmīgi Moncas WRC rallija trešā diena beidzās Elfinam Evansam (''Toyota Yaris WRC''), kurš piedzīvoja avāriju, tādējādi praktiski zaudējot cerības iegūt savu pirmo WRC čempiontitulu. Diemžēl arī Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža (''Ford Fiesta Rally4''), cīnoties par JWRC čempiontitulu, piedzīvoja avāriju.

Sestdien sportistiem bija jāveic septiņi ātrumposmi. Lai arī sākotnēji tika prognozēts, ka tie notiks pa sniegu, kā rezultātā braucējiem tika atļauts rallijā izmantot ziemas riepas, naktī uz sestdienu lija, kā rezultātā sniegs uz ceļa izkusa, kamēr trases malā vietām bija lielas kupenas.

Pēc dienas pirmajiem trīs posmiem vadību pārņēma Sebastjans Ožjē (''Toyota Yaris WRC''), kurš pēc pirmās dienas bija trešais. Viņam sekoja Dani Sordo (''Hyundai i20 Coupe WRC'') (+4,4) un Elfins Evans (7,5). Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic jau no rīta veiktie posmi. Ja no rīta posmos sniegs nebija, tad otrajā aplī vietām pamatīgi sniga, kā rezultātā vairāki braucēji pieļāva kļūdas un avarēja.

Desmitajā posmā avārijas vienā un tajā pašā līkumā piedzīvoja Gas Grīnsmits (''Ford Fiesta WRC'') un Ole-Kristians Veibijs (''Hyundai i20 Coupe WRC''), pēc kā posms tika atcelts, jo Veibija automašīna bija nobloķējusi ceļu. Taču lielākā drāma notika 11.posmā. Ja dopa sākumā lija, tad trases vidū spēcīgi sniga un vietām veidojās sniega sanesumi. Diemžēl vienā no līkumiem, tobrīd ieņemot trešo vietu, no ceļa noskrēja Evans. Šī vieta bija ļoti slidena, un, lai arī Evansa ātrums nebija liels, sportists nespēja sabremzēties un noslīdēja no ceļa.

Pēc šī posma vadību joprojām saglabāja Ožjē, kuram sekoja Sordo un Tanaks (''Hyundai i20 Coupe WRC''). Vēlāk bija jānotiek 12.posmam, taču organizatori drošības apsvērumu dēļ nolēma šo posmu atcelt, jo tajā spēcīgi sniga, un vairums braucējiem bija lietus laikam paredzētās riepas.

Dienas noslēdzošajā posmā Moncas F1 trasē ātrākais bija Sordo, taču kopvērtējumā vadību saglabāja Ožjē. Otrais ir Sordo (+17,8), bet trešais – Tanaks (+22,1). Līdz ar to Ožjē pirms noslēdzošās dienas, kurā būs jāaizvada tikai trīs ātrumposmi Moncas F1 trasē, ir tuvu savam septītajam čempiontitulam.

WRC2 klasē līderis ir Mads Ostbergs (''Citroën C3 R5''), kuram 30 sekundes zaudē Pontus Tīdemans (''Škoda Fabia Rally2 evo''), bet WRC3 klasē vadībā atrodas Andreas Mikelsens (''Škoda Fabia Rally2 evo''), kuram 14 sekundes zaudē Olivers Solbergs (''Škoda Fabia Rally2 evo'').

JWRC klasē pēc Mārtiņa Seska avārijas vadībā joprojām atrodas zviedrs Toms Kristensons, kurš šobrīd ir tuvu savam pirmajam JWRC čempiontitulam.

''Sestdienas rīta pirmo ātrumposmu (SS7) sākām labā tempā, iedzenot sīvāko konkurentu Tomu Kristensonu. Taču ātrumposma vidū lielā ātrumā pazuda bremzes un avarējām. Trieciens bija ļoti spēcīgs, uz mirkli piedzīvojām šoku, taču paši spējām izkļūt no auto. ''M-Sport Ford Fiesta Rally 4'' drošības karkass izturēja, kas ir pats svarīgākais. Pēc avārijas ar helikopteru tikām nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm, kurās, par laimi, nekādu nopietnu sarežģījumu mums nav. Ir šādi, tādi sasitumi,” tā savu avāriju skaidro LMT Autosporta akadēmijas pilots Mārtiņš Sesks.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier SebastienToyota Yaris WRC1:47:47.2
2.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+17.8
3.Tänak OttHyundai i20 Coupe WRC+22.1
4.Lappi EsapekkaFord Fiesta WRC+38.2
5.Rovanperä KalleToyota Yaris WRC+1:10.1
6.Mikkelsen AndreassŠkoda Fabia Rally2 evo+3:20.6
7.Solberg OliverŠkoda Fabia Rally2 evo+3:34.9
8.Huttunen JariHyundai i20 R5+4:16.6